Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Как мерите дължината на влакното
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Как мерите дължината на влакното
Много ми е интересно как ще се развива аванса и ти ще откачиш клипса. Да го видя няма да съм повярвал, че си успял да го направиш.mimi750830 написа:Много ти малка макарата,моята прибира по 70 см на едно завъртане.Начи над 2м,начи няколко секунди време за реакция,да откача от клипса.tomik написа:Тези два три оборота на макарата, според мен са много малко за аванс ако удари голяма риба. Два три оборота на макарата са около 1 метър влакно, а ако удари товарния влак за секунда отиват към 10 метра.
Два метра аванс са нищо при първоначалния удар.
- горан
- ще става разбирач
Аз ползвам доста по лесен според мен начин.Ако воблера оказва достатъчно съпротивление, го пускам не като отварям скобата, а освобождавам обратния ход на макарата и гледам дръжката колко завъртания ще направи.Ако с едно завъртане се обират 70см. влакно, 50завъртания на дръжката са около 35м.Няма белязки , закачания по клипса и др. такива.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз си ползвам маркера. На 30м една черта,40-2,на 50м 3 черти няма броене,няма клипсове. Това с клипса малко не ме кефи. Големия рибок развива като побъркан. Невъзможно е да го освободиш.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- вече хвърля и на тежко
Andrey_76 написа:Аз си ползвам маркера. На 30м една черта,40-2,на 50м 3 черти няма броене,няма клипсове. Това с клипса малко не ме кефи. Големия рибок развива като побъркан. Невъзможно е да го освободиш.

- тони котев
- научил се да хвърля
Вързал съм червен конец на 60 големи крачки.Ако почне да закача воблера по дъното,обирам 5-10метра,и обикновено спира да закача.Друг е въпроса ,че може тройката да е грабнала боклук от дъното,но ако искаш сом карай воблера на 30-50 см. от дъното.Работата със сонара трябва да е много прецизна.С тази дължина имам добри риби всяка година.