Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Какво слагате във фидера ???
Модератор: Paublo_Eskobar
Какво слагате във фидера ???
Здарвейте колеги!
Понеже съм новак в тоя риболов, а не намерих почти нищо написано за съдържанието на захранката, която се слага във самия фидер, ви моля да споделите какво се слага вътре. Лични рецепти и т.н. Сигурно зависи и от вида на рибата ... аз ловя на река ...каракуди, морунажи, уклеи, бабушки и т.н.
Благодаря предварително
и дано въпроса не е много тъп 

Понеже съм новак в тоя риболов, а не намерих почти нищо написано за съдържанието на захранката, която се слага във самия фидер, ви моля да споделите какво се слага вътре. Лични рецепти и т.н. Сигурно зависи и от вида на рибата ... аз ловя на река ...каракуди, морунажи, уклеи, бабушки и т.н.
Благодаря предварително

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз какво правя: Ако ловя на водоем,с наличие на шарани,а и искам да ги ловя забърквам храната(има много готови фирмени храни,не е задължително да правиш комбинации на видовете,свикни с начина на риболов с фидер,свикни да добавяш правилното количество вода и после експериментирай),след това добавям консервирана царевица и дели(или шарени) червеи.Разбърквам и храната е готова.Слагам хранилката в кофата и я пълня.Редуван за стръв бял или царевица,или комбинация.Ако искам да отсея само шарани ловя само на царевица.Ако искам да ловя дребосъци - само бял или пинки в храната и за стръв съответно.
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сега,дали захранката да е рехава или не се определя от дълбочината на водоема.Няма смисъл да е рехава,ако е дълбоко.Ще пада още на повърхността и няма да се образува хубаво петно на дъното.Рибата ще се дигне от дъното и няма да се среща със стръвта,която пък ще лежи на дъното.
Един съвет - преди време бях противник на фиксирането на дистанцията с помоща на клипса на макарата.Вместо това запотих с маркер.На последния риболов закачих влакното на клипса.Е,страхотен риболов стана.Захранвах на едно и също място.Просто такава точност не може се постигне по никакъв друг начин при голяма дистанция.Разбира се,това не е удачно при риболов на много едри,гъсти риби,щото аванса няма как да работи.
Един съвет - преди време бях противник на фиксирането на дистанцията с помоща на клипса на макарата.Вместо това запотих с маркер.На последния риболов закачих влакното на клипса.Е,страхотен риболов стана.Захранвах на едно и също място.Просто такава точност не може се постигне по никакъв друг начин при голяма дистанция.Разбира се,това не е удачно при риболов на много едри,гъсти риби,щото аванса няма как да работи.
Благодарности
Благодаря ви много колеги!!!
Страхотни сте!!! 

Благодаря ти butnik! Отадвана имам фидер (питането ми е от преди 1 годинаbutnik написа:Stront,твоя човек е Lokal-a,свържи се с него ,мисля,че магазина в който работи е в Краставицата.Ще ти помогне с избор и добри напътствия за ползване ,линии,захранки.

Чак специалист не съм ...ама хващам от време на време по някоя рибка
. Все се каня да пробвам тоя монтаж дето го ползвате вие с Николай Ангелов с асиметрично отрязания клуп. До сега съм ловил само с обикновен монтаж, представляващ вирбел с карабинка нанизан на основното (за фидера), гумен стопер и втори вирбел на края на влакното за който се закача повода. Почти нямам оплитания, само напоследък нещо забелязвам че много ми се осуква повода, който почти винаги е над 70-80 см. Може би вирбелите ми са фалшиви .... или са започнали да ръждясват
Как мислите, кой е най подходящия сезон за риболов с фидер???

Как мислите, кой е най подходящия сезон за риболов с фидер???
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
аз ловя целогодишно,даже вчера бях за кратко на марица и на фидера си взимаше доста добре,става на въпрос за скобари и морунажи.а за усукването на повода-старай се да вадиш хранилката с високо вдигнат връх и с бързи обороти максимално бързо да я дигнеш горе на повърхноста
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....