относно амура

Модератор: sapuna

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Само да добавя, че при добра популация на амур в в по-голям язовир храненето с царевица дава невероятни резултати.

За монтаж става с обикновен такъв с крайна кука и подвижно олово, куката на царевица на косъм с повдигач, но не повече от 4-5 см
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не ги ловим мноо амурите,но искам да добая,че има плетени влакна които са доста меки и стават за поводи....и едно такова напр 16 вади качства като 40 монофил.....правете си сметка-аз такива ги ползвам и з а щука и за секво -с 14 сьм вадил мряна 6 кила от РЕКА-основно 40 бе секи си знае!!!
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
чико
новобранец
новобранец

Мнение от чико »

Не е проблем да се лови с добра жилка/корда,месина/,аз работя с максимум0.3 влакно и повод от влакно.Необходимо е да познавате много добре този вид риба както нейните невероятни приоми и"табаейти" .Определено Ви казвам,че си заслужава предизвикателството с амура или както още го наричат "сладководната акула и водният джет" :shock:
Fisher19
новобранец
новобранец

Re: относно амура

Мнение от Fisher19 »

охоооо ivak кви са тия късания на корда 0,60мм.Тва е много груб такъм апак амър да ти скъса 0,60 на практика е нежъзможно освен ако влакното не е многооо старо.Най-добрия монтаж за амур според мен е корда 0.35 макара мощна шарандйииска и пръчката съшто.И монтажа се прави на косъм например 2 царевици и 1 повдигач.УСПЕХ.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”