Какво слагате във фидера ???

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Какво слагате във фидера ???

Мнение от Koleff »

Здарвейте колеги! :)
Понеже съм новак в тоя риболов, а не намерих почти нищо написано за съдържанието на захранката, която се слага във самия фидер, ви моля да споделите какво се слага вътре. Лични рецепти и т.н. Сигурно зависи и от вида на рибата ... аз ловя на река ...каракуди, морунажи, уклеи, бабушки и т.н.
Благодаря предварително :) и дано въпроса не е много тъп :oops:
Ван_Тер
новобранец
новобранец

Мнение от Ван_Тер »

Въпросът ти е уместен ,но във всеки риболовен магазин ,ще намериш богата гама ..било СЕНСАНС или ВАН ЕНДЕ
А има и нашенски....за всеки вид риба и риболовец. Най-добре е личният опит , до него стигаш през много вирове , кал , студ и ...комари...
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Аз какво правя: Ако ловя на водоем,с наличие на шарани,а и искам да ги ловя забърквам храната(има много готови фирмени храни,не е задължително да правиш комбинации на видовете,свикни с начина на риболов с фидер,свикни да добавяш правилното количество вода и после експериментирай),след това добавям консервирана царевица и дели(или шарени) червеи.Разбърквам и храната е готова.Слагам хранилката в кофата и я пълня.Редуван за стръв бял или царевица,или комбинация.Ако искам да отсея само шарани ловя само на царевица.Ако искам да ловя дребосъци - само бял или пинки в храната и за стръв съответно.
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

Колега от скоро имам фидер но подкрепям колегата Ангелов според водоема и самата захранка !!
Лично аз я правя по рехава за да може да стане хубаво петно около самата хранилка и слагам или бял червей или царевица (а на жито си хванах и шаранче на Струма) .
Това е от мен ако се сетиш нещо питай :)
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Сега,дали захранката да е рехава или не се определя от дълбочината на водоема.Няма смисъл да е рехава,ако е дълбоко.Ще пада още на повърхността и няма да се образува хубаво петно на дъното.Рибата ще се дигне от дъното и няма да се среща със стръвта,която пък ще лежи на дъното.
Един съвет - преди време бях противник на фиксирането на дистанцията с помоща на клипса на макарата.Вместо това запотих с маркер.На последния риболов закачих влакното на клипса.Е,страхотен риболов стана.Захранвах на едно и също място.Просто такава точност не може се постигне по никакъв друг начин при голяма дистанция.Разбира се,това не е удачно при риболов на много едри,гъсти риби,щото аванса няма как да работи.
Ван_Тер
новобранец
новобранец

Мнение от Ван_Тер »

Не прекалявай със захранката!!!! Добавяй малко хлябна сода . Това е голям трик . Рибата никога не се наяжда..
Аватар
Koleff

Благодарности

Мнение от Koleff »

Благодаря ви много колеги!!! :) Страхотни сте!!! :prayer:
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

:prayer: :prayer: :prayer:
Последно промяна от Koleff на Вто Сеп 30, 2008 7:38 pm, променено общо 1 път.
SkrepeR
новобранец
новобранец

Мнение от SkrepeR »

Здравейте Колеги !!! Все още съм начинаещ в риболова с фидер... Та искам да задам някой въпроси... Мога ли да ползвам за фидера захранката с която си дозахранвам? Трябва ли да са различни задължително???
слънчака... Риба създадена за бракониери
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Stront,твоя човек е Lokal-a,свържи се с него ,мисля,че магазина в който работи е в Краставицата.Ще ти помогне с избор и добри напътствия за ползване ,линии,захранки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

butnik написа:Stront,твоя човек е Lokal-a,свържи се с него ,мисля,че магазина в който работи е в Краставицата.Ще ти помогне с избор и добри напътствия за ползване ,линии,захранки.
Благодаря ти butnik! Отадвана имам фидер (питането ми е от преди 1 година :wink: ) и то точно Локито ми го продаде. Сега с Локал сме първи приятели и почти всяка седмица сме заедно с него за риба! :D

:!: С интерес чета всички твои мнения и са ми много полезни. Много неща съм научил от теб и другите по-опитни колеги във форума. Благодаря още веднъж!!! Поздрави и НАСЛУКА!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Малииииии,колко съм изпростял.Видях,че е писано и хич не погледнах датата.Stront,за тази една година ти си станал специалист а аз те пратих за зелен хайвер,прости ми.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Чак специалист не съм ...ама хващам от време на време по някоя рибка :). Все се каня да пробвам тоя монтаж дето го ползвате вие с Николай Ангелов с асиметрично отрязания клуп. До сега съм ловил само с обикновен монтаж, представляващ вирбел с карабинка нанизан на основното (за фидера), гумен стопер и втори вирбел на края на влакното за който се закача повода. Почти нямам оплитания, само напоследък нещо забелязвам че много ми се осуква повода, който почти винаги е над 70-80 см. Може би вирбелите ми са фалшиви .... или са започнали да ръждясват :lol:

Как мислите, кой е най подходящия сезон за риболов с фидер???
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

аз ловя целогодишно,даже вчера бях за кратко на марица и на фидера си взимаше доста добре,става на въпрос за скобари и морунажи.а за усукването на повода-старай се да вадиш хранилката с високо вдигнат връх и с бързи обороти максимално бързо да я дигнеш горе на повърхноста
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

колеги това е добър начин на риболов. малко инфо .
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”