Проблем с макара.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Проблем с макара.

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

aleko написа:Колега имам същата макара,проблема е че в момента няма как да я погледна,ако изчакаш до утре ще сравним, и ще поставим точна диагноза.
Ей сега се връщам от абитуриентска на дъщерята на един приятел :drinkers: :drinkers: :drinkers: ,а утре съм на работа :oops: ,но ще чакам с нетърпение да сравним двете макари.Щом са едни и същи мисля,че ще успеем да открием проблема. :D
Изображение
Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Така,щом отвора за болта е глух, май ще трябва все пак да натикаш нещо в другото отворче (със синята стрелка) законтрящо се в "жлеба" на скобата. В сглобен вид,тикни нещо за проба (пирон,дебела тел или нещо каквото имаш с подходящ диаметър),притисни го и пробвай ще може ли с издърпване да извадиш скобата!Сигурен съм,че няма да можеш да я извадиш!!! Тогава може да си отрежеш щифт с нужната дължина,който или да се залепи,или да се набие!
Но да изчакаме Алеко какво ще каже :wink:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз пробвах.През отвора със синята стрелка вкарах едно тънко шило и то захваща скобата,но на снимката на макарата от интернет не се вижда да има нещо в този отвор.А пък не ми се ще да я побългарявам ако има начин да стане както си е оригинално.Разчитам на колегата aleko.
Изображение
Изображение
Аватар
aleko
новобранец
новобранец

Мнение от aleko »

Така,извинявам се за закъснението.Оказва се че,моята макара е същия модел,но явно по стара разновидност(имам я от два сезона) бигела ми изглежда същото изпълнение.Точно до отвора отбелязан със синя стрелка има още един в който е набит някакъв щифт(вижда се много трудно) Чрез него се фиксира скобата в основата на бигела.Мисля трябва да притисне точно тази част от скобата която е с по малък диаметър.Много тъпо инжинерно решение защото няма разглобяване ако ти се наложи.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Май ще се окаже,че съм познал верния отговор :lol:
Както бах писал по рано макарата,на която правих скоба зачуканена с център още не е мръднала,а и повечета макари са направени по тоя начин!

Вуйчо,набивай щифт и хич да не ти дреме,че сезона дойде!!!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Май - май като гледам няма друг вариант и работата отива на побългаряване.Ама няма кво да се прави.Все пак благодаря на колегата aleko за усилията и желанието да помогне. :D
Изображение
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

нагрявай до червено вкарвай скобата в бигела и ако се заклини добре,ако не здраве да е.И такива неща е виждала историята :D
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”