Колчета за палатка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Re: Колчета за палатка

Мнение от трапера »

Понеже купешките ти идват слаби......здрави може да си направиш от винкел 15Х15мм примерно.Режеш на 25-27см дължина,от единия край цепиш по ръба с ножовка или ъглошлайф на дълбочина 2-3см,след което огъваш получените пера на 90градуса навън.От другия край режеш на клин /подостряш ги/ и си готов.Всички ЧЕПАЦИ от рязането трябва да се загладят!!!По възможност е добре да се надене парче шлаух на въжето,за да предпази от евентуално протриване. Имам такива от сигурно 30години и още са живи и здрави :lol:
В момента не мога да онагледя с "оригинала" затова ползвам хартиени "копия"!!!
Изображение0316.jpg
Изображение0313.jpg
Изображение0314.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Колчета за палатка

Мнение от krokibg »

gotra написа:Мерси за отговорите на всички! В понеделник ще получа едни колчета от колегата(ribarq) и след това ще видя дали ще трябва да си правя още.
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни :idea: :idea: :idea: Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!
Колко пари ти излезнаха колчетата? До колкото знам нераждавейката е доста скъп материал и също така се обработва трудно. Ако можеш постни една снимка че ми стана интересно :) Поздрави!
Дадох палатката с колчетата на колега и няма как да ти ги снимам.Тази пролет,като се видим с него по язовирите,ще ги снимам.Няма кой -знае каква философия в това,просто нагряваш с горелка и започваш да ковеш и издължаваш.Нарязваш си материала предварително и го пусни по-дълъг че да не излизат ако си на мека почва.За цената сега не се сещам,обаче си ги сметнах на бройка - размер и купих две или три пръчки,не си спомням точно и си ги нарязах за 40-45 броя.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”