Уклеи на яз. Студен кладенец!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Re: Уклеи на яз. Студен кладенец!

Мнение от Sc00by »

Уклей пред каракуда няма спор кое е по добро 8) лятото като ги накъсам по реката и после в тигана нанизани на клечка за зъби( ако са по дребни) и ги ядеш като цаца :D :D :drinkers:
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Sc00by написа:Уклей пред каракуда няма спор кое е по добро 8) лятото като ги накъсам по реката и после в тигана нанизани на клечка за зъби( ако са по дребни) и ги ядеш като цаца :D :D :drinkers:
Така с клечки за зъби по добре се обръщат с лопатката в тигана-спор няма.Начи аз съм им хванал чалъма за лесно чистене....ще ви дам рецептата.Малко офф-топик...
1.Уклеите се поливат в плитка тавичка със 100гр оцет + 200гр вода.....престояват около 1 цигара време...5-6 минути.
2.Уклеите се слагат във гаца от портокали...(от ЛИДЛ или Билла..онея червените мрежички)....и почват да се разтъркват под чешмяна вода.След 5 минути...мога да ви гарантирам че по тях няма нито люспа ...нито хлорофил даже....като сребърни стрели са.
3...Изчистват се вътрешностите...по принципа..разрез-движение с палеца от гърдите към Г-за на уклея..... :lol: ...по този метод съм чистил за 2 часа 10 кила уклей....за консерви.
:finga:
Последно промяна от Vesko1 на Съб Апр 09, 2011 10:27 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

уклейте се остават най доброто мезе за брата
:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

jultopepi написа:уклейте се остават най доброто мезе за брата
:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Като няма риба...и уклея е риба....то от тия мрежари,дето пускат с километри мрежи..не остана ни риба ни рак.Таз година съм хванал един единствен шаран 2 кила и няколко по малки...и то на платен водоем.В язовирите вече риба няма...а и ИАРА не зарибяват,дай им само да искат пари за билети...и актове да пишат.
ИзображениеИзображение
Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Мнение от Sc00by »

jultopepi написа: Като няма риба...и уклея е риба....то от тия мрежари,дето пускат с километри мрежи..не остана ни риба ни рак.Таз година съм хванал един единствен шаран 2 кила и няколко по малки...и то на платен водоем.В язовирите вече риба няма...а и ИАРА не зарибяват,дай им само да искат пари за билети...и актове да пишат.
За съжаление реалноста е такава изобщо те зарибяват ли :D :D , съмнявам се че са зарибявали някога някой водоем :cry:
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Браво бе Градски, разминали сме се само с 1 ден. Бях на същия язовир в петък, обаче малко по-надолу/моста към Лисиците/. Оказва се, че язовира добре лекува махмурлук, при мен даде хубава червеноперка и някоя и друга уклейка, а шаран не съм виждал от сумай си време. Не знам при теб, ама при мен сума си рибета излезнаха нахапани и обезлюспени от хищници :?: . Поздрави за успеха и дано да се засечем някога :? , поне с парашути и котки нема те разочаровам. НА СЛУКА И :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа: при мен даде хубава червеноперка и някоя и друга уклейка, а шаран не съм виждал от сумай си време. Не знам при теб, ама при мен сума си рибета излезнаха нахапани и обезлюспени от хищници :?: . Поздрави за успеха и дано да се засечем някога :? , поне с парашути и котки нема те разочаровам. НА СЛУКА И :drinkers: .
Знам ,че излиза червеноперка...шаран ако искаш отиваш на Яз.Иваиловград с 2-3 нощувки на разпъване...и ще хванеш.Нахапаните рибки са сигурно от бели риби...или от костури..а относно парашутите...не си струва да се ядосваме.
ИзображениеИзображение
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

Готино си си прекарал. Пък браво, и риба си хванал :D Жалко за парашутиста ама.. нали знаеш, 1/3 от "рибарите" са такива.. :(
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dhp_pm написа:Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала
Водата е на минимума.Нулата е вече на с.Перперек....тая година залива на Траса..ще си остане сух.Зимайте по един празен чувал и си вземете пръст от дъното му....супер естествен тор за домашни цветя....хахаха
:lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

за това, а и по много други причини, риба не давам :!: Взимам си колкото ми трябва за едно ядене( до нормата), останалото( дай Боже да е повече) го релийзвам. Поне е възпитателно за месарите, хубави физиономии правят :shock:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

naskobo написа:за това, а и по много други причини, риба не давам :!: Взимам си колкото ми трябва за едно ядене( до нормата), останалото( дай Боже да е повече) го релийзвам. Поне е възпитателно за месарите, хубави физиономии правят :shock:
Аааа и аз така правя...връщам рибата,но тоя път не знам що му я дадох на тоз месар....другия път-никви такива...рибата обратно...хахаха
ИзображениеИзображение
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Vesko1 написа:
dhp_pm написа:Хубаво мезе Веско .А на такива тъпанари не им давай акъл убедил съм се Няколко пъти съм съжалявал такива като тоя и после ми се качват на главата.Никой ли не влачи по гьола като гледам и водата е доста спаднала
Водата е на минимума.Нулата е вече на с.Перперек....тая година залива на Траса..ще си остане сух.Зимайте по един празен чувал и си вземете пръст от дъното му....супер естествен тор за домашни цветя....хахаха
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Реколтата ще е супер ОЦК и Бентонит 2х1
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dhp_pm написа:
Vesko1 написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Реколтата ще е супер ОЦК и Бентонит 2х1
Менделеевата таблица е в тая тор бре...то са кадмий,фосфати...нитрати....тежки метали...диоксин....ем безплатно.Хората пари дават за такава тор...... :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Тя е за местните щото са имонизирани незнам за пришълците .Тешко им ние сме я рупали тая супа под сякаква форма :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”