Три дни с попер...

Модератор: sestrata

bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Три дни с попер...

Мнение от bayatov »

Ей за тав чудо иде реч : http://www.voblershop.com/1547/Rapala.Skitter.Pop/ модел:SP07 - FT ....Три дни (надвечер) мятам туй чудо по сливенските баластиери , как ли не го водих , ама НИЩО .... та как мислите ..да се отказвам ли или да продължавам да гледам как руснаците хващат щуки за надъхване и пак да бягам да "пльокам" ... на ръба на отчаянието съм вече :lol:
Някой ако има наблюдение над това или подобно воблерче , ще се радвам да го сподели.
MILF - Man, I love fishing !
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Три дни с попер...

Мнение от as99 »

Не разбирам от спиниг, но според мен просто трябва да пробваш с друг воблер.Знам за случаи, при които един воблер е много уловист на един водоем, а на друг няма и пипане.Може просто рибата там за където казваш да предпочита други разцветки и т.н.Много са възможните причини.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Пробвай през деня или сутрин рано, такм където се въртят малките рибки. Или по принцип покрай шавар или над обрасли с водорасли места. Според мен за да взима на попер щуката трябва да е доста активна. Трябва да се има и в предвид, че при прозрачна вода щуката може да те види и на 15 метра и не взима.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега. Моят съвет е ,като повъртиш известно време с попера да го смениш с друга примамка. Това,че не е скочила някоя щука върху него не значи ,че не го е забелязала. Ако не друго поне би трябвало да си я подразнил и при смяна на примамката може да имаш удар още на първото хвърляне.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

danev69 написа:Здрасти,колега. Моят съвет е ,като повъртиш известно време с попера да го смениш с друга примамка. Това,че не е скочила някоя щука върху него не значи ,че не го е забелязала. Ако не друго поне би трябвало да си я подразнил и при смяна на примамката може да имаш удар още на първото хвърляне.
Наистина ще пробвам така ... обикновено не съм сам и може едновременно да мятаме попер и блесна ....един ще привлича , друг ще хваюа :D
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Колега може би е свързано с пълнолунието ,и аз в събота ходих на един язовир в който има щука и костур ,въртях блесни,воблери,силикони ,но като изключа двете кефалчета на воблер нищо.Щуката и костура се бяха покрилии не пипаха изобщо.Имаше колеги ,които ловяха на рибка и те бяха капо. :idea: :!:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Аз напоследък ми е най-удобно да си оправдавам валатите с амосферното налягане. В събота и неделя беше много ниско. :D Другият път повече. На слука
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
toyo1

Мнение от toyo1 »

danev69 написа:Аз напоследък ми е най-удобно да си оправдавам валатите с амосферното налягане. В събота и неделя беше много ниско. :D Другият път повече. На слука
Колега маитап си правиш НО И ТОВА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ (да не говариме че има местни СТАРИ рибари които и по посоката на вятъра преценяват ДА ВИСЯТ ЛИ ИЛИ ......) :idea:
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

Колега, предполагам си нов мераклия спинингист. Аз само ще ти кажа, че като се захванах с тая работа нямах хваната риба в продължение на 7-8 дни въртене на всякакви воблери по разни баластриери, причини много нали знаеш. В последствие нещата се подобриха, но по-добре е на РЕКАТА!!!!!
qvor_19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от qvor_19 »

Колега мога да ти кажа ,че преди всичко трябва да имаш търпение.И аз ходих за щуки но нямах никаква сполука,ни на тапа,ни на дъно, ни на блесна ,ни на воблер.Само дето загубих 4 блесни и то от най улавящите ми.Отдадох неуспешния си риболов на това че вечерта имаше пълнолуние,и че не можах да хвърлям на плитко на опашката поради това че там местата бяха заети.А предната неделя я бях утрепал дет се вика.Хайде наслука следващия път
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Абе ... упорство му е майката .... може би свикнах напоследък да ми върви на хищник и сега след 3 бързи капота се отчаих....
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Здравей колега,

Попер-а е типично лятна примамка,
Skitter pop-a е един от лесно пльокащите такива.
При "правилна" проводка (серия от две три резки придърпвания с върха на долу последвани от пауза) трябва да докарваш приятен звук "пльок".
Имал съм атака както при спиране, така и при потегляне на примамката.
Имайки предвид по-хладното време, бих те посъветвал да пробваш Йедри клатушки доказани са Моска Сафир, Тоби и имитации, тн...
Друга удачна примамка са силиконовите шадове.
Води и клатуните и силиконите възможно най-бавно...

Поздрави,
Ицо
Love & Ribolov
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

puntakis написа:Здравей колега,

Попер-а е типично лятна примамка,
Skitter pop-a е един от лесно пльокащите такива.
При "правилна" проводка (серия от две три резки придърпвания с върха на долу последвани от пауза) трябва да докарваш приятен звук "пльок".
Имал съм атака както при спиране, така и при потегляне на примамката.
Имайки предвид по-хладното време, бих те посъветвал да пробваш Йедри клатушки доказани са Моска Сафир, Тоби и имитации, тн...
Друга удачна примамка са силиконовите шадове.
Води и клатуните и силиконите възможно най-бавно...

Поздрави,
Ицо
Аз лично също смятах,че е лятна примамка,но някъде четох,че е най-удачна за периода септеври и началото на октомври,та реших да я пробвам..действително много ми хареса как се държи във водата,но може би наистина рибата вече е по долу.....
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Здравей, колега имам същия попер и за всичките пъти когато съм замятал с него нямам пипане проблема може и да е при мен. Прави ми впечатление че играта му е слаба.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Ами специално за "пльокането" мисля,че е добре ... гледах доста клипове за риболов с попер и мисля,че звука го докарва ....но явно това не е достатъчно
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”