Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

колко к.с. за двигател на лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Re: колко к.с. за двигател на лодка
Браво колега, супер е лодчето какви пари еivcho79 написа:снимки на лодката има в темата"да си покажем лодките"който е зорлия да я глееда колкото иска,а относно скороста това показваше GPS навигацията,тъй като лодката има само оборотомер и положение на мотора от Z конзолата,поздрави на всички и ако някой има някакви съмнения за нещо нека да заповяда да гледа и да мери скорости и каквото още му е на душа![]()
![]()

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
57кмч не са много за лодката с 1 човек - ето тази моята правеше 60кмч с трима

Ето и снимките на колегата - "много лесно се преместват" - трябва да им копираш уеб адреса...

Ето и снимките на колегата - "много лесно се преместват" - трябва да им копираш уеб адреса...

Да, но става дума не за 57, а за 75 км/ч.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тедо, твоята лодка е с 50 кс двутактово Тохацу (което съм готов да се обзаложа, че върви повече от 50 кс Хонда). С 50 коня 4-тактова нова Хонда на RIB 5м с трима души по 85-90 кг достигахме максимум 55 км/ч (при 6100 оборота/мин с почти най-бързия винт, който можеше да се монтира).Тедо написа:57кмч не са много за лодката с 1 човек - ето тази моята правеше 60кмч с трима
![]()
Гледал съм много тестове на всякакви лодки и мотори, но досега никъде не съм срещал лодка с 40 кс двигател да развива над 60 км/ч. (като изключим малките състезателни глисери дето тежат по 150 кг барабар с двигателя).
Ако колегата беше писал, че развива 75 км/ч с новата 70-ка на Ямаха щях да повярвам, ама с двигател 40 кс не може да ме убеди докато не го видя с очите си.

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ок колега аз не искам да убеждавам никой,просто ти казвам какво показваше навигацията.Не мисля че някой би имал интерес от подобна "лъжа" когато пожелаеш заповядай и ще проверим!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за поканата но за съжаление, май няма да имам скоро път към Пловдив. Но ако ти идваш към морето ще се радвам ако се обадиш а и ще почерпя (без значение, какво ще покаже навигацията
) 

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- научил се да хвърля
Малко факти.
В момента лодката е с 25к.с. 2т.Меркюри. Само с мен на борда,вдига 40-42км/ч. Двама човека и всичкия багаж който влачим за 3 дневен излет заедно с двиг/гориво/акумулатор(около 350-400кг.ОБЩО), прави макс.30-32км/ч. При пълен товар карам с около 75% от газта на мотора или около 20-25км/ч. Под 20км/ч лодката трудно се задържа в глисаж. Поръчах си оборотомер и като дойде ще знам къде е истината.В смисъл, дали успява да се развърти двигателя до макс.обороти при макс.товар на лодката(по документи 5000-6000об/мин. при пълна газ)със сегашния пропелер - 10X13P. Ако не може, за догодина съм предвидил смяна на проп. с 1-2 стъпки надолу или... смяна на двигателя с по-мощен-което не ми се иска понеже сегашния го случих изключително запазен и не знам на какъв ще попадна после !
Имайте в предвид,че всички опити съм ги правил при сравнително тихо време и малка вълна. Карал съм и в лошо време но не много натоварен и трябва да отбележа, че лодката е доста стабилна на вълна.
Благодаря на колегите за постовете
!

Това е сина, който няма търпение да го повозя по р.Дунав!
В момента лодката е с 25к.с. 2т.Меркюри. Само с мен на борда,вдига 40-42км/ч. Двама човека и всичкия багаж който влачим за 3 дневен излет заедно с двиг/гориво/акумулатор(около 350-400кг.ОБЩО), прави макс.30-32км/ч. При пълен товар карам с около 75% от газта на мотора или около 20-25км/ч. Под 20км/ч лодката трудно се задържа в глисаж. Поръчах си оборотомер и като дойде ще знам къде е истината.В смисъл, дали успява да се развърти двигателя до макс.обороти при макс.товар на лодката(по документи 5000-6000об/мин. при пълна газ)със сегашния пропелер - 10X13P. Ако не може, за догодина съм предвидил смяна на проп. с 1-2 стъпки надолу или... смяна на двигателя с по-мощен-което не ми се иска понеже сегашния го случих изключително запазен и не знам на какъв ще попадна после !

Имайте в предвид,че всички опити съм ги правил при сравнително тихо време и малка вълна. Карал съм и в лошо време но не много натоварен и трябва да отбележа, че лодката е доста стабилна на вълна.
Благодаря на колегите за постовете

Това е сина, който няма търпение да го повозя по р.Дунав!