Три дни с попер...

Модератор: sestrata

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Три дни с попер...

Мнение от VGS »

//
Последно промяна от VGS на Вто Сеп 28, 2010 1:48 pm, променено общо 1 път.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

При наличие на циганско лято пробвай пак на попера. Въпреки, че е типично лятна примамка щуката може и да се активира и в най-горния слой ако се появи внезапно затопляне на времето и във водоема се образува леко затоплен горен слой. Иначе със застудяване на времето и с обръщането на водата (термоклина се сменя през есента- става от горе по студено а от долу по топло и се образува постоянна циркулация на водата) са за предпочитане все по- бавни и по едри примамки.
Сега бих те посъветвал да пробваш с Jerkbait.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

toyo1 написа:
danev69 написа: Колега маитап си правиш НО И ТОВА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ (да не говариме че има местни СТАРИ рибари които и по посоката на вятъра преценяват ДА ВИСЯТ ЛИ ИЛИ ......) :idea:
Въобще не си правя майтап,колега. Следя фазите на луната,налягането,нивото на водата/говоря за Марица/ и температурата на водата. От всичките изброени фактори според мен налягането оказва най-голямо значение. Аз въртя по Марица само за сом. Много пъти съм вдигал щуки с големите примамки,в това число и попери. Според мен за щуката се изискват най-много разнообразни примамки. За разлика от сома щуката има отлично зрение и най-малката подробност може да я откаже от атаката във последния момент.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Както беше писал некой по-нагоре, за да те вземе на попер трябва да има активна щука наоколо. От началото на лятото нямах нито един удар на попер, а го слагам за проба на почти всеки излет. Миналия ден на НС на Стамболииски реших да се разходя сутринта, да се поосвежа от махмурлука. Разкарваики се попаднах на място с активни щуки. Започнах да ги дърпам на силикон и клатушка, а когато изгря слънцето сложих попер. за 15 минути опити имах две щуки и един едър костур. Единствения за деня. После обърнах на други примамки но това е друг разказ...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasety »

Ето щука на попер. Първия ми спининг излет с попер. Учех се да плъокам, хвърлях навътре, но не ми се получаваше много добре реших да пробвам малко пред мен да го усета и хоп атакува щуката 1 път, но не налапа хубаво на 1.5М от брега и избяга. Плъоках, плъоках там и реших да помятам малко на вътре. Хвърлих 2-3 пъти навътре и настраи и пак малко пред мен и удари. Уникално е да си очи в очи с хищника особено с щуката да я видиш как се изстрелва от долу и атакува примамката :axe: Изображение

Uploaded with ImageShack.us
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Браво ! Силно се надявам и аз да усетя тръпката да видиш как крокодилът се мята на примамката ... само като гледам клипове ми се пълни душата :D
MILF - Man, I love fishing !
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Е дойде най-накрая времето и на моят попер :) ,вчера ме награди с 4 щучки , е вярно две от тях бяха около 40 см. и си плувят отново във водоема,но важното е ,че атакуваха красиво примамката ... имах и още две атаки,които не знам дали не ги засякох или само скочиха след воблера..Освен това си направихме с един приятел състезание "блесна с/у попер" и резултатът е 4:1 в полза на поперът :D , а удоволствието от риболовът е наистина невероятен !
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasety »

Може и само да се е дигнала рибата и мойта щука един път се обърна до попер и след 2-3 мин и хванах :)
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”