Ремонт на МПС

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Ремонт на МПС

Мнение от ben_lyusien »

Колега струва ми се има един друг форум за тези работи тук е за рибки :axe:
http://www.fiat-bg.org/
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Предполагам, че е сменян радиатора и е сложен неподходящ и от неподходящ производител. Новия не може да отдаде толкова температура, колкото оригиналния и колата ти прегрява. Казвам го базирайки се на собствения си опит, може да продължим и на лични.
ben_lyusien написа:Колега струва ми се има един друг форум за тези работи тук е за рибки :axe:
http://www.fiat-bg.org/
Колегата пише в "разни", форума не страда от липса на модератори.
На платено не одим !
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Katana написа:За мен това е спукан блок.
И аз съм на същото мнение . Но казваш че двигателя е отварян - дали не са пропуснали да огледат цилиндрите са спукване . :?: По мои разсъждения щом двигателя е отварян редното е да се шлайфа (това е задължително според мен ) и едва ли са ти го спестили. Щом проблема се явява само при баир то в този случай в цилиндрите се подава по голямо количество гориво от което следва по високо налягане в горивната камера от там последващо разширение и придвижване на буталото в долна мъртва точка . Като и при това положение в цилиндъра ще продължи да има по високо налягане от нормалната работа на ДВГ при други условия и от тук си правя пък извода че ако има спукан блок то пукнатината трябва да е някъде близо до долната мъртва точка на някой от цилиндрите а дори е възможно и да е накъде на нивото на сегментите и да не се вижда . Това може би ще се види когато се свалят ( демонтират) буталата. Спукването в тази част на цилиндъра са рядкост и много монтьори не обръщат внимание. Не знам дали стана ясно това което се опитах да обясня .
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

Благодаеря много за предлойенията .то сее видяло че трябва пак да се отваря двигателя, но поне сега ще имам на предвид какво да се гледа по обстоино
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Това за климатика е нормално .Почти всички Фиати при пуснат климатик и изправен термостат греят /при околна темп. над 30*/Термостата сменял ли си ? Пробвай да покараш с изкормен термостат ...ако и тогава греее работата не е на добре.Задръж колата на средни обороти 3000 да речем.../на свободен ход/отвори капачката на разширителното казанче и виж дали бълбука...това е индикация за надуване в охладителната система от двг. .И последното за което се сещам ...правилно ли обезвъздушавате системата ? Фиат се славят с доста трудно обезвъздуяаване на систените си .Ако изкаш може да попитав ето тук ...има доста специалисти които могат да дадат идеи....http://italauto-bg.net/forum/index.php? ... 05807435fc
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
ILIAN-64
новобранец
новобранец

Мнение от ILIAN-64 »

Колега,промий радиатора и провери водните съединения.Когато вод.съединения са стари гумата омеква.При по продължително задържане на газта съединенията се свиват,колата много бързо загрява и изфърга водата.Някой път е изхвърля без да е загряла.Накарай някой да даде газ и да задържи, а ти виж дали се свиват съединенията.Друг момент е отвори капачката на казанчето и при подаване на газ ако изхвърля водата гарнитура,крива глава или спукана глава.То друго няма какво да е.УСПЕХ.
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Колега, най добрият Фият е продаденият и за форд се отнася.Вземе ли една кола да ти прави номера, продавай я и не се занимавай с излишни разходи.
Най вероятно имаш спукан блок, глава, както каза един колега\по нагоре\ или въздушна възглавница.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

stefanotis написа:Колега, най добрият Фият е продаденият и за форд се отнася.Вземе ли една кола да ти прави номера, продавай я и не се занимавай с излишни разходи.
Най вероятно имаш спукан блок, глава, както каза един колега\по нагоре\ или въздушна възглавница.
Това е много вярно ,но се опитаи да продадеш кола в това време .По принцип точно за търговска цел го взех ,но след 3 месеца пазара рухна

ако някои е мераклия да пише :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”