Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Канален сом-местообитания и стръв
Модератор: sapuna
И аз имам най-добри резултати на парче от слънчак,вечер на светеща плувка.Така``отсяваме`` по-едрите сомчета.Веднъж си правихме експерименти,имах 3 уловени последователно на една и съща глава от слънчак
ПС. Знае ли някой какво е станало на Овчарица преди 2-3 дни? Казаха ми за страхотни ``изпълнения`` м/у охраната и някой си... Колегите се върнаха вчера оттам,не щат и да чуят повече тази година за водоема

ПС. Знае ли някой какво е станало на Овчарица преди 2-3 дни? Казаха ми за страхотни ``изпълнения`` м/у охраната и някой си... Колегите се върнаха вчера оттам,не щат и да чуят повече тази година за водоема

-
- разбира нещата
[quote="kendo"]
[/quote]
Да би било доста интересно, а и аз мислих скоро да направя излет там. Ако някой знае подробности нека сподели.

Да би било доста интересно, а и аз мислих скоро да направя излет там. Ако някой знае подробности нека сподели.
Много ги накъсвам... кордите!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Абе сом,сом,ама пак си дернал някое амурле.Браво!Вчера се завърнах и аз,ама съм страшно разочарован.Дори и сометата спаха цяла нощ.Няма жаба,няма слънчак.Не искат проклетниците и това си е.Е,колегата се отсрами с мааалко по голям шаран от моя-11,200.Но в общо линии за два дни и две нощи е трагично за този водоем.Интересува ме по темата вече,дали сомаците вземат и през зимата.До сега никога не съм ги търсил зимно време.
-
- разбира нещата
Това тяхното вече на нищо не прилича миналата година са пускали някакви химии във водоема против мидите та тези химии намалявали съдържанието на кислород във водата и по тази причина рибата беше така заспала, че с топ не можеш я накара да клъвне, а сега и това, но ти прибират паричките.Аз не съм за 6лв ,но съм отишъл да си направя кефа, а само си губя времето, което ми е доста ценно
.На всичко отгоре и времето беше скапано то вятър ли нещеш дъжд ли не беше направо ужас и то за тоя де духа.

Много ги накъсвам... кордите!
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Re: Канален сом-местообитания и стръв
Хваштал сам и чисто бели екземпляриsapuna1971 написа:"Каналният сом е известен сравнително отскоро на българските риболовци. Неговата родина са сладките води на Северна Америка. На външен вид той се отличава от обикновения сом (европейския). Дължината му достига до почти един метър, а теглото до 6-7 кг. Кожата му е гола, без люспи, на гръбната и гръдните перки има здрави шипове. По тялото му са разхвърляни кръгли петна, а самото то е със зеленикаво-кафяв или сив оттенък. Каналният сом расте бързо. Той е топлолюбива риба, която се чувства най-добре при 25-28 градуса С. Преди размножителния период мъжките се бият, като могат да си нанесат сериозни рани и даже да убият съперника."
Отскоро се закрастих по рибилова на този вид риба.В качеството на стръв използвам малки рибки, грозд червеи, сладка царевица,и най-вече жабчета.Предимно ходя на яз.Овчарица.Нощно време резултатите са уникални,но все още не мога да уловя екземпляр над 2 кг.Интересуват ме и други водоеми с негово обитаване,както и някаква специфична стръв.Споделете вашето мнение! 10Х