СОМСКИ КУРИОЗИ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

СОМСКИ КУРИОЗИ

Мнение от danev69 »

Здравейте,колеги. Снощи имах много интересна случка на Марица. Както обикновенно вечерта бях на Марица да чакам за сом. Бях се настанил до едни паднали дървета във водата,защото преди съм виждал там да се обръща сом. Дънните ги бях заметнал малко след дърветата а точно на въпросното място въртях най-различни воблери и така смятах да подразня сома да удари. Като се стъмни започнах да въртя само попери и уокари.Вдигат повече шум и така смятах да го накарам да удари. На местото където въртях/на брега/ има много голямо дърво. Както си пльоках в тъмницата и по едно време от дървото се спусна някакава голяма птица/бухал,сова или нещо подобно/. Стрелна се към попера във водата малко преди да го извадя. Щеше да се блъсне в мен още малко. Явно си е стояла на дървото да дебне нещо и аз съм и привлякъл вниманието с мойто пльокане. Ако го беше хванала щеше да е голям смях. Това е попера за лов на бухали :lol: :lol: :lol: Изображение
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
hojgun
новобранец
новобранец

Re: СОМСКИ КУРИОЗИ

Мнение от hojgun »

Батко ние миналата седмица бяхме на Яз. Бели Лом и се случи нещо подобно. Един приятел учеше един наш малък приятел как се мята дънното. Направи той едим мощен замах и всички гледаме каде ще цопне оловото :lol: :lol: :lol: :lol: обаче то не пада и не пада. В същото време приятела до мен почна да се смее сочейки с пръст боксуващия над нас щъркел :lol: :lol: . След няколко секунди щъркелът падна във водата и след като го издърпахме разбрахме че кордата се беше оплела във висящите крака на нископрелитащия щъркел :D
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от toiko »

Каквото клъвне... :)
ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Хаха важното е смех да има :lol: , но иначе тези неща ги има в риболова,
а поне сом хвана ли
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

MiTaKa™ написа:Хаха важното е смех да има :lol: , но иначе тези неща ги има в риболова,
а поне сом хвана ли
Засега само малки съм хванал,ама рано или късно ината ще ми се отплати. Смятам,когато и да хвана голям да го снимам и да го пусна...ако той го знаеше сигурно щеше вече да се е закачил. :D :D :D Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

danev69 написа:Здравейте,колеги. Снощи имах много интересна случка на Марица. Както обикновенно вечерта бях на Марица да чакам за сом. Бях се настанил до едни паднали дървета във водата,защото преди съм виждал там да се обръща сом. Дънните ги бях заметнал малко след дърветата а точно на въпросното място въртях най-различни воблери и така смятах да подразня сома да удари. Като се стъмни започнах да въртя само попери и уокари.Вдигат повече шум и така смятах да го накарам да удари. На местото където въртях/на брега/ има много голямо дърво. Както си пльоках в тъмницата и по едно време от дървото се спусна някакава голяма птица/бухал,сова или нещо подобно/.
Заглавието да се чете:
"БРАКОНИЕРСКИ СОМСКИ КУРИОЗИ
Нощен риболов на река с няколко въдици :evil:
Иначе псуваме бракониерите наляво и надясно,а си вършим,каквото ни изнася! :evil:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
avto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от avto »

malkia_joro написа:
danev69 написа:Здравейте,колеги. Снощи имах много интересна случка на Марица. Както обикновенно вечерта бях на Марица да чакам за сом. Бях се настанил до едни паднали дървета във водата,защото преди съм виждал там да се обръща сом. Дънните ги бях заметнал малко след дърветата а точно на въпросното място въртях най-различни воблери и така смятах да подразня сома да удари. Като се стъмни започнах да въртя само попери и уокари.Вдигат повече шум и така смятах да го накарам да удари. На местото където въртях/на брега/ има много голямо дърво. Както си пльоках в тъмницата и по едно време от дървото се спусна някакава голяма птица/бухал,сова или нещо подобно/.
Заглавието да се чете:
"БРАКОНИЕРСКИ СОМСКИ КУРИОЗИ
Нощен риболов на река с няколко въдици :evil:
Иначе псуваме бракониерите наляво и надясно,а си вършим,каквото ни изнася! :evil:
А бе ти за сом на обиат ли ходиш ?Или само регистрирате мнениа :mrgreen:
Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Изображение

Имало е много репортажи показващи как хората си ловят и през нощта и какво това ли са най големите бракониери. И аз съм ловил късно вечер или рано сутринта па кво бракониер съм си. Оня отсреща с парашута като лови през деня не е! Тия хищници като кълват вечерно време никой не е помислил за това. На общия фон на тези, които ми се хвалят къде пускали мрежи и т.н. да си ловиш с въдица през нощта си е спортсменство. Пък и ей го пичовете горе на снимката какъв пример ще ми дават. Не се заяждам ама ден-нощ това е положението :smt023
Последно промяна от vlado-fidera на Сря Авг 18, 2010 9:05 pm, променено общо 1 път.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Аз съм хвающал прилеп на болдо. замятам и то започва да тегли назад:)) голям майтап беше. не мога да го откача 20 мин
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Аз съм сигурен че всичките вие който се правите на светци и оплювате човека че ловил по тъмно всичките поне веднъж сте ловили през ноща. Кой не е ???
Аватар
Hardi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hardi »

nedevi30 написа:Аз съм сигурен че всичките вие който се правите на светци и оплювате човека че ловил по тъмно всичките поне веднъж сте ловили през ноща. Кой не е ???
Така е но не се отплесвай от темата,и игнорирайте плачещите за х..... вдовици :D
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Според закона нощния риболов е забранен!
Според закона с повече от една въдица на река е забранено!
Според закона риболова с парашут е забранен!
Не виждам особена разлика в горните три неща,а общото е че и трите са забранени!
Не тълкувайте законите както на вас ви изнася! :evil:
С подобно мислене скоро няма да се оправим :evil:
Изображение
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Hardi написа:.........и игнорирайте плачещите за х..... вдовици :D
Харди,преди около месец и ти си "ревал" срещу бракониерите,така че не се прави на умен с разни ху..ве и вдовици :axe:
Hardi написа:Браво за инициативата,но какво правеха досега?
И защо няма и един заловен бракониер?
Изображение
Аватар
Hardi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hardi »

malkia_joro написа:
Hardi написа:.........и игнорирайте плачещите за х..... вдовици :D
Харди,преди около месец и ти си "ревал" срещу бракониерите,така че не се прави на умен с разни ху..ве и вдовици :axe:
Hardi написа:Браво за инициативата,но какво правеха досега?
И защо няма и един заловен бракониер?

Чадо мое аз визирам бракониери-ако не знаеш пиши на лична да те светна,а не колеги които са пуснали по-една въдица нощо време.Предполагам не си някое захлупено счетоводителче за да четеш закона буква по буква-защото то е писан преди тоста време и то от невежи.
Вземи се концетрирай върху хората с мрежите и тем подобни.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Hardi написа:за да четеш закона буква по буква-защото то е писан преди тоста време и то от невежи.
Абе кво значение има кога и от кого е писан даден закон? :evil:
Когато те спре полицията на околовръстното с 100км/ч. що не му се обяснявате че е глупаво по закон там да се движите с 50км/ч.
ЗАКОНИТЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА СА ,ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ ,А НЕ ЗА ДА СЕ ОБСЪЖДАТ ОТ НАРОДА ДАЛИ СА ПРАВИЛНИ!
Това докато не ни го проумеят празните кратуни тая държава няма да се оправи! :!: :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”