Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Царевица vs Протеиново топче
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Царевица vs Протеиново топче
Колеги, коя според вас е по резултатната стръв от двете и на коя сте имали най-сериозни успехи?
Наслука!!!
-
- ще става разбирач
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега,пуснал си анкета,която няма еднозначен отговор.И сега ще се изпокарат младо и старо кое е по-добро.Така.че ли4но аз няма да гласувам,убедил съм се и в топчетата,и в царевицата.Но едно се знае-царевицата ще си остане класика.Имам примерно интересен случай с колега ,които лови само на топчета и то много успешно,както се вика,срещу него да тичам няма да го стигна.До едно готвене,едни аромати,Иван Звездев пасти да яде пред кулинарните му способности ,относно топчетата.Но бяхме на едно малко язовирче,където само на царевица се хваща.Дори след няколко дневно захранване с топчета на едно място.Явно си зависи и от водоема,и от това колко време и с какво се храни рибата.Тук има по-опитни колеги,надявам се да споделят своите виждания.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това с топчетата ,наистина голяма хамалогия,а готовите не са по финансовите възможности на повечето.Затова и аз залагам повече на царевицата.Ето един пример готови топчета-замръзени 15лв-1кг,дип за тях ~10лв.А за един риболов ARK спомена ,че отивали около 1,5кг,и си е така.Лично аз последния месец съм изхвърлил около 10кг,макар че аз съм си ги въртял пак не излизат евтино,а ударите ми са само на царевица.Жоро ела с тия вълшебни аромати насам,мамка му искам наистина да видя шаран на топче.Защото Екзекутора вади на топче ама си крие тайните
Дори като ходи из блоковете с царевица,пак се крие какви кочани къса
Направо съм смазан 

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Моето мнение е че и 2те работят безотказно.
Досега на косам не съм хващал но съм виждал оловени риби и съм гледал по телевизия и така нататака.
Според мене може да се каже само за 1 (ЕДИН) определен водоем дали дава повече на топче или на царевица неможе да слагаме всички водоеми под 1 общ знаменател не е правилно понеже има места и да се скъсаш да хвърляш на топче ще фанеш 1 риба докато съседа които лови класически на царевичка ще хване 10.Чесно казано забелязъл съм че на царевица върви на всички водоеми на някой върви по добре на други не чак толкова.
Може би най добрия монтаж е на косъм със царевица
.
Аз гласувах за царевица но не изклучвам метода с протеиновите топчета ни най-малко.
Досега на косам не съм хващал но съм виждал оловени риби и съм гледал по телевизия и така нататака.
Според мене може да се каже само за 1 (ЕДИН) определен водоем дали дава повече на топче или на царевица неможе да слагаме всички водоеми под 1 общ знаменател не е правилно понеже има места и да се скъсаш да хвърляш на топче ще фанеш 1 риба докато съседа които лови класически на царевичка ще хване 10.Чесно казано забелязъл съм че на царевица върви на всички водоеми на някой върви по добре на други не чак толкова.
Може би най добрия монтаж е на косъм със царевица

Аз гласувах за царевица но не изклучвам метода с протеиновите топчета ни най-малко.
За бракониерите само слънчаци
!

- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Абе като бях в България това лято май всичко живо ловеше на царевица. Донесох доста топчета и само след 15 мин. риболов ми удари шаранче- 0,5кг и това беше. Пробвах на Пясъчник 2 пъти, на Сопотския- 10-тина, на Душанци и други, но така и никъде нямах удар на топче (те и колегите на царевицата нямаха де). Може би за този невървеж е виновна и голямата жега, но на 1 гьол до с.Стрелци хващаха доста амури(1,5-5кг).
Като цяло съм за топчето ,но в Б-я май и трябва още време и хранене на рибата
Като цяло съм за топчето ,но в Б-я май и трябва още време и хранене на рибата
- asenfisherman
- ще става разбирач