Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

богров
Модератор: Кърцата
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: богров
...за мен е единствено от ритъма, при следващото състезание на Богров трябва да се забранят пелетите.chirusa_bg написа:Честно казано не съм сигурен. Рибите дойдоха, но много активно стрелях и бял, тъй че знам ли![]()
Пелетите ги къпирах в една линия и лових около 50см пред тях. Там стребях и белия и богровските пелети. При мен рибите дойдоха, а при колегите не, но дали е от пелетите или от ритъма на хранене нямам идея.
Тази година се скъсах да ходя на Богров и всеки път съм с различна тактика и захранка, винаги съм варирал.
Юни, Юли и август бяха много сполучливи с проста захранка от 7лв на ВДМ и на куката земен или заревица, но после постепенно се измениха нещата, сега само пелети- съотношението на хванати с пелети, царевица и бял е 10 на 4 на 3, по реда на написаните. Което според мен е нормално, но това е Богров да не забравяме, водоем с много риба и малко вода.
Последния път до мен беше Христо-карп с двама младежи (ако не се лъжа) и хванаха на топче ананасово само един грозник Бъфало около 4кг. чудех се заради ресърча ли са дошли или за релакса, от дяясно на мен едни само на пелети , но с 4/5 тояги надърпаха 14 шарана, други и два не хванаха. Аз като отида на Богров пробвам нещо не типично за водоема и като видя че нестава, слагам прожината, пивод с кука и силикон с пелета и сядам да си релаксувам и знам че няма как да се капотирам....
Чирус, явно и ти го посещаваш водоема, та къде мога да ти видя снимката, туко виш сме си оплели пръчките с по някой дърт шаро, пък да не се познаваме.........

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не бях ходил дълго време на Богров, но тази година направих 5 или 6 риболова. Дебелите и мудни прасета също си имат своя чар
Снимки в темите, другаде няма

Снимки в темите, другаде няма

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Здравейте,вчера бях на Богров,за цял ден само 3 удара,2 извадени шарана,ама големи,между 5и 10кг,не мога точно да преценя,но толкова големи не съм хващал.Единият съм го снимал като до него съм сложил бутилка от минерална вода от литър и половина и му е до половината на тялото.Иначе лових на фидер,стръв пелети ,царевица,бял,шарен-всякакви комбинации,Единият шаран на зърно царевица-суха,на косъм,другият на гранула от техните,имах и едно късане,че не успях да махна ластичето от клипса навреме,то също беше на гранула.Като цяло много слабо кълване беше при мен,но пък рибите бяха едри,но това е за цял ден,до тъмно,като съм замятъл регулярно на всеки 10 минути през целия ден,имам мускулна треска и очите ме болят от взиране във върха на фидера.Явно при мен и захранката не беше подходяща,пред бараката имаше едни момичета,които извадиха сигурно 10 риби,май ловяха с метод-хранилки,така ми се видя от далече и сигурно захранката им е била по-рибеномидена.Мойта беше леко сладникава ,а сезона вече не е подходящ.А сигурно има значение и мястото където си застанал,явно пред бараката си е най-дашно.Дано съм бил полезен.