Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Колчета за палатка
Модератор: emo vasilev
- трапера
- сериозен играч
Re: Колчета за палатка
Понеже купешките ти идват слаби......здрави може да си направиш от винкел 15Х15мм примерно.Режеш на 25-27см дължина,от единия край цепиш по ръба с ножовка или ъглошлайф на дълбочина 2-3см,след което огъваш получените пера на 90градуса навън.От другия край режеш на клин /подостряш ги/ и си готов.Всички ЧЕПАЦИ от рязането трябва да се загладят!!!По възможност е добре да се надене парче шлаух на въжето,за да предпази от евентуално протриване. Имам такива от сигурно 30години и още са живи и здрави 
В момента не мога да онагледя с "оригинала" затова ползвам хартиени "копия"!!!

В момента не мога да онагледя с "оригинала" затова ползвам хартиени "копия"!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- krokibg
- учете се от него
Re: Колчета за палатка
Дадох палатката с колчетата на колега и няма как да ти ги снимам.Тази пролет,като се видим с него по язовирите,ще ги снимам.Няма кой -знае каква философия в това,просто нагряваш с горелка и започваш да ковеш и издължаваш.Нарязваш си материала предварително и го пусни по-дълъг че да не излизат ако си на мека почва.За цената сега не се сещам,обаче си ги сметнах на бройка - размер и купих две или три пръчки,не си спомням точно и си ги нарязах за 40-45 броя.gotra написа:Мерси за отговорите на всички! В понеделник ще получа едни колчета от колегата(ribarq) и след това ще видя дали ще трябва да си правя още.
Колко пари ти излезнаха колчетата? До колкото знам нераждавейката е доста скъп материал и също така се обработва трудно. Ако можеш постни една снимка че ми стана интересноЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни![]()
![]()
Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!
Поздрави!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!