Аренда на язовир

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

asen55555
новобранец
новобранец

Re: Аренда на язовир

Мнение от asen55555 »

Я пробвай на български
slivnalia
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от mr.washinkton »

:D
kasiel написа:Намираш къде има кметица, а не кмет и й ставаш любовник.Така става.
ха-ха, точно така ,но трябва добре да се труди :D
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

И аз да се включа :-)
Някой може ли да ми каже какви са наемите за язовирчетата около Варна и Добрич например?
Колегата е написал 1500лв на година за 100дк ,ама на мен нещо малко ми се вижда
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Подобна информация може да получи всеки в дадената община . Имат списък с водоемите за отдаване .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

има ли възможност да не е разрешена арендата за определен водоем? Как се определя цената на арендата и за какъв срок се дава? Има ли задължение за да зарибява водоема?
Засега тези въпроси ми изникнаха, че темата ми стана интересна, понеже около нас (софия) май предимно по арендованите водоеми има риба :drinkers:
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от EXPLOSIVE »

kalkan4o написа:
Ivak написа:Колегата Сакси не е от малките потребители на форума, а
това че се перат пари и аз го потвърждавам но вече взе да замира.

А за да се вземе язовир трябват мноооого пари и след това трябват още по многоооо за подръжка и плащания на институции.

Ивак не съм съгласен че е чак тооооолкова много.Вярно има доста разноски но те се изплащат бързо.Знаеш много добре че ако направиш много добър платен язовир и зимаш 10 лева на калпак ако ти влизат по 20 човека на ден (което си е направо малко за язовир с много риба) това са 200 лева на ден.На 100 декара язовир наема ти е около 1500 лева на година.Това са парите за 2 седмици от сезона.Останалото си е за тебе и ти си правиш каквото искаш с тях ако искаш за зарибяване ако искаш за къща там да си построиш аве квото искаш :lol: .Ся ако ме питаш за кво го писах това от ся ще ти кажа че е от скука :lol: .

А процедурата по вземане на язовир не е толкова невъзможна колкото изглежда (дори без рушвети и връзки). :roll:
Не е толкова лесно както си го мислеш :) За да ти идват всеки ден по 20 човека знаеш ли колко пари за зарибител трябва да дадеш :) .... и 1500 лв е долу горе арендата за 10-20 декара ;)
Както каза клегата @krokibg МНОГО ПАРИ И МНООООГО НЕРВИ, знам от личен опит :)
teh
новобранец
новобранец

Мнение от teh »

От страни всичко изглежда лесно и сметките винаги излизат :)
teh
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от teh »

kalkan4o написа:
Ivak написа:Колегата Сакси не е от малките потребители на форума, а
това че се перат пари и аз го потвърждавам но вече взе да замира.

А за да се вземе язовир трябват мноооого пари и след това трябват още по многоооо за подръжка и плащания на институции.

Ивак не съм съгласен че е чак тооооолкова много.Вярно има доста разноски но те се изплащат бързо.Знаеш много добре че ако направиш много добър платен язовир и зимаш 10 лева на калпак ако ти влизат по 20 човека на ден (което си е направо малко за язовир с много риба) това са 200 лева на ден.На 100 декара язовир наема ти е около 1500 лева на година.Това са парите за 2 седмици от сезона.Останалото си е за тебе и ти си правиш каквото искаш с тях ако искаш за зарибяване ако искаш за къща там да си построиш аве квото искаш :lol: .Ся ако ме питаш за кво го писах това от ся ще ти кажа че е от скука :lol: .

А процедурата по вземане на язовир не е толкова невъзможна колкото изглежда (дори без рушвети и връзки). :roll:

А охрана? осигуровки? счетоводство? данъци? зарибяване? лекарства/хлор/калции? лодка/лодки? гориво? храна за рибите?

Отделно че през седмицата няма почти никой по язовирите - хората са на работа.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Който си мисли, че е лесно, да се захваща.Като всяко начинание доходите идват след период от време.До тогава разходи, разходи.
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

А защо не се направи такъв язовир - форумен , на форума и вместо да ходим да си даваме парите по слабо зарибените баластиери и локви около София ше си хоим при нашия човек ,защото ще е сигурен и проверен.... АЗ БИХ ! А и съм сигурен ,че все ще се намерят 1-2ма безработни които да се хванат да работят на язовира. Въпроса е има ли достатъчно смел човек със средства тук.... да се хване на хорото. :roll:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

teh написа:От страни всичко изглежда лесно и сметките винаги излизат :)
Много точно казано.

Около 1500 лева за 100 декара язовир,това е смешно!До колкото знам,язовир от 20-30 декара е 1500 лева,най малко.Чувал съм че наемателя на водоем е длъжен да осигури поне едно работно място,но не съм сигурен в това,който знае да каже.
Колега в предните постове направи доста бърза сметка как се печелят 200 лева на ден,то ако ставаше така,щяхме да се избиваме да вземаме язовири!
На мен това ми е мечта,най вероятно ще си остане така,трябват много пари за това!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”