Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Уклеи на яз. Студен кладенец!
Re: Уклеи на яз. Студен кладенец!
Уклей пред каракуда няма спор кое е по добро
лятото като ги накъсам по реката и после в тигана нанизани на клечка за зъби( ако са по дребни) и ги ядеш като цаца

- Vesko1
- сериозен играч
Така с клечки за зъби по добре се обръщат с лопатката в тигана-спор няма.Начи аз съм им хванал чалъма за лесно чистене....ще ви дам рецептата.Малко офф-топик...Sc00by написа:Уклей пред каракуда няма спор кое е по добролятото като ги накъсам по реката и после в тигана нанизани на клечка за зъби( ако са по дребни) и ги ядеш като цаца
![]()
![]()
1.Уклеите се поливат в плитка тавичка със 100гр оцет + 200гр вода.....престояват около 1 цигара време...5-6 минути.
2.Уклеите се слагат във гаца от портокали...(от ЛИДЛ или Билла..онея червените мрежички)....и почват да се разтъркват под чешмяна вода.След 5 минути...мога да ви гарантирам че по тях няма нито люспа ...нито хлорофил даже....като сребърни стрели са.
3...Изчистват се вътрешностите...по принципа..разрез-движение с палеца от гърдите към Г-за на уклея.....

Последно промяна от Vesko1 на Съб Апр 09, 2011 10:27 pm, променено общо 1 път.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Vesko1
- сериозен играч
Като няма риба...и уклея е риба....то от тия мрежари,дето пускат с километри мрежи..не остана ни риба ни рак.Таз година съм хванал един единствен шаран 2 кила и няколко по малки...и то на платен водоем.В язовирите вече риба няма...а и ИАРА не зарибяват,дай им само да искат пари за билети...и актове да пишат.jultopepi написа:уклейте се остават най доброто мезе за брата
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

За съжаление реалноста е такава изобщо те зарибяват лиjultopepi написа: Като няма риба...и уклея е риба....то от тия мрежари,дето пускат с километри мрежи..не остана ни риба ни рак.Таз година съм хванал един единствен шаран 2 кила и няколко по малки...и то на платен водоем.В язовирите вече риба няма...а и ИАРА не зарибяват,дай им само да искат пари за билети...и актове да пишат.

- antivik
- кандидат преподавател
Браво бе Градски, разминали сме се само с 1 ден. Бях на същия язовир в петък, обаче малко по-надолу/моста към Лисиците/. Оказва се, че язовира добре лекува махмурлук, при мен даде хубава червеноперка и някоя и друга уклейка, а шаран не съм виждал от сумай си време. Не знам при теб, ама при мен сума си рибета излезнаха нахапани и обезлюспени от хищници
. Поздрави за успеха и дано да се засечем някога
, поне с парашути и котки нема те разочаровам. НА СЛУКА И
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
Знам ,че излиза червеноперка...шаран ако искаш отиваш на Яз.Иваиловград с 2-3 нощувки на разпъване...и ще хванеш.Нахапаните рибки са сигурно от бели риби...или от костури..а относно парашутите...не си струва да се ядосваме.antivik написа: при мен даде хубава червеноперка и някоя и друга уклейка, а шаран не съм виждал от сумай си време. Не знам при теб, ама при мен сума си рибета излезнаха нахапани и обезлюспени от хищници. Поздрави за успеха и дано да се засечем някога
, поне с парашути и котки нема те разочаровам. НА СЛУКА И
.

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Готино си си прекарал. Пък браво, и риба си хванал
Жалко за парашутиста ама.. нали знаеш, 1/3 от "рибарите" са такива.. 

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

- Поморийския
- ще става разбирач
Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала
- Vesko1
- сериозен играч
Водата е на минимума.Нулата е вече на с.Перперек....тая година залива на Траса..ще си остане сух.Зимайте по един празен чувал и си вземете пръст от дъното му....супер естествен тор за домашни цветя....хахахаdhp_pm написа:Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала

за това, а и по много други причини, риба не давам
Взимам си колкото ми трябва за едно ядене( до нормата), останалото( дай Боже да е повече) го релийзвам. Поне е възпитателно за месарите, хубави физиономии правят 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Vesko1
- сериозен играч
Аааа и аз така правя...връщам рибата,но тоя път не знам що му я дадох на тоз месар....другия път-никви такива...рибата обратно...хахахаnaskobo написа:за това, а и по много други причини, риба не давамВзимам си колкото ми трябва за едно ядене( до нормата), останалото( дай Боже да е повече) го релийзвам. Поне е възпитателно за месарите, хубави физиономии правят

- Поморийския
- ще става разбирач
Vesko1 написа:Водата е на минимума.Нулата е вече на с.Перперек....тая година залива на Траса..ще си остане сух.Зимайте по един празен чувал и си вземете пръст от дъното му....супер естествен тор за домашни цветя....хахахаdhp_pm написа:Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала

- Vesko1
- сериозен играч
Менделеевата таблица е в тая тор бре...то са кадмий,фосфати...нитрати....тежки метали...диоксин....ем безплатно.Хората пари дават за такава тор......dhp_pm написа:Vesko1 написа:Водата е на минимума.Нулата е вече на с.Перперек....тая година залива на Траса..ще си остане сух.Зимайте по един празен чувал и си вземете пръст от дъното му....супер естествен тор за домашни цветя....хахахаdhp_pm написа:Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала
![]()
![]()
![]()
![]()
Реколтата ще е супер ОЦК и Бентонит 2х1

- Поморийския
- ще става разбирач
Тя е за местните щото са имонизирани незнам за пришълците .Тешко им ние сме я рупали тая супа под сякаква форма