Как мерите дължината на влакното

Модератор: bobopeli

tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как мерите дължината на влакното

Мнение от tomik »

mimi750830 написа:
tomik написа:Тези два три оборота на макарата, според мен са много малко за аванс ако удари голяма риба. Два три оборота на макарата са около 1 метър влакно, а ако удари товарния влак за секунда отиват към 10 метра.
Много ти малка макарата,моята прибира по 70 см на едно завъртане.Начи над 2м,начи няколко секунди време за реакция,да откача от клипса.
Много ми е интересно как ще се развива аванса и ти ще откачиш клипса. Да го видя няма да съм повярвал, че си успял да го направиш.
Два метра аванс са нищо при първоначалния удар.
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Аз ползвам доста по лесен според мен начин.Ако воблера оказва достатъчно съпротивление, го пускам не като отварям скобата, а освобождавам обратния ход на макарата и гледам дръжката колко завъртания ще направи.Ако с едно завъртане се обират 70см. влакно, 50завъртания на дръжката са около 35м.Няма белязки , закачания по клипса и др. такива.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Аз си ползвам маркера. На 30м една черта,40-2,на 50м 3 черти няма броене,няма клипсове. Това с клипса малко не ме кефи. Големия рибок развива като побъркан. Невъзможно е да го освободиш.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Andrey_76 написа:Аз си ползвам маркера. На 30м една черта,40-2,на 50м 3 черти няма броене,няма клипсове. Това с клипса малко не ме кефи. Големия рибок развива като побъркан. Невъзможно е да го освободиш.
:smt023
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Вързал съм червен конец на 60 големи крачки.Ако почне да закача воблера по дъното,обирам 5-10метра,и обикновено спира да закача.Друг е въпроса ,че може тройката да е грабнала боклук от дъното,но ако искаш сом карай воблера на 30-50 см. от дъното.Работата със сонара трябва да е много прецизна.С тази дължина имам добри риби всяка година.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”