Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

изработка на въртяща блесна
Модератор: emo vasilev
- ro666koto
- научил се да хвърля
Re: изработка на въртяща блесна
ПОЗДРАВЛЕНИЯ колега. Сумати време си играх да чукам ламаринки. Наптавих си и аз такава.
RTM Tempo
Здравейте! Пробвах описаният по горе метод но понеже нямам матрица използвах лъжичка за кафе(малка за малки блесни). Получи се доста добре а за блясък използвах лак за нокти и начупени играчки за елхата ама от старите! Лакирам един път блесната и посипвам с начупената играчка и след като изсъхне лакирам още един и ли повече пъти(с безцветен лак)
За тяло на блесната съм използвал медна тел 4 или 6 мм2, която става и едновременно и за утежнение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля
Поздравления за положения труд. Много добре са се получили, това с медната тел за тяло също е добра идея. И аз съм замислил още 2-3 нови модела но все не остава време да ги изпълняpinnko написа:За тяло на блесната съм използвал медна тел 4 или 6 мм2, която става и едновременно и за утежнение

Браво колеги,много добре са се получили.
Сега видях темата. Супер колега. Браво за труда и резултата от него. Всеки може да влезе в първия магазин и да си купи готови "супер класа" францушки, юнайтедски, италиано или жълтури и като ги започне рибоците ...... малееее, ама не всеки може да си ги направи сам и после - като ги зпочне рибоците - два пъти малеееиво2 написа:Здравейте колеги, ще предложа един вариант за направа на въртяща блесна, като ще се опитам да обясня стъпките подкрепени със снимков материал.........................................................................................................................................................................

п.п. Успех и наслука на всички, дръзнали да надхитрят рибоците със собственоръчно направените си примамки

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- научил се да хвърля
Адмирации за всички колеги, които подкрепят авторските разработки. Арсеналът ми от примамки вече е готов и чака изпитание в реални условия. Следващия снимков материал се надявам да отрази ефективността им 

-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,
Вчера намерих малко време да изпробвам авторските блесни. Оказа се, че не само се въртят, а и хващат по някоя друга риба. Въпреки, че нямяше голяма активност се убодоха 3 писалки. Ще кача снимка на едната-другите пуснах да растат.

Успех на всички колеги
Вчера намерих малко време да изпробвам авторските блесни. Оказа се, че не само се въртят, а и хващат по някоя друга риба. Въпреки, че нямяше голяма активност се убодоха 3 писалки. Ще кача снимка на едната-другите пуснах да растат.

Успех на всички колеги

- трапера
- сериозен играч
Браво!!! Поздравления за майсторската изработка,която се вижда,че и работи добре!
Дано имаш време през забраната да реализираш замислените нови проекти,а след нея да ги тестваш с успехи!!!
Още веднъж адмирации за това,което правиш

Дано имаш време през забраната да реализираш замислените нови проекти,а след нея да ги тестваш с успехи!!!
Още веднъж адмирации за това,което правиш

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Здравейте и аз да се похваля с първата партида родно,надявам се и плодородно 
[img] [/img]

[img] [/img]
от какво правите тялото на блесната
Тялото тук е от месинг ф 8 мм става и ф7 ,пробива се прец центъра с 2мм после фрезенг от двете страни колкото да потънат леко мънистата- те са от магазин за гердани има всиакакви цвеове и размери аз ползвах 7 мм . Листенцата са от месингова ламарина0,6мм.А иначе блесната е номер 4-ти.Калкулацията на тази блесна ми е кам 30 40 ст в зависимост от куката,нея не си я правя.Вярно играчка е но като се направят отделните елементи после зглобяването е песен. 
Забравих за теглото в зависимост от колко е дълго месинговото тяло излизат от 6 грама без него само с маниста,до 14 гр.

Забравих за теглото в зависимост от колко е дълго месинговото тяло излизат от 6 грама без него само с маниста,до 14 гр.
Ето още няколко експериментални мартеници от мен, естествено не съм си ги измислял аз-а ги копирах от братушките.1 снимка е ясна spinners tandem,2 и 3 тата вече моля колеги ловили и по запознати да изкажат мнение не само за това дали съм се справил ами въобще какво мислят за такав тип вартележки.Аз единственото което знам за тях е ,че се ползват за щука и че усукват влакното.
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
Последно промяна от ivo333 на Пон Дек 17, 2012 9:00 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Нещо снимките не се виждат.
Вече трябва да са наред,сори за качеството от тел са.