Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Колчета за палатка
Модератор: emo vasilev
Колчета за палатка
Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
Последно промяна от gotra на Вто Фев 22, 2011 9:30 pm, променено общо 1 път.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Колчета за палатка
Колега отрежи си арматура и я огъни г-образно и си готов
-
- разбира нещата
xameleon написа:Колега отрежи си арматура и я огъни г-образно и си готов

Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.

На къса плувка,в репея...
^ Доста помогна по въпроса с колчетата
От стоманени (с достатъчна дебелина) спици може да стане, правил съм от нещо подобно, но какъв точно беше материала...

От стоманени (с достатъчна дебелина) спици може да стане, правил съм от нещо подобно, но какъв точно беше материала...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=91
това дали ще ти върши работа

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Колеги едната палатка ми е от полските имах същия проблем и с бащами взехме арматъра 0,8 и ето как ги направихме.
Едно парче арматъра около 15-20 см в единия краи заострено, а в дръгия краи заварихме ченгелче (идеята за заварянето е да може горе до куката да остане от основната арматъра която при набиване да е перпендикулярно и да не се криви ).
Поздрави
Едно парче арматъра около 15-20 см в единия краи заострено, а в дръгия краи заварихме ченгелче (идеята за заварянето е да може горе до куката да остане от основната арматъра която при набиване да е перпендикулярно и да не се криви ).
Поздрави

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
И на мойта палатка са такива имам 3 огънати от 6 и взех от старата палатка.
Риболова е хоби.Наслука 

Това с видията като че ли не ми звучи много добре - мисля, че ще имаш проблеми със забиването им. На мен също ми направиха най обикновени стоманени и ми вършат добра работа вече няколко год. Не забравяй обаче, че не е без значение и как ги забиваш - под какъв наклон и накъде 

- ribarq
- сериозен играч
Колега кажи колко колчета ти трябват ,в мазето съм насабрал доста , имам и правени и оригинални....не ми се слиза да ги снимам и да ги пускам във форума , но ако кажеш колко ти трябват , може да ти пратя. Пък от тебе почерпкатаgotra написа:Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.

-
- и господ не е толокова добър
За тентата си вземам от желизарията едни цигански скоби(не знам как се казват) използват се за захващане на греди в покривите.О отрязвам от едната страна на конус и са готови.Материала е арматура номер закалена.Правят ги ковачи и са много здрави. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Електрод за електрожен
неръждавейка

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Има едни дълги гвоздей 10-12 мм.незнам точно но си мосля че ще ти свършат работа ,изкривяваш ги от едната страна и си готов ,вчера гледах в Русе на бриколажа такива дълги около 20 см .gotra написа:Здравейте! Понеже колчетата на палатка ми са такива и са твърде меки и се огъват, реших да купя или направя други. Сетих се за дълга видия и на главата и заварено някакво ухо. Ако някой се сеща за други варианти моля пишете.Вариант с арматура го смятам за краен.Много лесно е да сгъна арматура и готово.Търся други варианти и идеи.
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- krokibg
- учете се от него
Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни
Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- borislav58
- сериозен играч
Електроди за заваряване
Все некъде продават на бройка ,търси четворка или петица стоманизирани.Те почти никъде не се използват ,е не почти.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Мерси за отговорите на всички! В понеделник ще получа едни колчета от колегата(ribarq) и след това ще видя дали ще трябва да си правя още.
Поздрави!
Колко пари ти излезнаха колчетата? До колкото знам нераждавейката е доста скъп материал и също така се обработва трудно. Ако можеш постни една снимка че ми стана интересноЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Направих си 40 броя колчета от неръждавейка ф10.Нагрях единия край до червено и ги изковах като игли.После от другия край,заварих на Т едно парче също от този материал и станаха колчета - вечни![]()
![]()
Забиват се с чук,където и да е,стига да не е скала.Съвета ми е,да ги направиш така,ако не искаш пак да питаш за колчета.Иначе,по същия начин стават и от черно,обаче после се сблъскваш с коварната ръжда,особено ако завали !!!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей