Бензин в карбуратора

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Бензин в карбуратора

Мнение от ivcho79 »

pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло на Щил за триони и косачки дето е, с дозатор е бутилката. Каква толкова голяма разлика може да се усети с друго масло, колега BustaZz?
Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо,като изключим това,че и двете служат за мазане,само,че при различни условия на работа на моторите.Червеното масло за резачки не е направено за извън бордови двигатели тъй като моторния трион е с въздушно охлаждане а мотора на лодката с водно,съответно сместа става много по трудна за изгаряне.Втората причина за която се сещам е тази че моторния трион работи на много по високи обороти а двигателя на лодката не,съответно сместа отново става по трудно горима.Има и още няколко критерия които са важен фактар за добрата работа на мотора но ти ще ги разбереш сам,може би след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

BustaZz написа:
promarine написа:Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.
Пробвай с quicksilver ще видиш и усетиш огромна разлика
Това е маслото
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

promarine написа:Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.

Да,когато маслото си е оригинално,няма проблеми със запичането,обаче когато се налага и нямаш фирмено налага се да се слага каквото имаш под ръка или в бензиностанцията !!!Няма човек на който да не се е случвало да разбере че си е забравил маслото чак когато е слезнал до язовира :lol: :lol: :lol: Аз визирам точно тези масла,които не се знае в коя изба са правени,те правят проблеми и запичат :lol: :lol: :lol:При това положение се налага винаги да се изгаря бензина от карбуратора за да сте спокойни.Също така,добре е никога да не мешите два бензина които са мешени с различни масла,винаги когато се застоят,вътре в бензина след известно време започват да плуват разни медузи,които въпреки цедките и взетите мерки да не влиза мръсотия,се чудите от къде идват и как са влезнали :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

ivcho79 написа:
pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло...
Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо.... след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!
Той моя мотор е толкова възрастен, че не знам как ще усетя разлика :D
Иначе ме убеди напълно за огромната разлика! Не се бях замислял, че едното е с въздушно, другото моторче с водно охлаждане. Благодаря за което! :prayer:
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

pachosz написа:
ivcho79 написа:
pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло...
Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо.... след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!
Той моя мотор е толкова възрастен, че не знам как ще усетя разлика :D
Иначе ме убеди напълно за огромната разлика! Не се бях замислял, че едното е с въздушно, другото моторче с водно охлаждане. Благодаря за което! :prayer:
В такъв случай дори може да пробваш 1:25 маслото ще пуши малко повече, но ще е по добре за моторчето. А и предполагам си прибегнал към Щилките заради цената а в момента quicksilver 2тактово върви от 16 до 20 лв литъра
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

1:25 ми се вижда прекалено много масло това. Аз винаги си го правя както производителя е писал 1:50, пък и не ми се ще да ми пуши на носа :roll: А на Щилките маслото му харесах бутилката заради дозатора. Това лято обаче ще си взема от тоя Куиксилвър, който препоръчахте :D
Май обърнахме темата на колегата в друга посока. Ще го черпим :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Пачо,има бебешки дозатори,различни марки и големини.Аз ползвам тях.Имат си разграфено за грамажа и проблема е само че трябва да се прелива от бутилката в дозатора.Хубаво е наистина да смениш маслата,различават се наистина а най-важното е мазането,макар че двигателя е дъртанян :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Аз си свикнах със щилските бутилчици и като сменя маслото, мога да си го преливам в старата бутилка, че ме кефи и ми е много удобна :P
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”