Царевица vs Протеиново топче

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя стръв е по-резултатна?

Царевичката
185
84%
Протеиновото топче
36
16%

Общо гласове: 221

Аватар
batpanek
новобранец
новобранец

Мнение от batpanek »

Аз сам по-голиам фен на царевицата но да е едра :!:
STOHATA
новобранец
новобранец

Мнение от STOHATA »

Лично аз претпочитам царевицата,като не отричам и протеиновите топчета.Все пак гласувам за царевицата.
Аватар
joro_tsanev
новобранец
новобранец

Мнение от joro_tsanev »

аз лично съм за царевицата защото може би топчетата не са толкова популярни
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Колеги прочетох и гласувах за царавицата. На платен язовир съм пробвал, както и на Пясъчник но рибата все още не знае кво е това .Един приятел преди 3 дни се върна в отпуска / впрочем работи в Англия Готвач/ Та там шараните ги ловят само на протеинови топчета , и споделих ,че ако ида там ще ги ловя на червей ,само той взе да ми се смее , и каза че само дребосъчета мога да си хващам на червече. Хранят с протеин и си ловят но си познават протеина.Сподели че са скрили един 6 килограмов, но като ко изчистил ,вътре месото му било червено като топчетата , и в уста се не туря бил гаден за ядене. Та извода ми е ние си ловим на царавичка и си е познава шарана . На Слука на всички Шаранджии
Gogata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gogata »

И аз съм за царевичката като съпуна! Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Не гласувам , защото не съм работил с протеинови топчета и няма да е коректно . Но аз залагам на сухата царевица , обаче в дни когато не върви ( напоследък се случва май доста често ) все ми е минавало през акъла да пробвам на топчета , за мен те са нещо ново , а като всичко ново то те тегли да опиташ все пак. Спира ме това , че все още не ми се е случвало някой до мен да я "зачеше" на протеинови топчета , а иначе аз съм готов да пробвам ...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

dimitar_ написа:Не гласувам , защото не съм работил с протеинови топчета и няма да е коректно . Но аз залагам на сухата царевица , обаче в дни когато не върви ( напоследък се случва май доста често ) все ми е минавало през акъла да пробвам на топчета , за мен те са нещо ново , а като всичко ново то те тегли да опиташ все пак. Спира ме това , че все още не ми се е случвало някой до мен да я "зачеше" на протеинови топчета , а иначе аз съм готов да пробвам ...
Да хванеш на купешко топче си е рядкост особено тези които ги продават в българия иначе по света има много качествени такива.От българия май само ХристоКарп и КарпАтак са доста сполучливи за риболов.ХристоКарп прави и готови топчета по поръчка междодругото.

А за да хванеш на тази стръв си иска и захранка и то доста сериозно количество и време за да привикне рибата :wink: .

НАСЛУКА !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Прав си , защото един познат се заитересува много по сериозно от мен , изчете по форумите всичко и почти беше почнал да си прави топчета но в момента е в "застой" , та и той казваше че за да
ловиш на топчета , първо трябва да го научиш шарана да ги яде и наистина трябва доста време да храниш за да имаш резултат .
Така че , майката му е търпението...
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз немога да разбера що за народ сме :!: Първо-вкарахме рибата навътре с тези распъванъя.Второ,защо трябва да я учим на тези скъпи захранки :?: Тя рибата си дава на червей,царевица,кюспе и още куп евтени захранки.Някой ще каже,че е въпрос на личен избор,да ама ние сме потърпевши.Защото като я научим на някой водоем на топчета върви после и давай царевица.Тка мисля аз и не искам да се заяждам с никого.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

snegk написа:Аз немога да разбера що за народ сме :!: Първо-вкарахме рибата навътре с тези распъванъя.Второ,защо трябва да я учим на тези скъпи захранки :?: Тя рибата си дава на червей,царевица,кюспе и още куп евтени захранки.Някой ще каже,че е въпрос на личен избор,да ама ние сме потърпевши.Защото като я научим на някой водоем на топчета върви после и давай царевица.Тка мисля аз и не искам да се заяждам с никого.
Ти така гледаш от твойта камбанария. Иначе за мен нещата стоят по друг начин:
Защо да ловя на царевица и да имам примерно 5 кълванета при положение, че като ловя на топчета имам двойно повече удари и по-добри риби.
С топчетата се работи много по-удобно от колкото с царевица. А и са нужни по-малки количества.
Цената която плащам за хобито си никога не ме е интересувала и тя не е пречка да не използвам това което дава по-добри резултати.

А иначе това с ученето на рибите да кълват на топчета са го измислили хора дето никога не са ловили с читава такава стръв или са си купували по десетина готови топчета където стават само да си ги миришеш, защото са пълни с консерванти, оцветители и аромати.
Няма как да клъвне риба на такова топче каквото и да правите. Естествено случват се чудеса.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
iordan1968
новобранец
новобранец

Мнение от iordan1968 »

Привет на маняците. Мятъл съм на протеиново топче като съм и захранвал с тях, ефект нулев все едно мятам на асфалта, на царевица съм ловил много шаран , но най голям резултат има на кюспе на капан. Когато вземеш пресно,качествено и ароматно кюспе риболова е 100%.Но всичко си е до късмет. Между другото , утре ще ходя до баластриерата при село Лозен , Пловдивско да я пробвам. Ако има някаква информация за там споделете нещо.Мерси, и наслука на всички.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

И аз смятам, че рибата взема на каквото е научена. Като пример шараните в Смолянските езера не са и виждали царевица (както и топчета). Ние си ги ловим на червейче и на хляб. Е, има един ентусиаст, който лови и то добри екземпляри на топчета, но с продължително предварително захранване, докато се приучи рибата.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

С годините ще се напълни с такива ентусиасти.И просто ако ще искаме да хванеме риба ще трябва да ловиме и ние на топчета.За съжаление има топчета и топчета и е трудно да намериме подходящата рецепта която пък за всеки водоем е различна...и на никой не му се занимава защото повечето българи ходят за риба да си направят пържолите като неискам да убидя никой :wink: .
iordan1968
новобранец
новобранец

Мнение от iordan1968 »

Съгласен съм с вас , но докато ги научим на протеинови топчета ще мине доста време , а до тогава какво правиме?
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Няма да мине доста време...то вече е започнало и на доста места се хваща.Както царевицата не е естествената храна на шарана така и топчетата не са но се свиква с тях.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”