Какво слагате във фидера ???

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re:

Мнение от hristotihov »

Ван_Тер написа:Не прекалявай със захранката!!!! Добавяй малко хлябна сода . Това е голям трик . Рибата никога не се наяжда..
По тая застаряваща тема може ли да попитам, за какво е тоя трик със содата? Содата кипва и кара захранката да излиза от кошницата, или какво? И ако е така кога се слага, като си забъркаш захранката или непосредствено преди хвърлянето?
нямам живарник
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво слагате във фидера ???

Мнение от BZI »

трябва много да експериментираш с храната. Но помни едно не е важен състава на храната колкото ритъма на подаването. Най лесно е да си засичаш по часовник но с времето това става рутина. Пурвоначално подай 5-10 хранилки в частъка с избраната захранка. След това в зависимост от стръвта- бял, торен, царевица и вида на рибата започваш да подаваш по малко и от стръвта като просто я слагаш между две тапи захранка. Внимавай кълцаните торни червеи съдържат доста вода и могат да ти разкашкат захранката. По избор може да добавиш семена като коноп сусам и др маслодайни но не прекалявай защото засищат рибата. Моге да овлажниш бавно разтворими пелети с машинката и да ги добавиш полумокри във захранката така по всяко време ще имаш активна храна в зоната на ловене. А конкретно при мен добри резултати дават сенсас и тези зелените по 2,5 кг - фидер . При по големи дълбочини прави захранката малко по преовлажнена и я стягай на хранилката.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от butnik »

hristotihov написа:
Ван_Тер написа:Не прекалявай със захранката!!!! Добавяй малко хлябна сода . Това е голям трик . Рибата никога не се наяжда..
По тая застаряваща тема може ли да попитам, за какво е тоя трик със содата? Содата кипва и кара захранката да излиза от кошницата, или какво? И ако е така кога се слага, като си забъркаш захранката или непосредствено преди хвърлянето?
Да може да уригне рибата,като се наяде :D Това със содата е несериозно както и отговорът ми.Като прецениш дълбочината на водоема,захранката си я приготвяш спрямо нея-дълбочината имам напредвид.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

аз,пък в моята захранка слагам рициново масло.като хапне от захранката и са посира,така е все гладна.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

--------------------------------------------------------------------------- :roll:
Последно промяна от Skorpi на Нед Апр 19, 2009 11:54 am, променено общо 1 път.
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Сигурно е някаква рибешка манджа :D
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Тоя как ми извади темата от нафталина :)
Баси, к'ви въпроси съм задавал преди две години и половина :roll: :oops:Жоре,ако те притеснява нещо само пиши и темата заминава където пожелаеш.Имаше отговори,които си бяха с провокативна цел,може и да не си ги видял.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Здравеите колеги бих искал да попитам по опитните в риболова с фидер дали е възможно да се направи изцяло риболов с царевица или жито
(както във фидера така и на куките)
аз лично съм опитвал обаче изпадат зърната от пружината много бързо дали е възможно да се стегнат с нещто за да се забави процеса на изпадане
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

vizantieco написа:Здравеите колеги бих искал да попитам по опитните в риболова с фидер дали е възможно да се направи изцяло риболов с царевица или жито
(както във фидера така и на куките)
аз лично съм опитвал обаче изпадат зърната от пружината много бързо дали е възможно да се стегнат с нещто за да се забави процеса на изпадане

С малко захранка от двете страни на кошничката.
Изображение
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

:smt023
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

vizantieco написа::smt023
Само че трябва да уцелиш степента на овлажняване-малко по влажна от обикновенно но не прекалено.....това се прави за да станат "тапите" с по малко захранка а пък да са издръжливи, и да изпратиме основно жито или царевица...... надявам се да си разбрал....!!!
Изображение
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

CERRUTI написа:
vizantieco написа::smt023
Само че трябва да уцелиш степента на овлажняване-малко по влажна от обикновенно но не прекалено.....това се прави за да станат "тапите" с по малко захранка а пък да са издръжливи, и да изпратиме основно жито или царевица...... надявам се да си разбрал....!!!
Ок разбрах!!!да разбирам ли че трябва да има захранка?нема ли начин само със царевица? :wink:
п.п Пак казвам пробвал съм само царевица в ПРУЖИНАТА и има резултат въпроса е да се задържът зърната колкото се може повече
Последно промяна от vizantieco на Съб Окт 03, 2009 9:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Какви пружини ,бе човече я се върни в първи клас и започвай да четеш що е фидер :!: Единствено може да се захранва само по начина описан от Ники,е има и друг,ама за него като направиш разлика между пружина и кошничка -респективно ФИДЕР.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Мерси за отговорите :wink:
Последно промяна от vizantieco на Съб Сеп 19, 2009 11:58 pm, променено общо 1 път.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Аз обикновено изтръсквам върху захранката(по-глетава) в кофата голямо количество царевица, жито или бял и после греба заедно със захранка и стягам; същата процедура я правя и с пелети 4 и 8мм. Изчаквам малко повече(15-20секунди) след като кошничката тупне на дъното и тогава придърпвам :wink:

Изображение
Изображение

8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”