Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

С шарански пръчки на Дунава
Модератор: sapuna
С шарански пръчки на Дунава
Здравей те, колеги може ли да се лови на р. Дунав с шарански пръчки и ако може с каква акция?:?:
-
- вече хвърля и на тежко
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: С шарански пръчки на Дунава
защо да не може кажи каква риба ще ловиш пък ще видим
по прицим на мен ми се е случвало и с дренова колнка да ловя на дунава 

Очаквам сериозни отговори!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
кажи каква риба ще ловиш ,за да получиш отговор 

може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех
-
- ще става разбирач
няма невъзможни неща 

Шаран , Амур и Сом
Може колега. Но зависи от мястото, дали може да му отпускаш аванс, течение. Заложи на по-твърдите. Има места, на които се лови с 200 грамова тежест.

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен кажи какви са ти тоягите, местата на които си решил да риболовстваш и колегите, които са вещи и познават особенностите на реката щете насочат. Много е общо това за което питаш. Аз лично ловя по Марица с 2.75лб. щото независимо от течението не ми трябва дистанция-та със сто и осемдесет грама грипа си хващам спокоино петната 

- TRAP
- ще става разбирач
Нема да се плашиш и пръчка 3lb ще ти свърши работа.enterr написа:може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
Ами като си я познаваш , знаеш че на места си требе 180гр. тежест. Тия пръти зор ще хвърлят и 120гр. И в комбинация ниски клони и ,или камъни......kikvd написа:Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
Колега лично мнение.
На Дунава, сума ти камъни, клони и прочие пак зависи и от мястото, но все пак. Вземи си 3 пръчки за Дунава 100-120 лв може и по-малко, ще ги оттървеш тия jrc-та на камъните и ще ги прецакаш. Един приятел лови толупи на Дунава с окума за 11 лв, а аз с албастар за 14. В повечето случаи на Дунава се лови без аванс. Казваш ще ловиш сом от брега, че ти тръгнеш ли с тия 3lb-ви пръчки ще те направи див и щастлив, пуснеш ли го и се набие в някоя еб....на яма/скала забрей. На мене един звяр ми се навря по-миналата година, 2 катинара му пусках и не излиза и не излиза
.
Вземи си нещо твърдичко, сомчето иска яка засечка
.
На Дунава течение бол, според мене няма смисъл от 3.60. Ако хвърлиш на 100м навътре трябва да си прибираш рибата 50м надолу по течението. 3.00 м на мен са ми достатъчни.
На Дунава, сума ти камъни, клони и прочие пак зависи и от мястото, но все пак. Вземи си 3 пръчки за Дунава 100-120 лв може и по-малко, ще ги оттървеш тия jrc-та на камъните и ще ги прецакаш. Един приятел лови толупи на Дунава с окума за 11 лв, а аз с албастар за 14. В повечето случаи на Дунава се лови без аванс. Казваш ще ловиш сом от брега, че ти тръгнеш ли с тия 3lb-ви пръчки ще те направи див и щастлив, пуснеш ли го и се набие в някоя еб....на яма/скала забрей. На мене един звяр ми се навря по-миналата година, 2 катинара му пусках и не излиза и не излиза

Вземи си нещо твърдичко, сомчето иска яка засечка

На Дунава течение бол, според мене няма смисъл от 3.60. Ако хвърлиш на 100м навътре трябва да си прибираш рибата 50м надолу по течението. 3.00 м на мен са ми достатъчни.

- TRAP
- ще става разбирач
Не на всякъде си иска такава голяма тежест има места и със слабо течение и въртели където спокоино си се лови и с 90гр.тежест е има и такива където се иска и от 150гр.нагоре.С пръчка 3lb се исхърля 120гр м.тежест то това е горната граница но ако ще се изхвърля по голяма ще си трябва пръчка от 3,5lb нагоре.Лично аз имам шаранджиски пръчки но съм ги пробвал само веднъж на Дунав ползвам ги само за язовир .На Дунав си ловя с яки двуколени пръти и дъни телескопи.dodo16 написа:Ами като си я познаваш , знаеш че на места си требе 180гр. тежест. Тия пръти зор ще хвърлят и 120гр. И в комбинация ниски клони и ,или камъни......kikvd написа:Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
Един познат си беше купил точно такива пръти на 3lb от Майсторски риболов едната му се счупи още на първото замятане и не му признах гаранцията под предлог че била настъпена а не е от замятане.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.