Колчета за палатка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Колчета за палатка

Мнение от gotra »

Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
Последно промяна от gotra на Вто Фев 22, 2011 9:30 pm, променено общо 1 път.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
xameleon
новобранец
новобранец

Re: Колчета за палатка

Мнение от xameleon »

Колега отрежи си арматура и я огъни г-образно и си готов
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

xameleon написа:Колега отрежи си арматура и я огъни г-образно и си готов
:smt038 :smt038 :smt038
Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
:roll:
На къса плувка,в репея...
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

^ Доста помогна по въпроса с колчетата :prayer: :prayer:
От стоманени (с достатъчна дебелина) спици може да стане, правил съм от нещо подобно, но какъв точно беше материала...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=91 :roll: това дали ще ти върши работа
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
MiRo1992
новобранец
новобранец

Мнение от MiRo1992 »

Колеги едната палатка ми е от полските имах същия проблем и с бащами взехме арматъра 0,8 и ето как ги направихме.
Едно парче арматъра около 15-20 см в единия краи заострено, а в дръгия краи заварихме ченгелче (идеята за заварянето е да може горе до куката да остане от основната арматъра която при набиване да е перпендикулярно и да не се криви ).
Поздрави :drinkers:
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

И на мойта палатка са такива имам 3 огънати от 6 и взех от старата палатка.
Риболова е хоби.Наслука :)
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Това с видията като че ли не ми звучи много добре - мисля, че ще имаш проблеми със забиването им. На мен също ми направиха най обикновени стоманени и ми вършат добра работа вече няколко год. Не забравяй обаче, че не е без значение и как ги забиваш - под какъв наклон и накъде :drinkers:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

gotra написа:Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
Колега кажи колко колчета ти трябват ,в мазето съм насабрал доста , имам и правени и оригинални....не ми се слиза да ги снимам и да ги пускам във форума , но ако кажеш колко ти трябват , може да ти пратя. Пък от тебе почерпката ;-)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За тентата си вземам от желизарията едни цигански скоби(не знам как се казват) използват се за захващане на греди в покривите.О отрязвам от едната страна на конус и са готови.Материала е арматура номер закалена.Правят ги ковачи и са много здрави. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
colmic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от colmic »

Електрод за електрожен :wink: неръждавейка
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

gotra написа:Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
Има едни дълги гвоздей 10-12 мм.незнам точно но си мосля че ще ти свършат работа ,изкривяваш ги от едната страна и си готов ,вчера гледах в Русе на бриколажа такива дълги около 20 см .
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни :idea: :idea: :idea: Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Електроди за заваряване :wink: Все некъде продават на бройка ,търси четворка или петица стоманизирани.Те почти никъде не се използват ,е не почти.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Мерси за отговорите на всички! В понеделник ще получа едни колчета от колегата(ribarq) и след това ще видя дали ще трябва да си правя още.
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни :idea: :idea: :idea: Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!
Колко пари ти излезнаха колчетата? До колкото знам нераждавейката е доста скъп материал и също така се обработва трудно. Ако можеш постни една снимка че ми стана интересно :) Поздрави!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”