С шарански пръчки на Дунава

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kikvd
новобранец
новобранец

С шарански пръчки на Дунава

Мнение от kikvd »

Здравей те, колеги може ли да се лови на р. Дунав с шарански пръчки и ако може с каква акция?:?:
d.n.mihaylov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: С шарански пръчки на Дунава

Мнение от d.n.mihaylov »

:D
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

защо да не може кажи каква риба ще ловиш пък ще видим :) :) по прицим на мен ми се е случвало и с дренова колнка да ловя на дунава :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
kikvd
новобранец
новобранец

Мнение от kikvd »

Очаквам сериозни отговори!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

кажи каква риба ще ловиш ,за да получиш отговор :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
enterr
новобранец
новобранец

Мнение от enterr »

може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

няма невъзможни неща :D
kikvd
новобранец
новобранец

Мнение от kikvd »

Шаран , Амур и Сом
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Може колега. Но зависи от мястото, дали може да му отпускаш аванс, течение. Заложи на по-твърдите. Има места, на които се лови с 200 грамова тежест.
Изображение
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Според мен кажи какви са ти тоягите, местата на които си решил да риболовстваш и колегите, които са вещи и познават особенностите на реката щете насочат. Много е общо това за което питаш. Аз лично ловя по Марица с 2.75лб. щото независимо от течението не ми трябва дистанция-та със сто и осемдесет грама грипа си хващам спокоино петната :wink:
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

enterr написа:може разбира се ,но имай впредвид, че има течение и трябва да утежняваш допьлнително сопите трябва да са от 3.5 lb нагоре ---успех
Нема да се плашиш и пръчка 3lb ще ти свърши работа.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
kikvd
новобранец
новобранец

Мнение от kikvd »

Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

kikvd написа:Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
Ами като си я познаваш , знаеш че на места си требе 180гр. тежест. Тия пръти зор ще хвърлят и 120гр. И в комбинация ниски клони и ,или камъни......
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Колега лично мнение.

На Дунава, сума ти камъни, клони и прочие пак зависи и от мястото, но все пак. Вземи си 3 пръчки за Дунава 100-120 лв може и по-малко, ще ги оттървеш тия jrc-та на камъните и ще ги прецакаш. Един приятел лови толупи на Дунава с окума за 11 лв, а аз с албастар за 14. В повечето случаи на Дунава се лови без аванс. Казваш ще ловиш сом от брега, че ти тръгнеш ли с тия 3lb-ви пръчки ще те направи див и щастлив, пуснеш ли го и се набие в някоя еб....на яма/скала забрей. На мене един звяр ми се навря по-миналата година, 2 катинара му пусках и не излиза и не излиза :) .
Вземи си нещо твърдичко, сомчето иска яка засечка :wink: .
На Дунава течение бол, според мене няма смисъл от 3.60. Ако хвърлиш на 100м навътре трябва да си прибираш рибата 50м надолу по течението. 3.00 м на мен са ми достатъчни.
Изображение
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

dodo16 написа:
kikvd написа:Мога да твърдя, че познавам реката добре, но ме притеснява да ли мога да изхвърлям големи тежести ! Прътите, който съм решил да купя са J4 FT на JRC 3lb или PRO Carp Eliminator на CORMORAN – 3,5lb.
Ами като си я познаваш , знаеш че на места си требе 180гр. тежест. Тия пръти зор ще хвърлят и 120гр. И в комбинация ниски клони и ,или камъни......
Не на всякъде си иска такава голяма тежест има места и със слабо течение и въртели където спокоино си се лови и с 90гр.тежест е има и такива където се иска и от 150гр.нагоре.С пръчка 3lb се исхърля 120гр м.тежест то това е горната граница но ако ще се изхвърля по голяма ще си трябва пръчка от 3,5lb нагоре.Лично аз имам шаранджиски пръчки но съм ги пробвал само веднъж на Дунав ползвам ги само за язовир .На Дунав си ловя с яки двуколени пръти и дъни телескопи.
Един познат си беше купил точно такива пръти на 3lb от Майсторски риболов едната му се счупи още на първото замятане и не му признах гаранцията под предлог че била настъпена а не е от замятане.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”