какво да ги правим

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Прибрах се по Коледа да изкарам празника със Семейството и за пореден път не издържахме с брата и 2 дена под ред ходихме за риба около село Самуилово...Резултата - 1 скобар за двата дена.Рибата е ужасно наплашена веднъж от кормораните които като гледам хич не са малко,второ от малкото и бистра вода и трето от бракониерите които стават от ден на ден повече.От моста на Самуилово се виждат осакатени стада от скобари от всякакъв калибър.Тармъкчиите не оставят рибата да си почине.Май на този етап парашутите са малката беда.А с парашут е не всеки втори,ако на 10 риболовци има 1 нормален въдичар пак е добре.Явно модата му скоро няма да отмине.Стана малко по студено,рибата се събра във по-дълбокото,групира се на по-големи стада и почна лудото тармъчене...Мамка им,и трепането им е малко.Да не говоря,че постоянно се чува и за бомбаджии ама за тия 2 дни не успях да видя такива.Иначе на всички колеги Честита Коледа и Весела Нова Година,а за бракониерите кво да кажа...дано скоро някои инстанции да се вземат в ръце,дотогава или ще си мълчим или ще вземаме инициативата в свои ръце кой както може.Пък ако имаме възможност, колеги следващия път освен кукички от ловно-рибарския може да се замислим и за нещо,което по-често влиза в употреба на колегите ловци :wink: Айде със здраве.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Трябва кардинално решение . Докачиш ли някакъв си бракониер и наоколо няма свидетели моментална евтаназия ( може и бавно и мъчително ) . Оставяш го да събира мухите и скоро там втори такъв няма да припари ......... естествено ако беше в сила съда на Линч :wink: . Иначе му сложи бой и по сянката.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чапар,не само гуми,трябва да им се чупят и стъклата,фарове и всичко което може да се счупи.Бой на поразия и ако трябва и да обидим няколко мрежара, но нали сме хора,викам на пичовете плашете ги и ако пак ги хванем тогава ще има.....еб...не.Колега,един,двама хванеш,те спират да идват - други почват ,няма изтребване това племе /като хлебарките са /.Няма да ти казвам колко обяснения съм писал и т.н и т.н.Сега умишлено съм оставил нещата по-свободни,защото дебна двама от съседното на язовира село.Пуснаха жалба срещу мен а шибаната му жена дойде със селския полицай да ми кажела че някой им счупил колата и понеже мислили че съм аз,трябвало да им платя.Теглих им по една майна и сега сме в позиция изчакване,той /мъжо и/ се крие,аз обикалям да го хвана на удобно място и да му платя ремонта.Въпрос на време.С нетърпение очаквам момента когато закона ще Ни пази и когато хванеш някой да те краде направо от язовира в ортопедията да хване първата закуска на сутринта.Само това ги оправя,НИЩО ДРУГО !!!! :axe: :ANAL: :axe: :ANAL: :axe: :ANAL: :ANAL: Трябва да ги хване кензис и да ходят цял месец със памперси :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Днеска ние ще ги трепем,утре те ще ни пукат гуми и т.н.!Няма смисъл от сила,а от ум!Организираме се!Хващаме ги!Викаме горски,полиция и т.н.Прокуратурата повдига обвинение,следва съд,присъда и медийна активност и проблема се решава.Държавата е конструирана така,че ако има желание в обществото може да се смачкат и бракониерите и всеки един нарушител!Ако държавата продължава да се крие от проблема е редно да вземем закона в свои ръце! :roll: :idea:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ОСВЕН ЕБАНЕ,НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ПЛАШИ ГАРАНЦИЯ !!!

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ебането е гарантирано в затвора!Или ебеш,или те ебат!По мъжки! :wink: Заслужава ли си да излежиш бракониер?Не!Човека дори и боклук е човек,а рибата си е риба!По-умно е да се вкарат двама-трима бракониери в затвора и да се разтръби сензационно 5-6дни по медиите.Тогава бракониера ще се запита:струва ли си да ме ебат у затвора за едната риба?Не!Е,тогава "ебал съм ти и риба и мрежа"! :wink: :idea:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

То е същото,дали в затвора,дали около някой язовир си е все тая - НАЕБАН ЗА ЕДНА РИБКА. :lol: :lol: :lol:
Що се отнася до медийте,може да им се пусне една снимка -БРАКОНИЕР ИЗТЪРВАЛ ХАЛКАТА ЗА ЕДНА РИБА ,звучи ми доста приемливо,резила си е резил да го сачат и викат.......... едикой си ШАРАНА- ИЗПРЪЩЯЛИ ГО ЗА ЕДНО ШАРАНЧЕ :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
А,забравих,от там направо на централна гара или на алеята на любовта ,там да вади пари !!! :lol: :lol: :lol:

jorovidrata
новобранец
новобранец

Мнение от jorovidrata »

...колеги,няма ли опасност педалите да станат и рибари :?:
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

[quote="Krokibg"]
Що се отнася до медийте,може да им се пусне една снимка -БРАКОНИЕР ИЗТЪРВАЛ ХАЛКАТА ЗА ЕДНА РИБА
Много правилно. към тия гадове трябва такова отношение та след 1,2 год. в речника срещу "анален податливец " да има снимка на бракониер :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Може да се направи направо клип .....:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: със заглавие "Момчето което удуши щарана" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Колеги кажете кога ще го изберем да сложа и аз едно рамо белким мине и през яз Пясъчник че много сапун там ще свари Ура щеси имаме нов шеф на ИАРА.На добър път :idea: :idea: Чичо ВОЛЕН :idea: :idea:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Бракониери все ще си има. А за Ивайловград най-много, там нямат спиране. Софиянци примерно ходят през отпуски или когато могат, а тия месни риболовци колкото и да ги е яд познават бракониерите лично и си пият ракията заедно, айде кажете сега кой може да направи повече ?!?!
Нито един от двата типа, трябва контрол посотянен и силен от държавно ниво *което няма да стане скоро*, ако не сте разбрали още при нас в българия оправия няма , поне докато чакаме някой да ни оправи хавата.
А сега пак за ивайловград, знам, АЗ лично и съм обеден , че 90% от хората които имат вили или подобие на вили на ивайловград са бракониери или поне бивши (което е добре), НО лична саморазправа с тях е опасна понеже повечето са въоражени а по лошото е въоръжен глупав и пиян. по добре си стой удома иначе може да стане война.
Аз си признавам че познавам бракониери лично, не могат да се превъзпитат и не знам кжо да ги правя а да ви видя ако сте на мое място кво правите аа?
TITANchev
новобранец
новобранец

Браконерите вън от язовира ни!!!!

Мнение от TITANchev »

Коелга това с котвата и боя е мн хубаво но не и коато някои ти извади оръжие като автомат или пушка насреща а ти си във водата си доста уязвим защото ако ти п0усни един коршум в лодката всичко свършва за теб говорих е сдин от фурума по скаип и му обясних че превин нещо като гражданско сдружение и ще се опитаме да свеалим ръководсвото на месното ловно рибаско дружество и да заставим тия които са лигитимни да си свършат работата а не да се стига до саморазправа защото нищо не ни бърка за да отрганизиваме но пред такива безкрупоумни хора наи-мн да пострада някои от нас разбираш ли.
Ne na brakonerstvoto. Sprete gi.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

и тук още веднъж

Аз познавам лично много бракониери, но от тях всички са или полицаи или горски или пък военни. Само една малка част са от другата страна.
Е точно за това няма да се оправят нещата.
В провинцията всички се познават и повечето са приятели , как да се издадът или глобят.

А ми е и много интересно защо в този форум няма нито един горски или човек от ИАРА.
Значи това да ходи да се бие, няма да стане. Първо е противозаконно и второ е опасно(повечето бракониери не са много умни и имат огнестрелно оръжие , което е опасна комбинация).
Аз съм в Германия в момента и мога да ви кажа тук как са решили проблема.
Значи тук има много риболовни клубове и сдружения, които си потдържат и контролират определени водоеми. организират всяка седмица задно с проверяващите държавни лица проверки.
Та идеята ми е защо не се организират такива клубове и да се направи предложение към ИАРА за потпомагане на контрола на доброволчески начила. Така няма да има този го познавам , а този не а и проверяващите няма да ги е страх като са сами.
Аз мога да помогна примерно като си дойда в отпуск лятото.
И коментирайте какво мислите по темата мисля, че е осъществима.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

най-малкото, което може лесно да се направи, е да ловят продавачите на риба по пазарите - ако не могат да я продават, няма да влагат средства в мрежи и лодки...
още повече, рибата е бързоразвалящ се хранителен продукт и не може да се продава без разрешително...
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”