Медицински съвети

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Медицински съвети

Мнение от ribolovcho »

Колеги кажете някой лек за гастрит,щото от известно време ме мъчи пустия му гастрит изпих аптеката ,то не бяха биопразоли то не бяха ранитидини и какво ли не,спрях да ям пържено ,да пия газирано а толкова много обичам пържена риба с биричка,ако някои знае някои народен лек или модерно хапче да казва :D поздрави
нека в тая тема да си помагаме здравословно поне да сме добре а рибата квото стане :ANAL:
Изображение
Най добрите са тук
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Медицински съвети

Мнение от slivnalia »

Рецептите на Ванга

ГАСТРИТ - Само сутрин да се пие по 1 чаена чаша чай от бяла върба на гладно. След това да се изпива по 1 чаша прясно мляко.

ГАСТРИТ - да се пие билката пача трева.

ГАСТРИТ (остър) - 200 грама листа от тесния продълговат живовляк се варят 5 минути в половин литър чиста гроздова ракия. Прецежда се и болният взема по една супена лъжица сутрин на гладно един час преди ставане. Да не се пуши, докато се пие билката.

ГАСТРИТ И КОЛИТ - Буркан от лютеница се напълва със изсушен жълт кантарион и се залива със 100мл. силна гроздова ракия. Затваря се, престоява 40 дни на стайна температура. Прецежда се, 3 пъти на ден се капват по 10 капки върху бучка захар, която се държи в устата до стопяването й.

Дано се оправиш :wink:
Изображение
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

Пробвай с талцид има и течен или стоп ацид(имат моментен ефект ) ,но маи твойто е хронично трябва продължително лечение с H1 блокери -ранитидин,фамотидин(по добар е ) ,или блокери на протонната помпа -омепразоли ,един по нов ланзопразол(ланзул се казва търговското наименование) мисля че тои може да ти помогне до някаде(гастрита е хронично заболяване трябва продължително лечение).може и алмагел
пп. знаеш кои храни да избягваш-пържено задължително,люто,и газирано също
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Жената има гастрит, въпреки, че не пие и не пуши.Пие капки, Иберогаст, пият се три шишенца, почивка и после пак.Всяка сутрин пиеш чай от лайка и жълт кантарион, пиеш единия модел една седмица, после другия, малко почивка от ден два и после пак.По време на това лечение изчезват болките, но след това ако не спазваш диета и пак почват.Иначе иберогаста премахва болката и помага до някъде, в зависимост от гастрита :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Какви ли не бабини деветини не съм пил,няма лек.

Истината е в това..

Изображение

Пием си го повече от осем години..
Взимаш две таблетки и си ядеш и пиеш квот си искаш...
Важно обаче е че,винаги преди хранене и пиене на газирани напитки трябва да го взимаш..
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

За бърз моментен ефект изпийте 40-50 гр Йегермайстер (немска нискоалкохолна напитка с около 50 броя билки,консумира се охладено).До 10-15 мин ще почувствате загряване на стомаха и отминаване на болките.Това е моя лек когато получавам киселини.,а пък жената от време на време го пие профилактично. :lol:
П.С.А когато ви няма нищо си направете един микс от 50 мл Йегермайстер ,100 мл ред бул и 4-5 бучки лед и се наслаждавайте на лятото. :drinkers:
TRS70MLF2
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

За всеки човек е персонално, на мен ми помага Ранитидин-а, но не ми действа Фамотидин-а.
Ако можеш да си намериш сусамов тахан (не слънчогледов) смесваш едно към едно с пчелен мед и сутрин и вечер по една супена лъжица (аз лично го мажа на филия хляб).
Има го по големите хипермаркети, аз го копувам от пазарите из Пловдив.
Не видях от къде си, но имам познат в Ивайловград, който сподели, че там имата маслобойна и се намира винаги пресен и евтин естественно.
Гастрита не ми се е обаждал от както го почнах.
М/у другото майка ми е с язва и тя зоба от това и каза, че и помага.
Успех.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

1 месец на гладно сутрин гълташ по две маслини цели
Аватар
doktor1012
новобранец
новобранец

Мнение от doktor1012 »

Здравей, тъй като колегите са изредили всички илачи на съвременната медицина, ще ти кажа как си излекувах гастрита след като пих хаповете години наред. Вземаш агнешка лой и я приготвяш както създърма само че без сол и подправки, оставяш я в хладилника и всяка сутрин на гладно смучеш по една бучка на гладно. Тая работа баба ми ми я каза и за два три месеца се приключи с гастрита. Сега си хапвам пържена рибка и картофки и нямам проблеми. Освен пържено и газирано трябва да избягваш и мекия хляб. Най добре го хапвай препечен. И последно, като ядеш пържено то мазнината в която пържеш трябва да не е използвана преди това, слагаш олио пържеш и хвърляш, и не оставяй олиото да загаря. Успех.
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

Колега, два пъти лежах в болница заради кръвоизлив.Знам какво тегло е, но те съветвам да отидеш на лекар преди да пиеш каквито и да било работи.Стомашната лигавица заздравява и се разранява толкова бързо че едва ли твоето е само гастрит.Просто иди на лекар и според моментното ти състояние ще се лекуваш адекватно а не на посоки.Понякога народните лекове само маскират болеста.Успех.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Аз преди 2 години имах нещо подобно, но бепе раздразнение, но преди да отида на лекар 2 дена повръшах, това което ядох и по 4-5 пъти на ден до WC и викам няма айде на лекар... Той ми каза 1 седмица и половина - 2 седмици да ям само ориз чист(без олио и подправки) само едвам солчица, картофи варени без нищо само леко със солчица, грах, моркови пак същото варени без нищо... Натурален сок( Не препоръчително от магазина), а прясно изцеден! Варено месце(бяло) без сол и там подправки... хляб може да се яде, но до една филия(аз я ядох малко по дебела пък ;d ) за едно хранене.... След това като минат тея 2 седмици вече постепено следващите 2 се почва постепенно, но не да се прекалява! Аз примерно след тея 2 седмици, които трявбаше нали само тези неша да ям почвах с ориза примерно слагах малко повече сол и съвсем малко олио и го ядох с месото! Картофите пак малко повече сол и съвсем малко мазнина с месото, както и граха... Наблягаш на млечна основа! А лекарствата бяха 2! Едното беше нещо малко като кашесто и се пие като сироп и преди ядене се пиеше, а другото някакво хапче, което мисля, че бепе след храна, но имената не ги знам! Тея лекарства за рамките на първите 2 седмици ги пих! Както си спомням, че ядох Бейкроолс само със сол след първата седмица, както и солети и един сок мисля, че на флорина ли бепе зелена ябълка(много хубав)! Все пак отиди на лекар, той най-добре знай!
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Бе да се изкажа и аз,въпреки ,че е много относително и съвет за лек тук не би трябвало да се иска.Гастрит и язва имаше по социализма,сега е доказано,че има и един вид бактерия,която причинява такива болки,ако джипито е запознат се назначава иследване и лечение.Никакви други лекарства за гастрит не действат.Мога да питам комшията(че той ми е джипито) ако се интересуваш.
Има и друг лек -бабина рецепта,дето един приятел упорито спазва и няма кахъри от 5 години(без да съм сигурен в диагнозата)люти чушки сушени препечени на огън по -малко в началото и постепенно се увеличава дозата.Не сурови,не мариновани,той си ги пере вече по 5-10 на ден и "гастрита" му изчезна.Естествено не мога да съм сигурен дали диагнозата е правилна.Баща ми имаше язва и лечението беше охлюви в дълбока чиния със малко сол и да си пуснат лигата,после переше с лъжица същата,не знам,калцира ли се всичко,но язвата не му се обади повече.
А сега де? :roll:
hristop
новобранец
новобранец

Мнение от hristop »

Най-добре иди на лекар, на наистина добър.
toparlak
новобранец
новобранец

Мнение от toparlak »

От лекарствата най-добро за мен е НЕКСИУМ.Има нобелова награда някаква,и не само нея.Прочети по-подробно в нета за него.Не е евтин.Каквото и да е лекарство задължително трябва да се консултираш с лекар специалист.
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maistor_ribar »

Аз получавах киселини от консервирани и готвени домати,ястия на повече от 2 дни от ориз.Старая се да ги избягвам и има ефект!При теб може да е от други храни.Забележи кои са и не ги яж и така...
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”