Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Транспортиране на двигател четритактов
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Транспортиране на двигател четритактов
Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека
след кучето и коня е ???- жената.В тоя случай, с празнодумците-не рискуваш и
за това си я заложил,обзалагам се.....
- krokibg
- учете се от него
gogibo написа:Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Абе ти знаеш,че от двутактов не може да се изсмуче и грам масло,затова
залагай смело!Може само да спечелиш.
залагай смело!Може само да спечелиш.
-
- ще става разбирач
Любо,че си прав - прав си,ама не забравяй,че най-добрия приятел на човека
след кучето и коня е ???- жената.
Колега да те поправя жената е на 36-то място след Колорадския бръмбар

след кучето и коня е ???- жената.
Колега да те поправя жената е на 36-то място след Колорадския бръмбар

- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.bobo_33333 написа:Само това във подписа ти,не ти дава право така да отговаряш.HAZART написа:Пък в края на краищата мотора си е негов и както иска тъй да го транспортира.Може да го сурка на въже зад колата,на ДРЪЖКАТА.
Тва себеизтъкване ,кой съм аз ,не значи нищо.Регистриран в nariba ,5 години,7 месеца,десет дни.
Що разбирачите сте се на контра ве.вмасто да помогнете,се заяждате с раята.
И от мен 1000 за същото!!!...Добре е да си помагаме,а не само да си "претакаме"приказки.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, изправен, легнал на дръжката или каквото и да е наведено към дръжката положение (при което винта все пак не е по-високо от дръжката) е подходящо за превозване на който и да е 4-тактов двигател Парсън и Женово. Това, че колегата има проблеми със Сузукито когато го превозва в такова положение, не означава, че всички останали двигатели трябва да се пренасят задължително изправени а си е проблем единствено на Сузуки. Не съм чувал за подобни проблеми с Ямаха, Тохацу, Хонда, Меркюри, ...
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
А на мен ми направи впечатление че послъгваш ,за да се изтъкнеш ли или и аз не знам защо.bohem_69 написа: Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.

Таман сега си прегледах собственните мнения във твойте 2 теми,а не в 3 ,както ти казваш,има разминаване както и промяната в едната ти тема.
Аз там съм пораснал...
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Може би си пропуснал че ми продава и двигател който до еди коя си дата беше едни пари , а след това други пари ,но както и да е нямам нищо против теб и слагам точка на разговора... Но просто като решиш да се включиш някъде давай смислени и правилни отговори.bobo_33333 написа:А на мен ми направи впечатление че послъгваш ,за да се изтъкнеш ли или и аз не знам защо.bohem_69 написа: Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.![]()
![]()
Таман сега си прегледах собственните мнения във твойте 2 теми,а не в 3 ,както ти казваш,има разминаване както и промяната в едната ти тема.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аве ти не се спираш,казах ти стига приказва глупости и неверни неща.bohem_69 написа:Може би си пропуснал че ми продава и двигател който до еди коя си дата беше едни пари , а след това други пари ,но както и да е нямам нищо против теб и слагам точка на разговора... Но просто като решиш да се включиш някъде давай смислени и правилни отговори.bobo_33333 написа:А на мен ми направи впечатление че послъгваш ,за да се изтъкнеш ли или и аз не знам защо.bohem_69 написа: Колега бобо-33333, направи ми впечатление че обичаш да се включваш във всички теми със не компетентни отговори,значи аз питам за сериозни неща ,а ти вече във трета моя тема се включваш с не компетентен отговор,ако го правиш за рейтинг бих ти писал хиляда да не се месиш във темите ми? Извинявам се за спама,ама някой хора изнервят.![]()
![]()
Не съм ти продавал двигател,не и в някоя твоя тема,писах ти на лични и то щото търсеше на сплащане,вноски,щото такова търсеше,аз само предложих и едните пари са 50 лв разлика между 650 и 700,
Стига се напъва,да си все отгоре,особенно като не си прав.
Аз там съм пораснал...
- krokibg
- учете се от него
То проблем че няма-няма,има само неправилно транспортиране.За това казвам че колкото по добър наклон има към перката,толкова по-добре.Що се отнася че само Сузукито имали проблем с маслото,не съм съгласен,и другите като ги оставиш легнали не както трябва,маслото намира от къде да премине.И какво обаче като премине ??? Това изобщо не е проблем,освен че трудно ще запали и като го направи,ще пропуши за малко и проблема се е изпарил
Ама не ми се спори сега,каквото имах да казвам го казах,щом Промаринето казва че няма проблеми да е в легнало положение,карайте ги както си знаете

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В случая на става въпрос за проблем, при неправилно а при правилно пренасяне - в легнало положение върху дръжката (което е правилно според ръководството за експлуатация). Ако пренасяш двигателя легнал с дръжката нагоре, не само ще си оплескаш багажника с масло а рискуваш изобщо да не успееш да запалиш двигателя без вътрешно почистване. Иначе спор няма, че колкото по-вертикално се транспортира, толкова по-добре.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Що се отнася че само Сузукито имали проблем с маслото,не съм съгласен,и другите като ги оставиш легнали не както трябва,маслото намира от къде да премине....

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
В крайна сметка извода е: Купете си 4Т двигател и му станете роб
Слагате го в колата като ако е над 9.9 к.с трябва да махнете всички седалки + шоф. връзвате на куката отпред едно въже прапасвате се и вие с него и почвате да дърпате 

- krokibg
- учете се от него
Promarine,поствам още веднъж какво съм написал че да се разберем най-накрая за какво говорим !!! Казвам за мен и също така и според ръководството за експлоатация,това е положението при което е хубаво да се транспортира.Пишем на един език и нещо не се разбирамеЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Гогибо,и аз давам жената ако изтиска малко масалце от двутактовия,ама дано успее че да се отърва![]()
![]()
![]()
Най-правилното транспортиране е двигателя да легне на стойката откъм дръжката и перката да гледа нагоре.След като се постави в това положение и се стабилизира с въженца или нещо друго /привързани към стойката на която се закача двигателя за лодката/,двигателя се завърта на лявата страна,като перката да гледа на ляво![]()
![]()
Всеки друг начин е грешен.Някои ще каже,като ще се обръща на ляво,не може ли да се постави така,директно без да е на стойката опрян ???Не,не че не може,просто когато е на стойката,има наклон към ботуша и маслото застава до едно положение в картера и не може да потече на никъде.Е,ако може да е прав,тогава на 100% няма да има проблем с транспорта,но малко хора могат да си позволят стоика за мотор качен на бус.Обърнете внимание как повечето хора когато си закачат лодката за транспорт,вдигат мотора и го завъртат на ляво да легне целия,това е правилното положение,без значение дали е на лодката или се транспортира свален в багажника на кола или бус !!!Ако колесара е висок и няма опасност да строши перката или предпазителя,може и свален в работно положение да се кара - най- добре
За двутактовите,може да си го транспортира всеки както му падне,стига ако има резервоар с бензин на него,просто да го е източил и да е изгорил всичко от карбуратора за да не се умирише в колата.
П.П Обърнете внимание,че ако може да се застопори точно при това положение и стоиката,все едно е на транец,забравяте за какъвто и да е теч !!!

- CATCH & RELEASE
- новобранец
Мисля, че с този пост темата е изчерпана.HAZART написа:...слагам го прав зад някоя от седалките,връзвам или го затискам с багаж...
Не знам колко стотин или хиляди километра имам на моите двигатели по този начин и проблем не съм имал досега. Е, в интерес на истината над 15 кс не се е налагало да возя в кола, но тук май и не става въпрос за такъв.
А това не искам и да го коментирам...BustaZz написа:В крайна сметка извода е: Купете си 4Т двигател и му станете роб...

Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.