Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Бензин в карбуратора
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Бензин в карбуратора
Искам да попитам преди да изкарате мотора от вода махате ли маркуча да изгори бензина в карбуратора или го оставяте пълен
- pachosz
- сериозен играч
Re: Бензин в карбуратора
Aз го махам докато изгори бензина, не за друго, а като го сложа легнал в багажника, да не потече бензин и да ми мирише
Ако си остане в карбуратора, не вярвам нещо да му пречи на двигателя.

Зависи какъв е мотора 2т или 4т, като при 2тактовите е добре да се изразходва горивото, ако няма да се ползва двигателя за по - дълго време пр. седмица, защото така бензина се изпарява и маслото се утаява и след време ще създава проблеми.
Колегата,Бибоин е прав.Откакто скъсах нерви на язовира,поради същата причина,вече винаги източвам на 2Т-то горивото и го продухвам даже.Случая беше такъв:У къщи пали от раз и работи перфект/въздушно охл./,седмица-две в мазето и оттам на язовира.До обяд дърпане,псуване,пак дърпане и още повече псуване.Резултат-никакъв.Прибрах се и разглобих карбуратора.На главния жигльор имаше капка засъхнало масло с вискозитета на грес.Промих,продухах и всичко стана както си беше О.К.
На 4Т,като му спра горивото с ръчката,работи още около 2.5-3 мин на празен ход.Спирам му горивото на около 250-200м преди да акостирам и знам,че почти няма кво да изтече от крбртра.
На 4Т,като му спра горивото с ръчката,работи още около 2.5-3 мин на празен ход.Спирам му горивото на около 250-200м преди да акостирам и знам,че почти няма кво да изтече от крбртра.
-
- ще става разбирач
Аз си мисля дали няма да има проблем с гарнитурата ако няма бензин
- krokibg
- учете се от него
Така е,маслото запича и запушва карбуратора,после докато не се отвори,промие и продуха,няма палене !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- pachosz
- сериозен играч
Сигурно е така. Но вероятно става дума когато се оставя за дълго време. Щото на няколкодневните излети като оставям лодката във водата от вечерта до другия ден, никога не съм изпразвал карбуратора от гориво и не е имало проблеми. Говоря за 2Т мотор. За 4Т е ясно, че няма кво да му пречи.
-
- и господ не е толокова добър
За виси от карбуратора, ако има мембрани не е хубаво да остава на сухо 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
За кви мембрани!? в карбуратора става вьпрос?Ако говориш за мембраната на горивоподкачващата помпа,то е друга работа.Ама тя докато си стои/на сухо/ на рафта в магазина, се си е нова.Така е и с гарнитурата на цедката при входа на някои карбуратори.
и маслото с което карате е?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.
Последно промяна от promarine на Съб Май 07, 2011 7:28 am, променено общо 1 път.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- и господ не е толокова добър
Aми на карбуратора на буса има мембрана, скоро си поръчвах, понеже го карам на газ, стои бая време празен карбуратора и се нацепи.Не съм наясно с тези двигатели и не знам какво имат вътре, но ако са на принципа на колата не е хубаво.Ако е като на мотопедите, то моя мотор съм го държал цяла зима без да му източвам карбуратора, на пролет си запали без проблем.gogibo написа:За кви мембрани!? в карбуратора става вьпрос?Ако говориш за мембраната на горивоподкачващата помпа,то е друга работа.Ама тя докато си стои/на сухо/ на рафта в магазина, се си е нова.Така е и с гарнитурата на цедката при входа на някои карбуратори.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Пробвай с quicksilver ще видиш и усетиш огромна разликаpromarine написа:Моя е двутактов и не съм го оставал по 2-3 месеца без да източвам горивото. След това не съм имал никакви проблеми с паленето. Маслото, което ползвам е Yamalube 2-M.
- pachosz
- сериозен играч
Аз пък карам с онова червеното 2Т масло на Щил за триони и косачки дето е, с дозатор е бутилката. Каква толкова голяма разлика може да се усети с друго масло, колега BustaZz?
Разлика от тук до небето, практиката поне това доказа с годините. Мерцедес защо не слагат PristaOil ? Хромните сегменти на 2-тактовите машини?