Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

СОМСКИ КУРИОЗИ
Модератор: dantho.mihov
- горан
- ще става разбирач
Re: СОМСКИ КУРИОЗИ
гледах по един от риболовните канали как хванаха крокодилче на попер 

malkia_joro е абсолютно прав и темата трябва да е в раздел браконери.
Странна ми е наглостта и различното тълкуване на закона от някои хора.
Странна ми е наглостта и различното тълкуване на закона от някои хора.
Чудя се кой ще спре хората с мрежите нощем,че не и само с мрежите ами и с тока.Колкото и противоречиво да е със закона типичните бракониери избягват места където има практикуващи спортен риболов.Защото на тия от ИАРА нощем много им се спи.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Понеже познавам лично Коцето-Danev69, мога да заявя, че той е бракониер колкото и Тайра Бенкс ми е комшийка
Аз също въртя примамки по тъмно
Да, законите са за да се спазват, но закона е писан през тоталитарно време, от хора които никога не са били риболовци
Спинингисти, тролингисти,клйонкаджии, дънари плувкари-всички ловят нощно време-НО с въдица рибата няма да свърши
Колегата Danev69 е улавял и пускал обратно доста сомета, така че Жорко ли си, Морко ли си -незнам, ама май наистина си Малък
Така че, си ловете рибки колеги, наслаждавай те се на излетите и не давайте квалификаций за хора, които лично не познавате

Аз също въртя примамки по тъмно

Да, законите са за да се спазват, но закона е писан през тоталитарно време, от хора които никога не са били риболовци
Спинингисти, тролингисти,клйонкаджии, дънари плувкари-всички ловят нощно време-НО с въдица рибата няма да свърши

Колегата Danev69 е улавял и пускал обратно доста сомета, така че Жорко ли си, Морко ли си -незнам, ама май наистина си Малък

Така че, си ловете рибки колеги, наслаждавай те се на излетите и не давайте квалификаций за хора, които лично не познавате

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- danev69
- сериозен играч
Здрасти,колега. Ако всички БРАКОНИЕРИ са,като мен...реките и язовирите ще гъмжат от риба.malkia_joro написа: Заглавието да се чете:
БРАКОНИЕРСКИ СОМСКИ КУРИОЗИ

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- вече хвърля и на тежко
Данев, Кръстник, не сте прави!
В закона не са посочени изключения за добре познати или приятели. Ваша работа си е дали "въртите" през нощта, но поне не го популяризирайте във форума... Шапка свалям за пускането на "сометата", ама си опичайте акъла преди да пишете, че ловите с няколко въдици по реката... Във форума влизат доста подрастващи, за които вашите действия ще служат за пример и след време и те ще си мислят, че е нормално да има изключение от общите правила.
Колкото и лош да е един закон трябва да се спазва! Ако искате да го промените - действайте по легален начин, а не го нарушавайте!
P.S. А Жорко, може и да е Морко, но не се декларира като бракониер!
В закона не са посочени изключения за добре познати или приятели. Ваша работа си е дали "въртите" през нощта, но поне не го популяризирайте във форума... Шапка свалям за пускането на "сометата", ама си опичайте акъла преди да пишете, че ловите с няколко въдици по реката... Във форума влизат доста подрастващи, за които вашите действия ще служат за пример и след време и те ще си мислят, че е нормално да има изключение от общите правила.
Колкото и лош да е един закон трябва да се спазва! Ако искате да го промените - действайте по легален начин, а не го нарушавайте!
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да сендали сме!!!Sme6NIKa написа:Данев, Кръстник, не сте прави!
И аз съм брако-въртя на спининг през тъмната част от денонощието както и съм улавял и пускал пъстърви през делничните дни!
Бракониерството и отношението ни към рибите си го нисим в душите а не в закона

Сега вече след това признание че и аз съм брако, се надявам да спиш спокоен!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
- danev69
- сериозен играч
Това е примера,който давам. Аз нямам вина,че сома се храни предимно в тъмната част на денонощието. По-добре другите да вземат пример от нас и да пускат рибите,да не говорим,че има много ПРИМЕРНИ колеги,които тъпчат в телените живарници сомета под 1кг. и са много горди,че са хванали сом.Sme6NIKa написа: Шапка свалям за пускането на "сометата" Във форума влизат доста подрастващи, за които вашите действия ще служат за пример

Крьсника и Коцето са много точни колеги.Бих се радвал ако по голямата част от хората са като нас,слагам и себеси в това число.Жалко че човек решава да пусне някаква тема или да вземе отношение по някои вьпрос и все ще се намери някои да се изкаже неподготвен.Еми аз за бьрзо мога да кажа доста колеги които ходят за риба по тьмно или за определени риби в непозволено време и пускат репортажи,ама не сьм видял някои да им прави забележка или да твьрди че са бракониери.Всеки вика евала,браво.Затова едно обрьщение за тези които практикуват изцяло форумен риболов и само знаят акьл да дават.Колеги зад компа риболовец не се става.Нищо лични кьм никои.Мога да кажа че аз почти всеки пьт като видя че се свечерява се бия камшика от реката и гас кьм нас.А тези които остават или започват да идват по тьмно и да се приготвят за среднощен риболов какво да кажа за тях.Почти всеки един излет се чудя кьде да се настаня и да замятам от хилядите вьдици които са превзели цялата река.
От хора които ходят единствено заради рибата,а не заради трьпката да ти удари и да се почустваш слаб за определен момент. 

-
- кандидат преподавател
Прекаления светец , и Богу не е угоден. Нищо бракониерско няма в това , да чакаш за сом през ноща с въдица. Ми той сома , си е нощен хишник. Не се заяждайте с Данев , защото ако всички са като него , реките и язовирите ни ще са пълни с риба както беше едно време. Пича е абсолютно коректен и можещ , и е малко нелепо да му се търсят поводи за заяждане. По- добре се учете от него , защото той каквото хване , го снима и го пуска.
п.п. Защо има светещи пера , ампули и други ?????
п.п. Защо има светещи пера , ампули и други ?????
Върл Shimano фен!
-
- вече хвърля и на тежко
Симо, не си търся повод за заяждане. Нямам нищо лично към никого - не познавам колегата, но се доверявам на твърденията, че е много читав човек. Обаче считам, че това не му дава право да нарушава закона. Най-малкото можеше да не го декларира пред такава голяма аудитория...simo72 написа: Прекаления светец , и Богу не е угоден. Нищо бракониерско няма в това , да чакаш за сом през ноща с въдица. Ми той сома , си е нощен хишник. Не се заяждайте с Данев , защото ако всички са като него , реките и язовирите ни ще са пълни с риба както беше едно време. Пича е абсолютно коректен и можещ , и е малко нелепо да му се търсят поводи за заяждане. По- добре се учете от него , защото той каквото хване , го снима и го пуска...
Извини ме, но това е много слаб аргумент и предлагам да не го коментирамеsimo72 написа: п.п. Защо има светещи пера , ампули и други ?????

-
- вече хвърля и на тежко
Прави каквото знаеш, но поне не бий тъпана на всеослушание... Бъди си брако щом така ти харесва...GODFATHER написа: ... И аз съм брако-въртя на спининг през тъмната част от денонощието както и съм улавял и пускал пъстърви през делничните дни!
Бракониерството и отношението ни към рибите си го нисим в душите а не в закона![]()
Сега вече след това признание че и аз съм брако, се надявам да спиш спокоен!!!
Колеги (имам предвид сомаджии) оставете ги да си мислят че,всеки който ходи за сом е бракониер ,защото по тяхната логика е така .

- danev69
- сериозен играч
Май темата за съжаление стана за ключ.
Всеки,който е поне малко наясно със сомският риболов знае кога може да се улови този желан трофей.
Никой не е длъжен да се съобразява с мойте методи на риболов.
Засега нощният риболов се явява извън закона,да се надяваме че промените в закона ще поправят това недоразумение. От личен опит мога да ви кажа,че когато има рибари по водоемите нощно време,за мрежарите става доста по-сложно да си безчинстват на воля. Нееднократно съм подавал сигнали до местното звено на ИАРА. Имат ми номера на телефона и личните данни. Аз не съм БРАКОНИЕР нито пък се чувствам,като такъв. Аз ловя на принципа; хвани,пусни;,без значение за каква риба става на въпрос. Всеки да го тълкува,както си иска.
Здраве и късмет на всички.

Последно промяна от danev69 на Чет Авг 19, 2010 3:11 pm, променено общо 1 път.
- malkia_joro
- разбира нещата
За това съм напълно съгласен с теб,но докато не се промени закона,нощният риболов си остава бракониерски методdanev69 написа:.... когато има рибари по водоемите нощно време,за мрежарите става доста по-сложно да си безчинстват на воля. ....

Или поне като го практикуваш на своя глава,не го споделяй на всеослушание,защото лапето,дето е писало над тебе,вече си мисли,че законите могат да се нарушават безнаказано!
Красотата на живота е в това,че продължава.