Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Риболовна "книжка"
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Re: Риболовна "книжка"
Koлеги,надежда всяка оставете.Цървулът,трандофор не може да стане каквито и курсове да му проведеш и в каквито и да било дружинки да го включиш.Проблемът е в географската ширина,манталитета и междуушното пространство.И трите са непроменяеми,константни величини.Иска се изключително много време,работа,немска дисциплина и ред и пак не е сигурно,дали ще се постигнат някакви положителни резултати.
Starshel написа:Колеги,
ако контролния орган си е намястото и си изпълнява съвестно задълженията съгласно закона, проблемите ще са значително по малко. Да наистина тези наши колеги са проблемни, но по проблемните са робските парашутни бригади и мрежарите.
Иначе не мисля, че с организинан риболов под формата на дружинки, ще се промени нещо.
- Димича
- ще става разбирач
Гледам си първия риболовен билет-от далечната 1972г.
.На последните страници има дадени мин.размери на разните риби,както и едно стихче за бракониерите
Толко ли ще е трудно и на сегашните билети на гърба да има подобно нещо

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз пък си гледам новия билет,горкичкият!И си мисля,че стихче не ми е нужно.Димича написа:Гледам си първия риболовен билет-от далечната 1972г..

Истината е,че сме диваци и ще си останем такива.Чируза го е казал най ясно....
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- bgstan
- ще става разбирач
Преди много време бях писъл ,че трябва да има здружения и те да се грижат за водоемите а ИАРА да контролира. Обаче бях изяден от обиди след това мнение. Гледам по язовирите възрасни хора с парашути и деца с тях. Какъв пример дават ???????? Трябва яко контрол и дружинки който да плащат членски внос и с тези пари да се зарибява или да се прави нещо полезно за риболовстване. Да има ВИП билети който да са 10 пъти по скъпи или повече ама да имат някаква привелегия и да се събират повече пари. Незнам ама много може да се мисли по въпроса.
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно съм съгласен с това мнениеchirusa_bg написа:Да го направим, като при ловците а? Дружинките да се раздуват изкуствно, за да се намери място на поредния митничар-баровец-ловец. Да се гонят възрастните хора, за да може да се отворят места за поредното дупе с пари? Да се въвеждат измислени такси от измислени ръководства, за да се освоботят още места за още кисели гъзари с пари? Самия лов да прилича н апарада на суетата, хора непознаващи животните да си мерят пишките по поляните или дори по-лошо и опасно,- да си мерят пушкити.
Айде няма нужда, не ни е проблема в законите и правилата, болни сме в главите прости. Нищо няма да се промени, докато не си променим ценностите, а това изисква много време и силно желание. Очевидно обаче, няма да ни стигне всичкото време на света, просто Европа свършва там, от къдъто започват Балканите.

- Andrey82
- научил се да хвърля
Аз мисля, че нещата се подобряват и този форум много помага за това. От тука научих за хващането и пускането например, нещо което преди ми се струваше пълна лудост
Има и много теми прокламиращи почистване след риболов, минимални размери. Така че според мен културата на риболов се увиличи напоследък. Но според мен това е едно от най-прекрасните хобита и не трябва да се забранява на нови хора да го практикуват - природа, чист въздух, здраве а и не е толкова скъпо в повечето случаи - перфектно 

На Текето ми е най-добре 

-
- кандидат преподавател
Не знам ...Вярно е,че в редица европейски държави,има специален режим с обучение,полагане на изпит и страхотен регламент на любителския риболов.В България обаче досега никоя власт не е приемала на сериозно любителския риболов.Освен по отношение на таксите за риболовните билети.Все им е тая дали вандали и пещерни типове ще изтърбушват реките и другите водоеми.Курсове и изпити ще въведат само тогава,когато измислят начин да прибират повечко пари за това,но това в никакъв случай няма да намали бракониерите - дори напротив.
-
- разбира нещата
Има хора,из форума,карали курсове и изпити(теоритични и практически) за да се сдобият с риболовен билет.Има смисъл,от тая работа,учат се неща,които няма как и откъде да научиш,сам
Малко или много тия курсове,успяват да накарат риболовеца да мисли,не само за торбата....а и за рибите,околоната среда и много други неща,свързани пряко или косвено с риболова
Ама като цяло е направено и за пари
,всичко в капиталистическия свят се върти около парите!

- CERRUTI
- сериозен играч
Уинстън Чърчил:chirusa_bg написа:Европа свършва там, от къдъто започват Балканите.
"Европа свършва там кадето започват да ядад шкембе-чорба и да пият боза"
Вярно че Чърчил ни е мразел заради загиналите му роднини при Дойран http://www.bg-history.info/?p=statia&statiaid=60

-
- кандидат преподавател
И да му е вярна приказката,най се кефя,че сме изпукали толкоз много англичани там,че просто нямам думи ...Що не го питаш него и погребаните дришльовци от Острова край Дойран по отвъдния телефон,като там не е Европа,какво на майната си, са търсили на границите на бозата,миризливите цървули и шкембе-чорбата и въобще такива цитати като видя,ми кипва келя,да ти ...чуждопоклоничеството ти и въобще -ай сиктир,сори за спама. Иначе,давайте въвеждането на "книжката",щото и без това не съм спрял вече 35 години да уча непрестанно и да полагам тъпи изпити ежедневно кажи-речи.Щом и най-голямото за мен удоволствие ще трябва да го получавам след курс с теория,практика и изпит ,давайте - щъ съ спраим и с туй 

Всеки може да си лови риба,какви са тия книжки,просто не трябва да има бракониери,всеки който има билет нека си лови,това е риболовната книжка,безсмислено от курсове и неща от рода,некой ще ме скъса,защото не съм си вързал куката,както той иска ли? Най-много да изде някой шамар
Контрол му е майката