Транспортиране на двигател четритактов

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Транспортиране на двигател четритактов

Мнение от gogibo »

Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека
след кучето и коня е ???- жената.В тоя случай, с празнодумците-не рискуваш и
за това си я заложил,обзалагам се.....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

gogibo написа:Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека
след кучето и коня е ???- жената.В тоя случай, с празнодумците-не рискуваш и
за това си я заложил,обзалагам се.....

:lol: :lol: :lol: Изобщо не давам никаква жена,просто се бъзикам малко с колегата :lol: :lol: :lol: Кои ще ми гледа чаветата ако я харизам за два грама масло :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Абе ти знаеш,че от двутактов не може да се изсмуче и грам масло,затова
залагай смело!Може само да спечелиш.
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека
след кучето и коня е ???- жената.

Колега да те поправя жената е на 36-то място след Колорадския бръмбар :lol: :lol: :lol:
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bohem_69 »

bobo_33333 написа:
HAZART написа:Пък в края на краищата мотора си е негов и както иска тъй да го транспортира.Може да го сурка на въже зад колата,на ДРЪЖКАТА.
Само това във подписа ти,не ти дава право така да отговаряш.
Регистриран в nariba ,5 години,7 месеца,десет дни.
Тва себеизтъкване ,кой съм аз ,не значи нищо.
Що разбирачите сте се на контра ве. :rolleyes: вмасто да помогнете,се заяждате с раята.
Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И от мен 1000 за същото!!!...Добре е да си помагаме,а не само да си "претакаме"приказки.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Колеги, изправен, легнал на дръжката или каквото и да е наведено към дръжката положение (при което винта все пак не е по-високо от дръжката) е подходящо за превозване на който и да е 4-тактов двигател Парсън и Женово. Това, че колегата има проблеми със Сузукито когато го превозва в такова положение, не означава, че всички останали двигатели трябва да се пренасят задължително изправени а си е проблем единствено на Сузуки. Не съм чувал за подобни проблеми с Ямаха, Тохацу, Хонда, Меркюри, ...
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

bohem_69 написа: Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.
А на мен ми направи впечатление че послъгваш ,за да се изтъкнеш ли или и аз не знам защо.:wink: :rolleyes:
Таман сега си прегледах собственните мнения във твойте 2 теми,а не в 3 ,както ти казваш,има разминаване както и промяната в едната ти тема.
Аз там съм пораснал...
Аватар
bohem_69
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bohem_69 »

bobo_33333 написа:
bohem_69 написа: Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.
А на мен ми направи впечатление че послъгваш ,за да се изтъкнеш ли или и аз не знам защо.:wink: :rolleyes:
Таман сега си прегледах собственните мнения във твойте 2 теми,а не в 3 ,както ти казваш,има разминаване както и промяната в едната ти тема.
Може би си пропуснал че ми продава и двигател който до еди коя си дата беше едни пари , а след това други пари ,но както и да е нямам нищо против теб и слагам точка на разговора... Но просто като решиш да се включиш някъде давай смислени и правилни отговори.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

bohem_69 написа:
bobo_33333 написа:
Може би си пропуснал че ми продава и двигател който до еди коя си дата беше едни пари , а след това други пари ,но както и да е нямам нищо против теб и слагам точка на разговора... Но просто като решиш да се включиш някъде давай смислени и правилни отговори.
Аве ти не се спираш,казах ти стига приказва глупости и неверни неща.
Не съм ти продавал двигател,не и в някоя твоя тема,писах ти на лични и то щото търсеше на сплащане,вноски,щото такова търсеше,аз само предложих и едните пари са 50 лв разлика между 650 и 700,
Стига се напъва,да си все отгоре,особенно като не си прав.
Аз там съм пораснал...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То проблем че няма-няма,има само неправилно транспортиране.За това казвам че колкото по добър наклон има към перката,толкова по-добре.Що се отнася че само Сузукито имали проблем с маслото,не съм съгласен,и другите като ги оставиш легнали не както трябва,маслото намира от къде да премине.И какво обаче като премине ??? Това изобщо не е проблем,освен че трудно ще запали и като го направи,ще пропуши за малко и проблема се е изпарил :idea: :idea: :idea: Ама не ми се спори сега,каквото имах да казвам го казах,щом Промаринето казва че няма проблеми да е в легнало положение,карайте ги както си знаете :idea: :wink: :wink: :wink:

promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Що се отнася че само Сузукито имали проблем с маслото,не съм съгласен,и другите като ги оставиш легнали не както трябва,маслото намира от къде да премине....
В случая на става въпрос за проблем, при неправилно а при правилно пренасяне - в легнало положение върху дръжката (което е правилно според ръководството за експлуатация). Ако пренасяш двигателя легнал с дръжката нагоре, не само ще си оплескаш багажника с масло а рискуваш изобщо да не успееш да запалиш двигателя без вътрешно почистване. Иначе спор няма, че колкото по-вертикално се транспортира, толкова по-добре. :-D
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
BustaZz
новобранец
новобранец

Мнение от BustaZz »

В крайна сметка извода е: Купете си 4Т двигател и му станете роб ;) Слагате го в колата като ако е над 9.9 к.с трябва да махнете всички седалки + шоф. връзвате на куката отпред едно въже прапасвате се и вие с него и почвате да дърпате :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Гогибо,и аз давам жената ако изтиска малко масалце от двутактовия,ама дано успее че да се отърва :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Най-правилното транспортиране е двигателя да легне на стойката откъм дръжката и перката да гледа нагоре.След като се постави в това положение и се стабилизира с въженца или нещо друго /привързани към стойката на която се закача двигателя за лодката/,двигателя се завърта на лявата страна,като перката да гледа на ляво :idea: :idea: :idea: Всеки друг начин е грешен.Някои ще каже,като ще се обръща на ляво,не може ли да се постави така,директно без да е на стойката опрян ???Не,не че не може,просто когато е на стойката,има наклон към ботуша и маслото застава до едно положение в картера и не може да потече на никъде.Е,ако може да е прав,тогава на 100% няма да има проблем с транспорта,но малко хора могат да си позволят стоика за мотор качен на бус.Обърнете внимание как повечето хора когато си закачат лодката за транспорт,вдигат мотора и го завъртат на ляво да легне целия,това е правилното положение,без значение дали е на лодката или се транспортира свален в багажника на кола или бус !!!Ако колесара е висок и няма опасност да строши перката или предпазителя,може и свален в работно положение да се кара - най- добре :lol: За двутактовите,може да си го транспортира всеки както му падне,стига ако има резервоар с бензин на него,просто да го е източил и да е изгорил всичко от карбуратора за да не се умирише в колата.

Изображение

П.П Обърнете внимание,че ако може да се застопори точно при това положение и стоиката,все едно е на транец,забравяте за какъвто и да е теч !!!
Promarine,поствам още веднъж какво съм написал че да се разберем най-накрая за какво говорим !!! Казвам за мен и също така и според ръководството за експлоатация,това е положението при което е хубаво да се транспортира.Пишем на един език и нещо не се разбираме :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
CATCH & RELEASE
новобранец
новобранец

Мнение от CATCH & RELEASE »

HAZART написа:...слагам го прав зад някоя от седалките,връзвам или го затискам с багаж...
Мисля, че с този пост темата е изчерпана.
Не знам колко стотин или хиляди километра имам на моите двигатели по този начин и проблем не съм имал досега. Е, в интерес на истината над 15 кс не се е налагало да возя в кола, но тук май и не става въпрос за такъв.
BustaZz написа:В крайна сметка извода е: Купете си 4Т двигател и му станете роб ;) ...
А това не искам и да го коментирам... :lol:
Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”