Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери-отговор от МЗХ!
Модератор: bobopeli
Re: Бракониери-отговор от МЗХ!
Колега,само с ентусиазъм и активнвост не става бе ,братче!Държавата е абдикирала-слаба е и неефективна дейността на ИАРА.И то няма начин да бъде друго яче,защото охранителната система е збъркана. Давал съм го много пъти за пример,ще го дам и сега.Инспекторите от ИАРА та ТЗ на ЕН-ския район/окръг/ са ми лични познати.Оставили са ми,както служебните,така и личните си телефони,за да им сигнализирам по всяко време на денонощието за бракониери!Те също имат огромното желание да се справят с проблема,ама....са общо трима на брой за целия район,който включва осем големи язовира ,отстоящи от седалището им на растояния от 45 до 90 км.А изобщо пък да не говорим за реките в района,където вилнеят"токаджиите"!Ами те да хвърчат,пак няма да могат да огреят навсякъде.На всичкото отгоре имат определен лимит на гориво??? И нещо много важно,което тях най-много ги боли-от всички съставени актове,обжалвани в съда,те са спечелили една 10% !? Останалите 90% са спечелени от "потърпевшата страна". Оправданите бракониери самодоволно гледат с наглост и присмех,което допълнително обезверява самите служители!mita4eto написа:........А можем да сме АКТИВНИ, затова апелирам за активност от наша страна - всеки носи глава на раменете си и може да прецени как да тълкува понятието "активност". За мен това е проява на гражданска позиция и ще се радвам ако това се приеме от повечето колеги тук!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да, напълно съм съгласен с всичко казано от теб, човек. Не отричам, абсолютно осъзнавам всяка дума от това, което си казал и споделям всичко, факт е. Ентусиазмът само далеч не е достатъчен - така е, осъзнали сме го отдавна! Но както писах много пъти досега - ПИСНА НИ! Писна ни да сме жертви в собствената си държава при положение, че сме данъкоплатци и активни брънки в таз' шибана държавна машина. На всички стана ясно, че ако чакаме някой да ни оправи законите, някой да ни затегне дисциплината, някой да се погрижи за нас, обикновено някой просто ни "оправя" с мерак и ни остава само да се хилим тъпо в най-добрия случай! ЗАТОВА пиша, колеги! Не съм някой гол ентусиаст, който приема всичко за чиста монета - аз съм част от едно общество (форума), което има една обща цел и еднакви интереси, именно на това общество искаме да вдъхнем малко повече инициативност, вяра и активност!!! Преди няколко години хората от форума организираха протест пред МЗ, на който се събрахме една шепа хора, което си беше срам (поне за мен). Има хора от нас, които са активни и предприемат определени действия за дискусия с институциите, давайки определени предложения и насоки, идващи от НАС! Е НЕ Е НАИВНО да мислим, че това е обречено, точно обратното и затова говоря и пълня темата с постове, колеги!!! Защото не искам хем да плащам дебели данъци на таз' държава, хем да бъда за подигравка покрай бреговете ни!Pylsar написа: ... Честно казано и аз не зная вече какво да мисля-явно сме попаднали в някаква"черна дупка"!?
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Напълно си прав,колега!Но за постигането на това,което си написал се изисква силно развито гражданско общество,което за съжаление за сега липства!И като се върна назад в народопсихологията ни,на робски народ,не виждам как и кога ще бъде създадено,за да има силната воля и желания да промени собственната си съдба!?mita4eto написа:... Писна ни да сме жертви в собствената си държава при положение, че сме данъкоплатци и активни брънки в таз' шибана държавна машина. На всички стана ясно, че ако чакаме някой да ни оправи законите, някой да ни затегне дисциплината, някой да се погрижи за нас, обикновено някой просто ни "оправя" с мерак и ни остава само да се хилим тъпо.......
ДА! Ама,кой ни чува !?!? И какво е последвало от това-НИЩО!!!:-"Кучетата си лаят керванът си върви!" Пак опираме до това,което съм писал по-горе!Има хора от нас, които са активни и предприемат определени действия за дискусия с институциите, давайки определени предложения и насоки, идващи от НАС!
Ама,много се"задълбахме"ние с тебе!Ще дотегнем на колегите!

Но все пак-дано сме били полезни,защото подобни дискусии трябва да се водят,за да се постигне,макар трудно и бавно, определен положителен резултат ,не трябва да се примиряваме със статуквото !!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!