Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Аренда на язовир
Модератор: sapuna
Re: Аренда на язовир
Я пробвай на български
slivnalia
slivnalia
-
- научил се да хвърля
Re:

ха-ха, точно така ,но трябва добре да се трудиkasiel написа:Намираш къде има кметица, а не кмет и й ставаш любовник.Така става.

Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
И аз да се включа 
Някой може ли да ми каже какви са наемите за язовирчетата около Варна и Добрич например?
Колегата е написал 1500лв на година за 100дк ,ама на мен нещо малко ми се вижда

Някой може ли да ми каже какви са наемите за язовирчетата около Варна и Добрич например?
Колегата е написал 1500лв на година за 100дк ,ама на мен нещо малко ми се вижда
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Подобна информация може да получи всеки в дадената община . Имат списък с водоемите за отдаване .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
има ли възможност да не е разрешена арендата за определен водоем? Как се определя цената на арендата и за какъв срок се дава? Има ли задължение за да зарибява водоема?
Засега тези въпроси ми изникнаха, че темата ми стана интересна, понеже около нас (софия) май предимно по арендованите водоеми има риба
Засега тези въпроси ми изникнаха, че темата ми стана интересна, понеже около нас (софия) май предимно по арендованите водоеми има риба

- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Re:
Не е толкова лесно както си го мислешkalkan4o написа:Ivak написа:Колегата Сакси не е от малките потребители на форума, а
това че се перат пари и аз го потвърждавам но вече взе да замира.
А за да се вземе язовир трябват мноооого пари и след това трябват още по многоооо за подръжка и плащания на институции.
Ивак не съм съгласен че е чак тооооолкова много.Вярно има доста разноски но те се изплащат бързо.Знаеш много добре че ако направиш много добър платен язовир и зимаш 10 лева на калпак ако ти влизат по 20 човека на ден (което си е направо малко за язовир с много риба) това са 200 лева на ден.На 100 декара язовир наема ти е около 1500 лева на година.Това са парите за 2 седмици от сезона.Останалото си е за тебе и ти си правиш каквото искаш с тях ако искаш за зарибяване ако искаш за къща там да си построиш аве квото искаш.Ся ако ме питаш за кво го писах това от ся ще ти кажа че е от скука
.
А процедурата по вземане на язовир не е толкова невъзможна колкото изглежда (дори без рушвети и връзки).

Както каза клегата @krokibg МНОГО ПАРИ И МНООООГО НЕРВИ, знам от личен опит

От страни всичко изглежда лесно и сметките винаги излизат 

Re:
kalkan4o написа:Ivak написа:Колегата Сакси не е от малките потребители на форума, а
това че се перат пари и аз го потвърждавам но вече взе да замира.
А за да се вземе язовир трябват мноооого пари и след това трябват още по многоооо за подръжка и плащания на институции.
Ивак не съм съгласен че е чак тооооолкова много.Вярно има доста разноски но те се изплащат бързо.Знаеш много добре че ако направиш много добър платен язовир и зимаш 10 лева на калпак ако ти влизат по 20 човека на ден (което си е направо малко за язовир с много риба) това са 200 лева на ден.На 100 декара язовир наема ти е около 1500 лева на година.Това са парите за 2 седмици от сезона.Останалото си е за тебе и ти си правиш каквото искаш с тях ако искаш за зарибяване ако искаш за къща там да си построиш аве квото искаш.Ся ако ме питаш за кво го писах това от ся ще ти кажа че е от скука
.
А процедурата по вземане на язовир не е толкова невъзможна колкото изглежда (дори без рушвети и връзки).
А охрана? осигуровки? счетоводство? данъци? зарибяване? лекарства/хлор/калции? лодка/лодки? гориво? храна за рибите?
Отделно че през седмицата няма почти никой по язовирите - хората са на работа.
-
- Модератор
Който си мисли, че е лесно, да се захваща.Като всяко начинание доходите идват след период от време.До тогава разходи, разходи.
- sa4kov
- научил се да хвърля
А защо не се направи такъв язовир - форумен , на форума и вместо да ходим да си даваме парите по слабо зарибените баластиери и локви около София ше си хоим при нашия човек ,защото ще е сигурен и проверен.... АЗ БИХ ! А и съм сигурен ,че все ще се намерят 1-2ма безработни които да се хванат да работят на язовира. Въпроса е има ли достатъчно смел човек със средства тук.... да се хване на хорото. 

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Много точно казано.teh написа:От страни всичко изглежда лесно и сметките винаги излизат
Около 1500 лева за 100 декара язовир,това е смешно!До колкото знам,язовир от 20-30 декара е 1500 лева,най малко.Чувал съм че наемателя на водоем е длъжен да осигури поне едно работно място,но не съм сигурен в това,който знае да каже.
Колега в предните постове направи доста бърза сметка как се печелят 200 лева на ден,то ако ставаше така,щяхме да се избиваме да вземаме язовири!
На мен това ми е мечта,най вероятно ще си остане така,трябват много пари за това!!!