Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проблем с макара.
Модератор: emo vasilev
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Проблем с макара.
Ей сега се връщам от абитуриентска на дъщерята на един приятелaleko написа:Колега имам същата макара,проблема е че в момента няма как да я погледна,ако изчакаш до утре ще сравним, и ще поставим точна диагноза.

- трапера
- сериозен играч
Така,щом отвора за болта е глух, май ще трябва все пак да натикаш нещо в другото отворче (със синята стрелка) законтрящо се в "жлеба" на скобата. В сглобен вид,тикни нещо за проба (пирон,дебела тел или нещо каквото имаш с подходящ диаметър),притисни го и пробвай ще може ли с издърпване да извадиш скобата!Сигурен съм,че няма да можеш да я извадиш!!! Тогава може да си отрежеш щифт с нужната дължина,който или да се залепи,или да се набие!
Но да изчакаме Алеко какво ще каже
Но да изчакаме Алеко какво ще каже

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз пробвах.През отвора със синята стрелка вкарах едно тънко шило и то захваща скобата,но на снимката на макарата от интернет не се вижда да има нещо в този отвор.А пък не ми се ще да я побългарявам ако има начин да стане както си е оригинално.Разчитам на колегата aleko.

Така,извинявам се за закъснението.Оказва се че,моята макара е същия модел,но явно по стара разновидност(имам я от два сезона) бигела ми изглежда същото изпълнение.Точно до отвора отбелязан със синя стрелка има още един в който е набит някакъв щифт(вижда се много трудно) Чрез него се фиксира скобата в основата на бигела.Мисля трябва да притисне точно тази част от скобата която е с по малък диаметър.Много тъпо инжинерно решение защото няма разглобяване ако ти се наложи.
- трапера
- сериозен играч
Май ще се окаже,че съм познал верния отговор
Както бах писал по рано макарата,на която правих скоба зачуканена с център още не е мръднала,а и повечета макари са направени по тоя начин!
Вуйчо,набивай щифт и хич да не ти дреме,че сезона дойде!!!

Както бах писал по рано макарата,на която правих скоба зачуканена с център още не е мръднала,а и повечета макари са направени по тоя начин!
Вуйчо,набивай щифт и хич да не ти дреме,че сезона дойде!!!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Май - май като гледам няма друг вариант и работата отива на побългаряване.Ама няма кво да се прави.Все пак благодаря на колегата aleko за усилията и желанието да помогне. 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
нагрявай до червено вкарвай скобата в бигела и ако се заклини добре,ако не здраве да е.И такива неща е виждала историята