Медицински съвети

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Медицински съвети

Мнение от arilus »

позната болка..... почвай с Алмагел "А" - 3 пъти на ден по супена лъжичка половин час преди ядене, може и още веднъж преди сън. като го погълнеш, легни и направи 1-2 оборотоа на тялото / претъркули се/ - да те омаже хубаво отвътре. след 3-4 дни можеш да преминеш на Алмагел. много го мразя това лекарство но само то ме оправя като стане напечено. + Ранитидин - по две таблетки половин час преди ядене - да блокира отделянето на солна киселина - поне седмица, после ги намаляш на една и така докато свърши опаковката. спираш всякакви свежи зеленчуци и плодове, кисело, солено, кафе, мазно и като цяло намаляш порциите - да си почине червото :) , карал съм по десетина дни само на чаша мляко - леко алкално е и неутрализира киселините. ще хапваш ориз, картофи , нишестета , пектин и др., чаят от лайка помага. за десетина дни ще премине - тогава започваш постепенно да се връщаш към обичайни храни и питиета :D
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

мерси колеги за отговорите и съветите,ходил съм няолко пъти на лекар и сме пробвали няколко лекарста,ходих и на скенер пих некви каши и ме гледаха ,останови се че е хроничен гастрит,сега ще запиша вашите рецепти и лекарстава и ще отида пак да направим ново лечение и естествено
няаква диета и режим пък ще видим какво ще стане,мерси :)
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Да използвам темата на колегата.Мен пък ме е налегнала напреднала фаза на парадентоза.Кървят ми почти постоянно венците ,храча кръв понякога я гълтам и попадайки в стомаха почват да ми излизат киселини, тогава пия Ранитидин или Фаматидин, който ми помага за момента и след това пак се започва.Моята стоматоложка ми каза ,че нямало лечение това чудо, ама е много гадна работа, на никого не го пожелавам.Пия два пъти годишно антибиотик Рудожил и някъде около 2,3 месеца след приема му нямам проблеми , ама след това схемата пак започва.Не знам какво да правя още повече ,че от системното пиене на Рудожил ми се струва ,че вече и той не ми действа така ефикасно както беше в началото.
Знам, че във форума имаше колеги стоматолози, та ще съм благодарен ако някой от тях ми каже някой по-ефикасен лек, макар че съм се отчаял вече.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Кървенето на венците е неизбежно с натрупването на годините,ама установено ли е,че е поради пародонтоза?Щото може да се дължи на простото натрупване на зъбен камък,който възпалява и разкървавява яко венците.А на Риболовчо искам да препоръчам нещо достъпно и елементално :Спираш пържените и подлютените храни и започваш всекидневен вечерен прием на "медицинско питие" - най-добре мастика "Пещера" или "Търговище".Ако го поемаш с охладен айран,за около два месеца ще забравиш за гастритните проблеми.Аз съм с язва на дванайсетопръстника от 1996 год.и изобщо не ми дреме-прилагам посочената терапия твърдо и неотклонно и благодарение на това много рядко имам неприятни усещания по стомашно-чревния тракт :lol:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Не е от
натрупване на зъбен камък
със сигурност.По принцип винаги съм се старал да си поддържам зъбите както трябва и редовно си почиствам зъбния камък с ултразвук.Работата според мен обаче е до ген - така стана и със зъбите и с косата, която ми окапа още в казармата, ама то нали умна глава , коса не държи и аз с това се успокоявам :)
piterd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piterd »

Привет katri,
Гена си е ген и срещу него нищо не можеш да направиш. Обаче да си подобриш състоянието може да опиташ.
След като антибиотик ти помага значи ( според един неспециалист) имаш ниски съпротивителни способности на слюнката и високи количества на бактериални и/или гъбични култури в устата и/или и в тялото.
Направи си настойка от орехчета. В интернет ще намериш рецепта и как да го ползваш. Това е за общо прочистване ( малко наизуст 40 млади орехчета, 700 мл ракия, 700 г захар се забъркват и се държат на тъмно 45 дена, като се разбъркват редовно.Прецежда се и се пие вечер на гладно ,поне 2 часа след вечеря 7-10 дни по 30-50 мл.В настойката вероятно има йод, така че при проблеми с щитоводната жлеза ,да не се употребява,или да се капва по две три капки в чаша вода и да се пие водата. При отпадналост или главобол след първия ден и продължаващ повече от два дни да се преустанови употребата или да се опита с капки в вода. И пак да се внимава.От опит съм срещал хора които и в такива количества не могат да го употребяват. )
Купи си сандрин от аптека и си прави редовни промивки с жубуркане, 30 мин след хранене.
Общата хигиена на устата прави с зехтин смесен с стрита морска сол. Мажеш на пръста и разтриваш венците, небцето и по цялата устна кухина. ( тази процедура почни поне месец след като си употребявал сандрин , иначе само ще разраняваш венците и те ще кървят обилно (при тежки състояния на парадентоза )).
И цигарките махни.
Поздрави
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

имаш ниски съпротивителни способности на слюнката и високи количества на бактериални и/или гъбични култури в устата и/или и в тялото
Същото ми го каза и моята стоматоложка.Иначе от нещата, които си писал единствено съм изпълнил отказването на цигарите, вече от около година не съм пушил, ама да ти кажа честно състоянието вместо да се подобри се влоши като че ли.
piterd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piterd »

Привет katri,
Поздравления за цигарките. По мои спомени доста пушеше.
katri написа:вече от около година не съм пушил, ама да ти кажа честно състоянието вместо да се подобри се влоши като че ли.
Правилно си забелязал. Не случайно пушенето го поставих на последно място. Вероятно никотина, катрана и др. вещества подтискат частично и в малка степен развитието на бактерий в устната кухина. В дългосрочен план обаче 'изтеглят' витамин Ц от организма и имунната система "страда", което пък води до обратен ефект :-)
В така посочените от мен "илачи" сандрина върши същата (дори и по добра) работа, без гореупоменатите странични ефекти ;-)
Действай приятелю и дано ти помогне. И без да ти обяснявам переспективата я знаеш, нали ?
Успех
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

ето какво открих ровеики се в интернет мисля че ще е полезно за всички да го прочетат,здравето е по важно от всичо

http://lechebnik.net/index.php?item_id=65

http://www.pharmacy-bg.com/article.php?cmd=list&id=169
Изображение
Най добрите са тук
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”