хапе ли сома

Модератор: sapuna

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Верно ,вързан сом на другия ден като вземе сила е малко агресивен и се случва да одраска на някой краката.Ама да отхапе :shock: си е смешно и несериозно :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Единственното плашешто нещо на сома е ....... грозния и пра-исторически вид,защото е една от рибите оцелели от тогава.Сома се плаши от човека,и барутчията е прав че може само да те ожули със четките.Всичко друго е страх от незнание,дали,ами,ако и т.н.Доста добичета съм извадил и други колеги вадят, но нито едно не се е опитало да ме използва за вечеря.Хайде със здраве.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

Темата не дали сома отхапва или вечера с хора,а дали хапе.
Според мен ДА.Хапе.
Добре е да си добър
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Браво бе Kalins - най-после един ясен отговор на въпроса
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Мене ме е хапал. Имах едно сомле около2кг.във ваната да го покажа на децата и когато посегнах да го хвана се обърна и ме захапа за пръста. Останах като гръмнат че не можах да реагирам.Но чак за отхапани пръсти и ръце не съм чувал. :shock:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Пожелавам си все по често са ме хапят :lol: :lol: :lol:
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

И при мен е имало случай,вързан сом 6кг.посягам към него,за да го покажа на един колега в същото време сомето се обърна и ме захапа по пръстите на ръката.Интересното беше,че разтръска главата няколко пъти
като куче.При следващи опити(нарочни)не го повтори.СОМА ХАПЕ :lol:
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

:smt023
Добре е да си добър
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Да,прав е колегата че хапе,ама когато се храни.Такива смехорий отдавна не бях чел.Ще си хвана един по-голям и ще го водя на кучешки боеве.Всичко е инстинкт,и ако хапеше,до сега щеше да има не само ухапани ами направо раскъсани и изядени.Но пък знае ли човек,винаги и във всичко има първи път.Може да ти захапе ръката ако си я дяржиш във водата по време на кльонкане - може да я уприличи на риба или стръв някаква,това е нормално,ама да хапе и си тръска главата е просто......незнам,представям си го като на рисуваното филмче Ну,погоди - със щуката. :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock

П.П. Забравих да спомена,че бяхме вързали един 27 кг,до нас във водата със въже.Едно момче трябваше да мине точно покрай него,за да излезне на брега,а същевременно,това животно ми се удряше във краката около час и половина.Като попита дали хапе,ние само закимахме,и момчето отиде по-надоло по реката и плува за да излене.На това му се вика СТРАХ и т.н.Когато му бръкна на сома в устата,защото така ги вадя по малките,със палеца му бъркам в устата и забивам другите пръсти отдоло и завъртам ръката.До сега,само два или три пъти си е затварял някой от сомовете устата и то инстинктивно,на това ако му викаме хапане,заначи че СОМОВЕТЕ ХАПЯТ И ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНКАТА , ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ ВЪВ ЗАКУСКА :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: АБЕ НАЙ-ДОБРЕ НЕ ГИ ЛОВЕТЕ ЗАЩОТО СА ОПАСНИ,А ГИ ОСТАВЕТЕ НЕКА НАС ДА ХАПЯТ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

За теб майтап, за мен истина.Един път на 20 години , но съм го видял.Сигурно е. Може и на теб да ти се случи след 20 години.
Не казвам ,че напада но мисля че се защитаваше. Наистина беше като щуката на "Ну-пагади" Два пъти си разтръска главата и ми кървяха пръстите. Чувство за самосъхранение :smt017 Ще ти кажа,че доста сомове съм ловнал,но това се случи ЕДИН път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
mera4a
новобранец
новобранец

Мнение от mera4a »

Колеги рядко влизам в сайта защото сега обръщам по голямо внимание на лова,но по въпроса Дали хапе сома?,ще ви кажа категорично ДА.
Аз съм от с Срем на р.Тунджа.Живея от 1999год. в Пловдив.Ходя и на р.Марица ,но на Тунджа ми е по добре.
Сом ме е хапал няколко пъти.Най агресивен е в края на август.Винаги ме е хапал когато го хващаме на ръце в подмолите и пак ви казвам в края на август.През другите месеци нямам и не съм чул някой да го е ухапал.
Хапе като куче.Тръска главата,ама не е толкоз страшно.Все едно някой със едра шкурка ти е прекарал ръката.Най лесно се хващат като те захапи-Зграбчваш каквото можеш (не за езика всеки случай) :lol: :lol: и почва борбата(като дядо и ряпа само че под водата).Ако видя зор пускам и ближа рани.До 20-тина кг. няма проблем.
С кльонк не съм пробвал.Има много хубави места но си нямам грам проба.Чел съм,гледал съм видео, ама по добре ще е някой да покаже.
Пожелавам успех на всеки с този сериозен рибок :smt023 :smt023 .За мен сомовете до 10-тина кг. са най вкусни.На татък всичко е за рекорди.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

хайде и аз да се изкажа....сома си хапе....незнам дали вечеря с човешко...ма е време да пробваме....Фуцооо дай малко бре... :lol: :lol: :lol: имаш и в излишък... :lol: :lol: :lol: Торбалан ми се види сухарест :lol: :lol: :lol:

лично на няколко пъти имаме захапани глезенчета ...но това в лодката ! не във водата !!!

Митака хвана сомче 21кг но на една рекичка... :lol: :lol: :lol: ...в Испания...май Ебро беше :lol: :lol: :lol: и то на сомски излет...а за шаран...мога да ви кача снимки :idea:

чудя се какво ли е захапал сома долу ???
.....в шкембето му е бил... :lol: шарко хванат на капан :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Здравеите колеги.Малко ме нямаше и гледам че тази тема за хапещите сомове е още актуална.Може би тези дето толкова години съм ги хващал,явно са вегетарианци !!!!!!! Немога да разбера само едно,90% от сомовете който съм хванал ги вадя като им бъркам в устите,как един не ме е захапал ?????? Все на други им се случват такива неща.От сега нататък ще им бъркам по-дълбоко в устите,та дано и мен да ме захапе че да мирясам. :lol: :lol: :lol:

Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

:lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”