Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

относно амура
Модератор: sapuna
- iliq kostov
- научил се да хвърля
относно амура
даите ми малко сведения за амура де как се лови каде се лови на каквои така на татак
Първо-тябват ти доста яки и здрави пръчки и макари, влакно от 0,35 нагоре,зависи от големината, куки от №2 до 2/0 или 3/0.
Второ-лови се на царевица по принцип на какъвто монтаж ти харесва и знаеш, има много друга различна стръв защото амура е всеядна риба-фас от тръстика, малки доматчета, малко стръкче магданоз и др.
Трето- особености-по мое наблюдение най добре се лови през нощта-много рибари смятат нощния риболов е бракониерство то си е и така де-ама аз не виждам в какво е противозаконното.
Четвърто-моля някой да ми каже защо - нощния риболов е бракониерство-не защото така пише-а поради каква причина е останало така!
Второ-лови се на царевица по принцип на какъвто монтаж ти харесва и знаеш, има много друга различна стръв защото амура е всеядна риба-фас от тръстика, малки доматчета, малко стръкче магданоз и др.
Трето- особености-по мое наблюдение най добре се лови през нощта-много рибари смятат нощния риболов е бракониерство то си е и така де-ама аз не виждам в какво е противозаконното.
Четвърто-моля някой да ми каже защо - нощния риболов е бракониерство-не защото така пише-а поради каква причина е останало така!
- iliq kostov
- научил се да хвърля
- iliq kostov
- научил се да хвърля
- iliq kostov
- научил се да хвърля
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега asini ,извинявам се но тези такъми за които пишеш ми струват грубички .То си е въпрос на мнение,но ето ти един ЛИНК в който мисля ,че доста изчерпателно колегата е описал за неговия успех и с какви такъми е извадил този амур.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- iliq kostov
- научил се да хвърля
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За дъно са си много добре такъмите, при положение че се хвърля от ръка и имах още 40-50 метра за аванс ако удари голям, а по незарибените водоеми рядко се хваща някой по малък от 7-8 кг.
На Дунав имам късане на 0.60 на дъно на царевица, аванса не смогна въдицата се заклещи на стойката и докато я взема се скъса.
Ако нямате лодка за вадене на рибата, забравете при дънните монтажи за амур, сом и едри шарани за корда под 0.35.
Според мен дебелината на основното влакно при дъннен риболов няма никъвко значение освен за дистанцията на замятане.
Не съм се регистрирал в карп.бг и не видях какви монтажи са написани там, мнението ми е за дънен риболов, за плувка е съвсем друго.
На Дунав имам късане на 0.60 на дъно на царевица, аванса не смогна въдицата се заклещи на стойката и докато я взема се скъса.
Ако нямате лодка за вадене на рибата, забравете при дънните монтажи за амур, сом и едри шарани за корда под 0.35.
Според мен дебелината на основното влакно при дъннен риболов няма никъвко значение освен за дистанцията на замятане.
Не съм се регистрирал в карп.бг и не видях какви монтажи са написани там, мнението ми е за дънен риболов, за плувка е съвсем друго.
- iliq kostov
- научил се да хвърля
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Илия, това с прословутия домат е добре и така ловят по Дунав, а във вътрешните водоеми е добре да се замята близо до шаварите с малко доматче тип cherry, колкото едра череша. С ножче обелваш ципата от долната страна. Ако ловиш на плувка до шаварите - можеш да ползваш троха от бял ръчен хляб /снежинка/ - също добре кълве, ако предварително е захранено. Като закачиш трохата на куката, добре е да я потопиш за 30 секунди в чашка с доматен сок и после да замяташ в захраненото.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка: