Канален сом-местообитания и стръв

Модератор: sapuna

Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

И аз имам най-добри резултати на парче от слънчак,вечер на светеща плувка.Така``отсяваме`` по-едрите сомчета.Веднъж си правихме експерименти,имах 3 уловени последователно на една и съща глава от слънчак :D
ПС. Знае ли някой какво е станало на Овчарица преди 2-3 дни? Казаха ми за страхотни ``изпълнения`` м/у охраната и някой си... Колегите се върнаха вчера оттам,не щат и да чуят повече тази година за водоема :?:
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

[quote="kendo"]
ПС. Знае ли някой какво е станало на Овчарица преди 2-3 дни? Казаха ми за страхотни ``изпълнения`` м/у охраната и някой си... Колегите се върнаха вчера оттам,не щат и да чуят повече тази година за водоема :?:[/quote]

Да би било доста интересно, а и аз мислих скоро да направя излет там. Ако някой знае подробности нека сподели.
Много ги накъсвам... кордите!
valio1
новобранец
новобранец

Мнение от valio1 »

на герман хванах един албинос 2.450кг. на царевица, там е много активен към 20.00 часа, но кълват само малки екземпляри по 400гр. и рибта се плаща.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Абе сом,сом,ама пак си дернал някое амурле.Браво!Вчера се завърнах и аз,ама съм страшно разочарован.Дори и сометата спаха цяла нощ.Няма жаба,няма слънчак.Не искат проклетниците и това си е.Е,колегата се отсрами с мааалко по голям шаран от моя-11,200.Но в общо линии за два дни и две нощи е трагично за този водоем.Интересува ме по темата вече,дали сомаците вземат и през зимата.До сега никога не съм ги търсил зимно време.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

По принцип би трябвало и сега да кълве , но не съм пробвал, за моя радост като човек и нещастие като рибар жена ми е бременна и малко трудно успявам да си уредя риболов.Тази седмица обаче съм решил да отивам и ако хвана дай боже нещо ще споделя.
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Но горчивата истина се оказа, че нищо не барна нито през деня на царевичката нито вечерта на рибка май приключих с излетите на Овчарица тази година :cry:
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Какво ще ти барне,като са пускали гриб... :evil:
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Това тяхното вече на нищо не прилича миналата година са пускали някакви химии във водоема против мидите та тези химии намалявали съдържанието на кислород във водата и по тази причина рибата беше така заспала, че с топ не можеш я накара да клъвне, а сега и това, но ти прибират паричките.Аз не съм за 6лв ,но съм отишъл да си направя кефа, а само си губя времето, което ми е доста ценно :x .На всичко отгоре и времето беше скапано то вятър ли нещеш дъжд ли не беше направо ужас и то за тоя де духа.
Анатоли
новобранец
новобранец

Мнение от Анатоли »

Аз за севте отидох на Овчарица понеже сьм от Варна и ми е малко далеко.Заведоха ме напьлно неподготвен,но се записах с някои друго сомле.Малки но като за пьрви пьт сьм доволен.Повярваите ми нямах нищо освен малко царевица и малко торни червеи.
nasko7719
новобранец
новобранец

Мнение от nasko7719 »

хубава риба е сома
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Еее ти па Анатоли кви са тия крайните сомчета бе??? :evil: срам и позор
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
Daro
новобранец
новобранец

Мнение от Daro »

Колегата може да е пуснал сомчетата след като ги е хванал :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

При последното ми ходене на топлото все едно никога не е имало канален там.Вярно студеничко беше,ама то мина време от тогава.Някакви отзиви от последните дни?
Специално за каналния питам!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Канален сом-местообитания и стръв

Мнение от Protos_Immortal »

sapuna1971 написа:"Каналният сом е известен сравнително отскоро на българските риболовци. Неговата родина са сладките води на Северна Америка. На външен вид той се отличава от обикновения сом (европейския). Дължината му достига до почти един метър, а теглото до 6-7 кг. Кожата му е гола, без люспи, на гръбната и гръдните перки има здрави шипове. По тялото му са разхвърляни кръгли петна, а самото то е със зеленикаво-кафяв или сив оттенък. Каналният сом расте бързо. Той е топлолюбива риба, която се чувства най-добре при 25-28 градуса С. Преди размножителния период мъжките се бият, като могат да си нанесат сериозни рани и даже да убият съперника."

Отскоро се закрастих по рибилова на този вид риба.В качеството на стръв използвам малки рибки, грозд червеи, сладка царевица,и най-вече жабчета.Предимно ходя на яз.Овчарица.Нощно време резултатите са уникални,но все още не мога да уловя екземпляр над 2 кг.Интересуват ме и други водоеми с негово обитаване,както и някаква специфична стръв.Споделете вашето мнение! 10Х
Хваштал сам и чисто бели екземпляри :wink: и те са доста
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от вълк1 »

Имам много хванати сомета,всичките на Овчарица-топлото езеро!
Последните 2години обаче не съм никак доволен,все не уцелвам
момента,и си мисля че има някакъв фактор,който влияе на кълва-
нето на хищника.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”