Моля за съвет за лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Моля за съвет за лодка

Мнение от promarine »

За 6м корито, изобщо не са много. 40-50 коня са просто минимум.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

несериозно малко ми се виждат :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тази Ямаха е 86 ако не се лъжа или там някъде.
Съвет към колегата рови във Английския или европейските е-беи. Ямаха няма да намериш да се продава такива коне, но изкачат Маринери и Меркурита на много прилични цени модели около 2000
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ето малко 50-ки от немския ебей
http://sport.shop.ebay.de/Ausenbordmoto ... 513&_pgn=1
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

VGS написа:Ето малко 50-ки от немския ебей
http://sport.shop.ebay.de/Ausenbordmoto ... 513&_pgn=1
от тия дето си ги показал има 2-3 читави... останалото е... аз вече се излъгах веднъж да си купя мотор от Германия (е-бей) по снимка и "на добра цена"... След като му платих ремонта го продадох за по-малка цифра в лева отколкото бях дал в евро и вече само нови или почти нови!

За тоя "танк" 50 коня мотор може и да не ти свърши работа - да не стане като се качите 4 човека и да не може да изкара на глисаж :oops:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Аз лично не купувам нещо по-скъпо от 200 само по снимка, ако е без гаранция.
Око да види ръка да пипне, ако е употребявано!
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Тедо написа: ... След като му платих ремонта го продадох за по-малка цифра в лева отколкото бях дал в евро и вече само нови или почти нови!
Точно за това съм описал основните опасности които крие покупката на стар двигател по-горе...

А като гледам формата на "танка" от снимките би трябвало с 50 коня да няма проблем да глисира с 4-ма. Но все пак трябва да знаем и колко тежи това чудо, че наистина може да иска 70-80 магарета. Не ми се мисли колко "евтино" ще излиза един ден тролинг с такъв звяр Изображение
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

KALO,твоята лодка ми прилича на тази.
Изображение

Изображение

Това е на Дели лодката.
Само че е 5м дълга,на 2.40.
Мотора и е 135к.с - бордови.
Не знам с 50к.с. какво ще движиш с твоята лодка,
на мен ми се вижда доста малко.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kalo
новобранец
новобранец

Моля за съвет за лодка

Мнение от kalo »

Благодаря на всички, които се отзоваха, лодката тежи 750/800 кг. когато я купужах бесхе със 50 коня мотор, със трима на борда си вървеше със 45/50 километра скорост. Не съм сигорен за глисирането (не съм се качвал на лодка която глисира и немога да преценя гали сме глисирали или не). Това за лодката да почти е същата като на Дели. Аз почнах ремонта и съм свършил почти всичко но имам малък проблем които незнам как да реша и дали е проблем всъшност, Става въпрос за управлението и по скоро за машинката, много малък ход прави самото кормило около една седма осма оборот, незнам колко е нормалното. Не съм вързан в ръцете но не съм разглобявал токова нещо до сега и се притеснявам че ако го отворя, дали ще мога да го зглобя. Въпросът ми е има ли някъде във варна маистор които може да го погледне.
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

Жилото ти на ролка ли е или "охлюв"?
kalo
новобранец
новобранец

Моля за съвет за лодка

Мнение от kalo »

Не съм сигорен за какво точно ме питаш, жилото е монтирано на мястото си от кормилото до отдзат където е мотора, няма пречупване има двя свивки но те са много плавни, отзат жилото завършва на едно метал желязо което незнам как се казва.
08032011408 1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Закачи мотора и се пробвай тогава пак. Само гледай да е свързан както трябва.
Няма какво да му стане на жилото ако не е пречупено или ръждясало случайно.
Погледни да не е запекло някаде и това е.
kalo
новобранец
новобранец

Мнение от kalo »

Здавеите отново, не съм писал от доста вереме но имах ангажименти. Така оправлението се оправи оказа се ръждясало и се заклинило и нямаше мърдане, но сега вече всичко е както трябва. По лодката съм свалил всичкия антифаулинг и съм я подготвил за боядисване. Но имам няколко въпроса към по знаещите.
1. След като свалих антифаулинга и грундовия слои на места изкочиха пукнатини и наранявания които ще се оправят със кид, но има няколко които са доста големи имам предвид като дължина а ширината им варира от около сантиметър до към 5 6 см. питането ми е дали те да ги минавам със кид или трябва със нещо друго да се работи. И вторият ми въпрос е, кила е доста зле там където се свързват двата борда има дупки колкото един пръст. Въпросът ми е същия като предния. С какво да работя. четох доста из ворумите, доста познати питах, питах и по магазините които продават подобни неща. И в краина сметка съм се спрял на два варианта.
1. Полиеританова паста.
2. Кид за запълване и оформяне.
Но ми се иска да сложа и два или три пласта стъкломат със епоксидна смола но само на кила около 10- сантиметра от двете страни, горе долу съм се опитал да го покайа на снимката.
08032011410 1.jpg
Но до сега никога не съм работил със подобно нещо, каква трябва да е подготовката на самата лодка, и дали само тази част на лодката мойе да се направи така или трябва цялото дъно да се прави.
Маи много станаха въпросите ми. Моля помагайте че вече ме сърбят ръцете да я подкарам, с почти всичко съм готов на втори юни минавам на регистрация и ми се ще до тогава да съм свърщил с корпуса. Благодаря на всички които помогнаха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не ти трябва да ламинираш по кила . Действай с епоксиден кид- За големите дупки първо с епокси + стъклена вата вътре(продава се готов така) и отгоре слой чист епокси кит. и си готов + защитните и покривните слоеве .
Дългите пукнатини ако са повърхностни(само на гелкода) пак само с кид, ако е през целия ламинат ти трябва сериозен ремонт, но от вътрешната страна а от вън пак кид и така ....
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”