Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Бензин в карбуратора
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Бензин в карбуратора
Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо,като изключим това,че и двете служат за мазане,само,че при различни условия на работа на моторите.Червеното масло за резачки не е направено за извън бордови двигатели тъй като моторния трион е с въздушно охлаждане а мотора на лодката с водно,съответно сместа става много по трудна за изгаряне.Втората причина за която се сещам е тази че моторния трион работи на много по високи обороти а двигателя на лодката не,съответно сместа отново става по трудно горима.Има и още няколко критерия които са важен фактар за добрата работа на мотора но ти ще ги разбереш сам,може би след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло на Щил за триони и косачки дето е, с дозатор е бутилката. Каква толкова голяма разлика може да се усети с друго масло, колега BustaZz?
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
- Поморийския
- ще става разбирач
Това е маслотоBustaZz написа:Пробвай с quicksilver ще видиш и усетиш огромна разликаpromarine написа:Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.
- krokibg
- учете се от него
promarine написа:Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.
Да,когато маслото си е оригинално,няма проблеми със запичането,обаче когато се налага и нямаш фирмено налага се да се слага каквото имаш под ръка или в бензиностанцията !!!Няма човек на който да не се е случвало да разбере че си е забравил маслото чак когато е слезнал до язовира

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- pachosz
- сериозен играч
Той моя мотор е толкова възрастен, че не знам как ще усетя разликаivcho79 написа:Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо.... след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло...

Иначе ме убеди напълно за огромната разлика! Не се бях замислял, че едното е с въздушно, другото моторче с водно охлаждане. Благодаря за което!

В такъв случай дори може да пробваш 1:25 маслото ще пуши малко повече, но ще е по добре за моторчето. А и предполагам си прибегнал към Щилките заради цената а в момента quicksilver 2тактово върви от 16 до 20 лв литъраpachosz написа:Той моя мотор е толкова възрастен, че не знам как ще усетя разликаivcho79 написа:Разликата е огромна колега,двете масла нямат нищо общо.... след време,когато маслото което ползваш даде отражение върху мотора!!!!pachosz написа:Аз пък карам с онова червеното 2Т масло...![]()
Иначе ме убеди напълно за огромната разлика! Не се бях замислял, че едното е с въздушно, другото моторче с водно охлаждане. Благодаря за което!
- pachosz
- сериозен играч
1:25 ми се вижда прекалено много масло това. Аз винаги си го правя както производителя е писал 1:50, пък и не ми се ще да ми пуши на носа
А на Щилките маслото му харесах бутилката заради дозатора. Това лято обаче ще си взема от тоя Куиксилвър, който препоръчахте
Май обърнахме темата на колегата в друга посока. Ще го черпим

Май обърнахме темата на колегата в друга посока. Ще го черпим

- krokibg
- учете се от него
Пачо,има бебешки дозатори,различни марки и големини.Аз ползвам тях.Имат си разграфено за грамажа и проблема е само че трябва да се прелива от бутилката в дозатора.Хубаво е наистина да смениш маслата,различават се наистина а най-важното е мазането,макар че двигателя е дъртанян 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- pachosz
- сериозен играч
Аз си свикнах със щилските бутилчици и като сменя маслото, мога да си го преливам в старата бутилка, че ме кефи и ми е много удобна