Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Риболовна "книжка"
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Риболовна "книжка"
Колеги, провокиран от една тема, се замислих, колко много нови риболовци се навъдиха напоследък. В това нямаше да има нищо лошо, разбира се, ако те знаеха и можеха да вършат нещата ПРАВИЛНО! Научили по една две нови думички, тролинг, фишинг, кльонк, воблер, ваглер, купили лодка, закачили колесара, и кой съм аз, кръстосват язовири и реки, бракониерстват, непознавайки законите, оставят си боклуците по бреговете и пречат на истинските риболовци!
Не е ли крайно време да се въведат правила, както при ловците, риболовците да бъдат в сдружения, да полагат, дори за елементарни познания изпити, и да имат право да ловят риба едва когато докажат, че познават правилата и законите?
Не е ли крайно време да се въведат правила, както при ловците, риболовците да бъдат в сдружения, да полагат, дори за елементарни познания изпити, и да имат право да ловят риба едва когато докажат, че познават правилата и законите?
Последно промяна от Saxon на Пет Юли 30, 2010 1:08 pm, променено общо 1 път.
Никога не пия карал!

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Риболовна "книжка"
Аз съм с две ръце ЗА !
-
- разбира нещата
И аз съм "за". Лошото е, че българина не обича да се бори със себе си, а още по-малко да спазва каквито и да са правила.
Колкото повече толкова повече!
-
- ще става разбирач
Кормуване, листовки, БЧК, изпит, талон
документи пускаш, чакаш на опашки, зад всеки храст те дебне катаджия . . !! Не е ли време и едно министерство на китовете и рибите да се направи ?
Майтап (малко спам по темата)!!

късмет работа . .
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да го направим, като при ловците а? Дружинките да се раздуват изкуствно, за да се намери място на поредния митничар-баровец-ловец. Да се гонят възрастните хора, за да може да се отворят места за поредното дупе с пари? Да се въвеждат измислени такси от измислени ръководства, за да се освоботят още места за още кисели гъзари с пари? Самия лов да прилича н апарада на суетата, хора непознаващи животните да си мерят пишките по поляните или дори по-лошо и опасно,- да си мерят пушкити.
Айде няма нужда, не ни е проблема в законите и правилата, болни сме в главите прости. Нищо няма да се промени, докато не си променим ценностите, а това изисква много време и силно желание. Очевидно обаче, няма да ни стигне всичкото време на света, просто Европа свършва там, от къдъто започват Балканите.
Айде няма нужда, не ни е проблема в законите и правилата, болни сме в главите прости. Нищо няма да се промени, докато не си променим ценностите, а това изисква много време и силно желание. Очевидно обаче, няма да ни стигне всичкото време на света, просто Европа свършва там, от къдъто започват Балканите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
Абе то и сега си ги има тез дето си мерят пишките (въдиците, лодкие и моторите , палатките и тн.).
Прав е Владо грешката е под косата.Ние сме си бабаити и ербапи и нас закони не ни плашат.А като отидем в Европа ахваме какво е подредено хубаво.
пп:Май ни трябват 500 г.да ни управляват някой баш европейци та да прихванем манталитета им и разбиранията им
Прав е Владо грешката е под косата.Ние сме си бабаити и ербапи и нас закони не ни плашат.А като отидем в Европа ахваме какво е подредено хубаво.
пп:Май ни трябват 500 г.да ни управляват някой баш европейци та да прихванем манталитета им и разбиранията им
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- новобранец
И аз съм за.Подкрепям колегата напълно!
Не е задължително да се прави като при ловните дружинки,но трябва да има някакъв курс за "новите" рибари.Това може да се прави,само ако си изкарваш риболовен билет за първи път.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Поне да вземат да се понаучат какви са минимумите на размерите за всеки вид които могат да уловят и да задържат , и кои задължително трябва да бъдат пускани обратно на свобода. Трябва да се направи нещо такова,ами освен някой по-грамотен колега да се захване да направи 1 петиция и да я подпишем и да се внесе като предложение към министерството на земеделието 

Пазарувай креативно http://www.creativeshop-bg.eu/ Магазин за часовници
-
- ще става разбирач
Според мен всичко това е безмислено закони има хиляди и кой ги спазва?Този който е съвестен си ги спазва,но когато на един човек му липсват първите 7 год. то той превръща демокрацията в анархия.За съжаление нашата държава е пропита с една ненужна гъзарщина.
-
- ще става разбирач
Да бе да има още едно нещо заради което да им пълниме гушите ние съвестните рибари а да няма кой да спре бракониерите нека по-добре да си вършат работата в тази насока вместо да се занимават с нашите петиции.daniels написа:. Трябва да се направи нещо такова,ами освен някой по-грамотен колега да се захване да направи 1 петиция и да я подпишем и да се внесе като предложение към министерството на земеделието
-
- научил се да хвърля
и аз подкрепям колегата,че е безсмислено..поради ред причини
при ловците е задължително поради 1001 фактора..там доколкото се сещам се борави с огнестрелно оръжие.
другото което е когато 1 човек си е селянин си остава такъв..ще ти вземи "изпита" и като отиде на язовира не само ще си остави боклуците ами ще се изсери и в близкото храстче ( с извинение )
и кво ще дойде някой да ме глоби, че нямам риболовна книжка, а на съседния язовир ще се разпъват мрежи..така ли? малко трудно ще им е да ме глобят обаче.
много добре звучи наистина да има правила и да се спазват, НО ...няма какво да се самозалъгваме ..това няма как да стане.
при ловците е задължително поради 1001 фактора..там доколкото се сещам се борави с огнестрелно оръжие.
другото което е когато 1 човек си е селянин си остава такъв..ще ти вземи "изпита" и като отиде на язовира не само ще си остави боклуците ами ще се изсери и в близкото храстче ( с извинение )
и кво ще дойде някой да ме глоби, че нямам риболовна книжка, а на съседния язовир ще се разпъват мрежи..така ли? малко трудно ще им е да ме глобят обаче.
много добре звучи наистина да има правила и да се спазват, НО ...няма какво да се самозалъгваме ..това няма как да стане.

Колеги,
ако контролния орган си е намястото и си изпълнява съвестно задълженията съгласно закона, проблемите ще са значително по малко. Да наистина тези наши колеги са проблемни, но по проблемните са робските парашутни бригади и мрежарите.
Иначе не мисля, че с организинан риболов под формата на дружинки, ще се промени нещо.
ако контролния орган си е намястото и си изпълнява съвестно задълженията съгласно закона, проблемите ще са значително по малко. Да наистина тези наши колеги са проблемни, но по проблемните са робските парашутни бригади и мрежарите.
Иначе не мисля, че с организинан риболов под формата на дружинки, ще се промени нещо.
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
дали има шанс за сформиране на доброволни групи от съвестни рибари, на които да се дадат правомощия да санкционират нарушителите и да бъдат поне малко финансирани (за бензина например)??? във всяка област да има по една групичка и от време на време да навестява по-посещаваните места за риболов...
- fossa
- научил се да хвърля
+100%chirusa_bg написа: Айде няма нужда, не ни е проблема в законите и правилата, болни сме в главите прости. Нищо няма да се промени, докато не си променим ценностите, а това изисква много време и силно желание. Очевидно обаче, няма да ни стигне всичкото време на света, просто Европа свършва там, от къдъто започват Балканите.