Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

България е убита с U238
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: България е убита с U238
Е те такива отговори очаквах и благодаря на pacho 109. Благодаря и на останалите колеги ,както поговорката гласи -:Светът е оцелял защото се е смял.Но все пак можеха да се пробват като едни истински разбирачи да си публикуват умозаключенията във в."Стършел" или подобни такива .pacho109 написа:Естеството на работа ми е такова,че отговарям и за замерванията на гама -радиационния фон по българо-гръцката граница.Тя е в рамките на 0.02-0.04 mR/h=Напълно безопасна и нормална.Спи спокойно колега.
И да наистина съм набор 1966.И далечната 1986 отбивах службата си в гр.Кърджали ,та там като помощник поделение в задълженията ми влизаше и замерване на рад.фон. Но щом се вдигнаха показанията , прибраха Гайгера под предлог че се е счупил и радиацията е естествена от слънцето .
Ако някой е служил там в кв. "Гледка" може би ще се сети за случката. Та отворих темата не само да остроумничим а защото червейчето на съмнението ме човъркаше.
Още веднъж благодаря на отзовалите се .Ако модераторите решат ,могат да затворят темата.
И още един интересен факт-: около Кърджали се намира и най-голямото в света находище на уникалния минерал зеолит (родопски камък) в най-чист вид .Едно от свойствата му е да обира радиацията и тежки метали.Любознателните могат да си намерят инфо.
- antivik
- кандидат преподавател
А-а-а тука при нас се намират много други уникални неща и най-вече самите кърджалийци
, а за другите уникалности даже и гуглето не може да ги изброи
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- krokibg
- учете се от него
Вързваш се приятел,ама като знам че дори и да ти напиша че има радиация,щеше да ме питаш от къде знам,па как съм я измерил и т.н.Наистина въпроса ти не е за тук,има двама трима дето са на ясно какво е това U 238 а другите гледаме като теле в железница
Има си форуми за такива работи,за това го ударихме на майтап и да ти кажа,наистина съм много притеснен от радиацията,довечеря няма да заспя от притеснение,това U 238 да не вземе да влезе през прозореца на спалнята ми

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- новобранец
[quote="Л.ВИЧЕВ- krokibg"] Наистина въпроса ти не е за тук,има двама трима дето са на ясно какво е това U 238 а другите гледаме като теле в железница.
Е сега пък аз се спуках от смях
въпроса ми беше към разбиращи , а то какво излезе , без да сме в железница:- Най много мучат тия дето не знаят
. Хайде наздраве

Е сега пък аз се спуках от смях

-
- кандидат преподавател
Не,мучим бе,апап,ти само си забърсал малце жувот /по-точно некъв жизнь /там в Кърджалито и такова- Пачо е военен цял живот,освен,че е от там,трябва веднага да ти каже,че по социалистичко време в родната казарма немаше такваз длъжност -"помощник поделение".И аз имам страхове,ама ти изби рибата и риболовците със страха точно от U 238
Откъде да е тая радиация в кв.Гледка,сигурно е било неква хамериканска диверсия .Иначе не се притеснявай,голямата радиация е тук при нас - около целия път за с.Мугла,включително и в обратна посока по товарния обиколен път през центъра на град Смолян,през великия квартал Устово край къщата на Пачо и през прохода Рожен.По този маршрут са се движели камионите с неуплътнени кошове,натоварени с уранова руда в периода 1952-1990 година и са ръсели на воля по цялата околия,през Чепеларе,Асеновград та чак до с.Бухово,Софийско.На кой му пука ?Министър Дянков ще ти види по-бързо сметката,даже без да използва изотопи на U и/или самото U

- krokibg
- учете се от него
Така е колега,прозззти сме и такива ще си умрем,няма как да сме всички умни,интелигентни и да знаем какво е това U238burlakmitak66 написа:Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Наистина въпроса ти не е за тук,има двама трима дето са на ясно какво е това U 238 а другите гледаме като теле в железница.
Е сега пък аз се спуках от смях![]()
![]()
въпроса ми беше към разбиращи , а то какво излезе , без да сме в железница:- Най много мучат тия дето не знаят
![]()
![]()
. Хайде наздраве
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
Тука изглежда надушвам далавераЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Така е колега,прозззти сме и такива ще си умрем,няма как да сме всички умни,интелигентни и да знаем какво е това U238![]()
![]()
Само ми е интересно,ти как разбра че тука има много разбирачи и познавачи на U238 из между рибарчетата
![]()
![]()
![]()
Успех в издирването на U238 И вземи ми прати малко,няма само ти да се облъчваш я,не бъди стиснат
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- chapara
- ще става разбирач
Доста облъчени забелязвам напоследък 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- krokibg
- учете се от него
Как да си призная,като ще искате и вие да ви пращаantivik написа:Тука изглежда надушвам далавераЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Така е колега,прозззти сме и такива ще си умрем,няма как да сме всички умни,интелигентни и да знаем какво е това U238![]()
![]()
Само ми е интересно,ти как разбра че тука има много разбирачи и познавачи на U238 из между рибарчетата
![]()
![]()
![]()
Успех в издирването на U238 И вземи ми прати малко,няма само ти да се облъчваш я,не бъди стиснат
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Крокибг ни фърля пепел в очите, че иска да се облъчва
, но всъщност Кроки, признай си! Решил си да си построиш тайно частен реактор и да си решиш окончателно енергиините проблеми
![]()
![]()
.Било токови, било топлофикационни
![]()
.

- antivik
- кандидат преподавател
А-а те ако поискат да пращаш си е далавера, ще ги накараш да си плащат и ето ти готов алъш-вериш, казано бизнес по евро-американски му. Ма ще земат да ти искат метода, мисла му се вика Ноу Хау и тогава младоците ше ти изядат лябаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:antivik написа:Как да си призная,като ще искате и вие да ви пращаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:
Тука изглежда надушвам далавера![]()
Крокибг ни фърля пепел в очите, че иска да се облъчва
, но всъщност Кроки, признай си! Решил си да си построиш тайно частен реактор и да си решиш окончателно енергиините проблеми
![]()
![]()
.Било токови, било топлофикационни
![]()
.
![]()
![]()
Ми така е бе майна,скивай какво направиха с цените,вдигат се като на Божо кръвното,без да падат
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- новобранец
Ясно че докато падне забраната за риболова ще я чепкаме.
Сега да уточня :не искам да поставям под съмнение интелекта на колегите и да влизам в деструктивни спорове
Ако се постараете да прочетете началото на темата,то там ясно на чист БЪЛГАРСКИ съм написал-"ако някой има информация".Повод за тази молба е този : http://www.bas-bg.org/new/u238.html и др. подобни материали . А ви занимавам с това защото тук аудиторията е огромна и се надявах на свестен отговор.И кактно са казали мъдрите: "Доверявайсе но проверявай".
И се извинявам не съм бил на длъжност - помощник поделение ,а съм давал наряд помощник дежурен по поделение, грешката е моя.Но който не е служил в строителни войски щеше да ме разбере
. Хайде със здраве.

И се извинявам не съм бил на длъжност - помощник поделение ,а съм давал наряд помощник дежурен по поделение, грешката е моя.Но който не е служил в строителни войски щеше да ме разбере

- antivik
- кандидат преподавател
Бурлаче, братко, интересно е материалчето, ама ние сме от поколението дето облъчването ни започна още с Чернобил ако не и по-раноburlakmitak66 написа:Ясно че докато падне забраната за риболова ще я чепкаме.Сега да уточня :не искам да поставям под съмнение интелекта на колегите и да влизам в деструктивни спорове
Ако се постараете да прочетете началото на темата,то там ясно на чист БЪЛГАРСКИ съм написал-"ако някой има информация".Повод за тази молба е този : http://www.bas-bg.org/new/u238.html и др. подобни материали . А ви занимавам с това защото тук аудиторията е огромна и се надявах на свестен отговор.И кактно са казали мъдрите: "Доверявайсе но проверявай".
И се извинявам не съм бил на длъжност - помощник поделение ,а съм давал наряд помощник дежурен по поделение, грешката е моя.Но който не е служил в строителни войски щеше да ме разбере. Хайде със здраве.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много е нечестно това с У 238.
Освен, че Кроки го крие и не дава и друго ме тормози.
Седи си човечето в танка и си свирка на сигурно и кво става, връхлита го голяма беда. Плясват го със снаряд, дали с УУУ 238, дали с волфрамов сърдечник и преди да се усети горещи газове и нагрят до плазма метал го изпращат....
Е това ме тормози, къде аджеба го изпращат?
Кво ще кажете, кво има там, дявол ли, 100 девици ли?
Освен, че Кроки го крие и не дава и друго ме тормози.
Седи си човечето в танка и си свирка на сигурно и кво става, връхлита го голяма беда. Плясват го със снаряд, дали с УУУ 238, дали с волфрамов сърдечник и преди да се усети горещи газове и нагрят до плазма метал го изпращат....
Е това ме тормози, къде аджеба го изпращат?
Кво ще кажете, кво има там, дявол ли, 100 девици ли?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- antivik
- кандидат преподавател
Е-е брат, на такъв сложен въпрос дори мъдреца Хамлет не е намерил отговора, ма никой не се е върнал от там да каже, а е известно, че човек от хубавото не бяга ма знае ли се...? 

- krokibg
- учете се от него
Чируз,сега и танк ли да търсим за проба