относно амура

Модератор: sapuna

Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

относно амура

Мнение от iliq kostov »

даите ми малко сведения за амура де как се лови каде се лови на каквои така на татак
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Първо-тябват ти доста яки и здрави пръчки и макари, влакно от 0,35 нагоре,зависи от големината, куки от №2 до 2/0 или 3/0.
Второ-лови се на царевица по принцип на какъвто монтаж ти харесва и знаеш, има много друга различна стръв защото амура е всеядна риба-фас от тръстика, малки доматчета, малко стръкче магданоз и др.
Трето- особености-по мое наблюдение най добре се лови през нощта-много рибари смятат нощния риболов е бракониерство то си е и така де-ама аз не виждам в какво е противозаконното.
Четвърто-моля някой да ми каже защо - нощния риболов е бракониерство-не защото така пише-а поради каква причина е останало така!
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА И ЗА МЕН НО6ТНИЯ РИБОЛОЖ НЕЕ НАРО6ЕНИЕ.колко ти е наи големия амър които си хва6тал и каде? :wink:
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

зна4и АЗ сам от грат септември там има едни рибарници 8 на брои малки са на 4етжартия има амур но се хва6та от дажд на вятар как да хжана и аз?Амурите са големи кам 8 .9 кг не знам некои да е хжа6тал по малак не ми е ясно как има само големи без малки.4ъдесия
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Захранваш с царевица и хвърляш върху захраненото, пълна тишина и ограничаване на движенията ако е на плувка на дънно не презамятай често.

А за нощния риболов няма по голяма тръпка и екстреем в риболова особено при Дунав и по-големите язовири
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

ама аз сам дале4 от дунав и не мога да хода аз ходя на батак ама там нема амур и не стаа таа работа ам на плувка как жи по то4но таками да сложа
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Колега asini ,извинявам се но тези такъми за които пишеш ми струват грубички .То си е въпрос на мнение,но ето ти един ЛИНК в който мисля ,че доста изчерпателно колегата е описал за неговия успех и с какви такъми е извадил този амур.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

даите някакви по то4ни мнения да се нау4а и аз искам да се постарая да хвана нози красажец.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За дъно са си много добре такъмите, при положение че се хвърля от ръка и имах още 40-50 метра за аванс ако удари голям, а по незарибените водоеми рядко се хваща някой по малък от 7-8 кг.

На Дунав имам късане на 0.60 на дъно на царевица, аванса не смогна въдицата се заклещи на стойката и докато я взема се скъса.

Ако нямате лодка за вадене на рибата, забравете при дънните монтажи за амур, сом и едри шарани за корда под 0.35.
Според мен дебелината на основното влакно при дъннен риболов няма никъвко значение освен за дистанцията на замятане.

Не съм се регистрирал в карп.бг и не видях какви монтажи са написани там, мнението ми е за дънен риболов, за плувка е съвсем друго.
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

ми мерси много за информацията 6те се пробжам ж сабота пак дано не6то да де по сериозно а не само малки 6аран4ета и каракуди.Дразнат ме 6те ма4им за голиам дзвер
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

ако може някои да ми каже на какво то4но е хвнал ка4ествен амур да ми пи6е.страв,таками и така на татак.Интересъжам се от този риболож ама не6то не мога да сполу4а имам само един ка4естжен удар да амур ама скаса на царевица.
asco
новобранец
новобранец

Мнение от asco »

плочка кюспе вместо шаран са хвана амур . куките забити на кюспето :idea: се се каня да пробвам на прославутия домат ама туи лято на Дунава ще прежаля 1 ден само за туи.
наслука
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Илия, това с прословутия домат е добре и така ловят по Дунав, а във вътрешните водоеми е добре да се замята близо до шаварите с малко доматче тип cherry, колкото едра череша. С ножче обелваш ципата от долната страна. Ако ловиш на плувка до шаварите - можеш да ползваш троха от бял ръчен хляб /снежинка/ - също добре кълве, ако предварително е захранено. Като закачиш трохата на куката, добре е да я потопиш за 30 секунди в чашка с доматен сок и после да замяташ в захраненото.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

АМУР СЕ ЛОВИ НА КАЧАМАК НА МЛЕЧНА ЦАРЕВИЦА АКО НЯМА МЛЕЧНА БОИ НА СУХА ЦАРЕВИЦА.МНОГО ВАЖНО Е ДА УТИДЕШ ЗА ТРИ ЧЕТРИ ДНИ ХРАНИШ ЗДРАВО С ЦАРЕВИЦА. И КОГАТО СЕ ЗАВЪРТИ АМУРА ГО ПОБЪРКВАШ МОЖЕ И ТОИ ТЕБЕ ДА ПОБЪРКА....СТАВА ВЪПРОС ЗА ЯЗОВИР
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

ехе,чак в доматен сок да го топиш?а що не го сложиш във водка? :D майтапя се.дядо ми е от Свищов и там го мори на малки домати,но с малка тройка.2те куки са в домата едната навън или го пробожда в средата и прекарва повода и дръжката на тройката.корда 0.35 и нагоре
kasmet
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”