ул макара???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ул макара???

Мнение от sandista »

Така си мислиш ти .. Хората за -5гр купуват шпули за 150$ ... ;)
Ама това е в зависимост колко е развита болестта при дадения индивид :))
240 грама макаре е много далече от УЛ - поВЕрвай ми :)
Пръчката да тежи 70-80 грама , макарата 240 ( без влакното) - става Бентли с мАтор от ЗАЗка :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Спинингови над 200 грама имам вече -даже и в запас :lol: И мен ме хвана леката краста да си набавя постепенно арсеналче от "малокалибрени"-всяка една с тегло под 200-тата грама или в краен случай най-много 205 :lol:
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

За щест месеца смених 4 макарета от порядъка на 180-200гр. Предпоследното макаре беше същото като това, което Санди показва, даже от него го взех. Не съм го ползвал в реална обстановка, но навих монофил и плетено, за да видя как реди. Напълно подкрепям Санди, че върти много мазно, без луфтове и добре реди монофил. Плетеняците не са му силата. Макарето е идеално за УЛ риболов с моно или за лек плувкарси такъм. Има две метални шпулички. Шпуличките са много мънички, което в определени моменти е неблагоприятно за влакната и постиганите дистанции. Мога да заявя, че флюгерчето е най-приятната макаричка от всички, които съм връткал, в ценовия клас около 120лв.
Скоро гледах една катера 025, изостанала по рафтовите у нашата провинция. Цената и е 62-63лв. по-голяма е от флюгерчето, тежи 215гр. и също става за УЛ риблов с моно. Теглото и еднакво с р-р 1000 на Шимано.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим. :D
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

dodo16 написа:мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим. :D
Напротив - аэ ще ловя все големи :D
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

ivo Vratsa написа:
dodo16 написа:мале, малеййййй. За тая финна механика ша ни требе и оптика. За рибките къде мислим да уловим. :D
Де бре! Колко да е голям един уклей?
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

dodo16 написа:
ivo Vratsa написа:
Де бре! Колко да е голям един уклей?
Зависи на какво разтояние се намира от ядрена електроцентрала :lol: :lol: :lol:
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Дааа и ти си прав! :D требе си биг пит. И аз ползвам такъв. 270гр.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е-е-е,пичове,аз...такова,сал за макаричките викам да са УЛ,не за рибките :D Че то на основните ми леки спинингчета съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит" :lol:
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

INCUBUS написа:Е-е-е,пичове,аз...такова,сал за макаричките викам да са УЛ,не за рибките :D Че то на основните ми леки спинингчета съм с "Робинзон Силвър"1000 и с "Шекспир Катера"1000,пък с блеснички и "тракащи тумбалки" тези малчовци вадят кефалюги размер кат за "Биг Пит" :lol:
:lol: :lol: :lol:
А беее, то и моя Кардинал 501 ( между другото реди добре, мога да докажа със снимки, ако трябва ) успя да извади, с УЛ въдица, кефал над 2кг от силно течение. Пък при ваденето на една половинка му падна тракалката на металната шпула :shock: , което не му пречи да си работи с безшумен аванс :D но моного пресуква влакното :(. Последното няма нищо общо с аванса, а с малката шпула :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това при какво влакно,stancom ?Щото с онези посочените : на "Катерата"съм с "Колмик К-15",а на "Силвъра"-с някакво "Тубертини",което даже май не беше обозначено точно за спининг,но не съм забелязал пресукване.Вчера напазарувах /благодаря на д-р Флекс за напомнителното!/ два мъника -" Абу Гарсия Кардинал 100 U" и "Абу Гарсия Кардинал BC UL.На едната смятам да навия "Колмик Аксиал",а на другата - "Гамакатцу G-line",пролетта ще има яко експлоатиране и ако забележа пресукване,ще докладвам те тук.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Хронологично - Фокус Спин мастер 0,16мм, Бъркли фаерлайн - уж 0,14мм, Варивас премиум сърф каст 1,2, Колмик К15 0,16мм. При условие, че гонех дистанция и ползвах въртележки.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Начи,да чакам от "Колмик К-15"изпълнението :) На "Фокус"за влакна принципно нямам никво доверение,а посочените плетеняци не ползвам - твръд привърженик съм на монофилите,най-вероятно за това,че още не ми се е случвало да залъжа с въртележка или воблерче риба над кило :lol:
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Изображение
Аз ползвам това за ултралайт, но е доста над 120лв. За сега нямам проблеми с него, нямам и оплаквания. Мисълта ми е, че при шимано и дайва, ултра лайт макарите са с по широки шпули, но в ниския ценови клас не знам дали и двете марки имат нещо около 200гр.
Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

LynyrdSkynyrd написа:Аз ползвам това за ултралайт...
Шимано Биомастер 1000 ? Пази го от потапяне в карстова река :wink: Инак моят такъв точно за 120лв. го продадох на един съфорумец след няколкомесечна експлоатация :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”