Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

С шарански пръчки на Дунава
Модератор: sapuna
Re: С шарански пръчки на Дунава
Според мен 5 lb сподове ще ти свършат иделна работа 

- Vlado_852
- разбира нещата
Така е колега. Не си хаби хубавите пръчки за Дунава. Там те няма да издържат дълго. Има въдици за по 20-30лв., които ще ти свършат перфектна работа за тази река. Така, че това е най-доброто решение ако имаш възможност. Аз лично съм ловил с шарански пръчки по Дунава но ми е много неудобно с тях и за това вече само на язовира...
-
- научил се да хвърля
аз лично ловя само с чешки пръчки и с липно!те са 2,70 и 3,00 м това са дунавските пръчки.ловя в оряхово с грамжи от 180 до 220 зависи от нивото
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,естествено че може.От години спортувам по реката ,а последните 10 със специализирани пръчки за шарански риболов.Ползвал съм различни варианти на пръчки,като за изброените видове риба според мен минимума е 3 lb. пръчка.С по-долна акция пръчките стават за риболов на мряна,но шарани трудно се контролират.В момента ползвам комплект Sert power spod,5 либрови въдици,но за разлика от другите спод-пръчки са с почти параболичен строй което ти дава предимство при борбата с риба и в същото време са достатъчно мощни да си ползваш тежести според ситуацията на реката.Ето ти и една снимка за илюстрация -kikvd написа:Здравей те, колеги може ли да се лови на р. Дунав с шарански пръчки и ако може с каква акция?:?:
лявата пръчка на пода зад мен е 3 lb ,параболик на 30+,дясната е въпросния спод.Пропуснах да отбележа че ползвам въдици на 3.60 и до сега не съм имал затруднения при хвърляне дори и в абсолютни джунгли.
-
- ще става разбирач
Колега asenfisherman би ли постнал други твои снимки с излети по река Дунав
- asenfisherman
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Четох писаното във форумите но нещо не разбирам. въпроса ми е колко грама тежест максимално мога да хвърлям с пръчка три либри.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,най-общо казано 80-90 гр.можеш и с повече,но с този грамаж пръчката ,,работи" оптимално и ще постигаш добри дистанции.На Дунава съм хвърлял и 150 гр.,но с плавно движение и на не голяма дистанция.Тука значение има и производителя на пръчките ти,защото 3,5 lb. пръчка с твърд строй я направих на трески с 80 гр.олово ,още с първото хвърляне.Същата беше направена в Китай и се оказа че оплетката и е само рисунка 

-
- ще става разбирач
Колега asenfisherman къде мога да намеря снимки от твоите излети по река Дунав тъй като тези в CARPBG не могат да се отворят?
- asenfisherman
- ще става разбирач
Никъде,няма такива освен на PC-то миtenesista_ написа:Колега asenfisherman къде мога да намеря снимки от твоите излети по река Дунав тъй като тези в CARPBG не могат да се отворят?

- ceno cenov
- разбира нещата
Вече 5-6 години ползвам Eurohold Capital Carp 3.90м-3.5 lb. Мятам си без проблем с олова по 150 гр. Нямам никакви притеснения относно здравината на пръчките, дори смятам че с под 120 гр не работят оптимално. Достигам доста добри дистанции 60-70м при корда 0.50, когато е необходимо. На язовир с 0.30 корда и олово 100 гр. спокойно надхвърлям 100-те метра. Имам и доста добри риби извадени с тях. Едва ли някога бих се върнал към стъклопластовите по 2.70 м. - така широко използвани по Дунав. Единственото им предимство е че са евтини.... 

-
- научил се да хвърля
На Дунава ловя с три двуколенни кухи 2.70 100-250 и два телескопа ама от стария материал. Единия е зебко 3.60 100-300 и с него мятам 120гр олово и под него комбайн/ яка и удобна сопа ама тежи 1кг-мерил съм си въдиците веднъж заради яз. Стамболийски ,че там има много ходене пеш и то по добри баирчета
/, мисълта ми е , че на Дунава по дълъг и по корав прът ти дава предимство особено на камънака на Черквица

-
- ще става разбирач
asenfisherman понеже ловиш с топчета на Дунава би ли споделил някоя интересна рецепта за тях с която си имал успех ако не е тайна разбира се .Да си призная ми омръзнаха старите селски методи с качамака на куките който има редица недостатъци
Извинявам се че въпроса ми се отклонява от темата
Извинявам се че въпроса ми се отклонява от темата

- orion30
- разбира нещата
От дискусията излиза,че за риболов по Дунава, трябва да си купуваш оборудване от антикварния магазин.
Май доста се преекспонират нещата с тая "велика" река. Да е велика, колко да е велика?

Май доста се преекспонират нещата с тая "велика" река. Да е велика, колко да е велика?

- mitiogt
- ще става разбирач
1lb не е ли 450 гр. , поне Гугъл така разправя , мойте въдици са 3 либри и ги смятам 1361грама акция 

Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu