Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Фуджи - перфектен
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
msp написа:...но 10Х зум без оптичен сталбилизатор днес е само една неефективна екстра...
кой ти каза че е 10 х ...?????? и че няма стабилизатор ??? някой сайт ли зачете а ?????????????????????????
грешка пич...огромна при това...22х оптичен + стабилизатор !
споко...

p.s. модела е купен от Виена 2005 та година !!! и е в гаранция...международна при това
бъди наблюдателен : отвори и виж снимката му...погледни обектива..отстрани на него пише...22х
http://www.digitalkamera.de/kameras/Fuj ... _S5000.asp
а цената за тоя модел която търся също е повече от добра : 400 лв и не го давам с карта 16мб както го продават а и с втора 128мб + акумулиращи батерий 2350мламп/ч със специално зарядно за тях с вентилиране + кабел за заряд от кола + usb кабел + кабел чинч / букса
така че...

Господ може всичко чада мой !
Не казах нищо, защото цитирах класацията и тя казва нещата съвсем ясно. Също така показва, че марките, които ти бях изредил са наистина добрите марки.а баш....е Фуджи от кой е... отново пропусна да кажеш нещо за него а но той си е там...в света на големите !
Все пак тази класация не е правена от мен а от хора, които със сигурност разбират повече от мене а предполагам, че и повече от тебе.
Пожелавам ти успех в продажбата!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега мани марките и рекламите, гледай снимките на сапунерките.Значи за парите си този е един от много удачните модели на фирмата.Ако не търсиш нещо специално, от този канон ще останеш много доволен.Казвам ти го като любител практик.РибаР написа:Колеги, понеже виждам че сте доста запознати с цифровите апарати, а пък аз съм си харесал един CANON 530A - какво ви е мнението за тази марка?
отец Ми Го Нафърфорий написа:msp написа:...но 10Х зум без оптичен сталбилизатор днес е само една неефективна екстра...
кой ти каза че е 10 х ...?????? и че няма стабилизатор ??? някой сайт ли зачете а ?????????????????????????
грешка пич...огромна при това...22х оптичен + стабилизатор !
споко...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. модела е купен от Виена 2005 та година !!! и е в гаранция...международна при това
бъди наблюдателен : отвори и виж снимката му...погледни обектива..отстрани на него пише...22х
http://www.digitalkamera.de/kameras/Fuj ... _S5000.asp
а цената за тоя модел която търся също е повече от добра : 400 лв и не го давам с карта 16мб както го продават а и с втора 128мб + акумулиращи батерий 2350мламп/ч със специално зарядно за тях с вентилиране + кабел за заряд от кола + usb кабел + кабел чинч / букса
така че...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

oooooooox, като нямаш идея за к'во говориш, що се излагаш така бе, отчееееее

Model name: FinePix S5000
Date announced: 2003-07-29
MSRP: $499
Average retail price: $169 See all prices
Official site: FinePix S5000 Home Page
Max resolution: 2816 x 2120 (6 Megapixel)
Zoom capability: 10X optical + 2.2X digital
Focal length (35mm equiv.): 37 mm - 370 mm
Max. Aperture: F2.8 - F3.2
Supports conversion lenses: Yes
Auto focus: Yes
AF-assist lamp: Yes
Optical image stabilization: No
Macro (min. distance): Yes
LCD display: Yes/1.5"
Built-in flash: Yes
External flash support: No
Manual controls: Exposure compensation, white balance, shutter speed, aperture, focus
ISO sensitivity: 200/400/800
Movie mode (format): Yes (AVI)
Movie resolutions (recording limit): 320 x 240
Sound recording: Yes
RAW/TIFF mode: RAW
PictBridge support: No
Storage method: xD Picture Card (16MB card included) Buy more memory now!
Storage capacity (w/included card): 2-33
Video out: Yes
USB support: Yes
Batteries used: AA (4) Buy batteries now!
Computer supported: Mac/PC
Dimensions (W x H x D): 111.8 x 81.3 x 78.7 mm / 4.4 x 3.2 x 3.1 in
Weight (empty): 337 g / 11.9 oz
Bundled software: Fuji FinePix Viewer, ImageMixer VCD
ето ви линк с истински ревюта на апарати
http://dcresource.com/reviews/cameraDetail.php?cam=494
а иначе апаратчето не е лошо, нали половината свят снима с fuji

хубавото му е, че работи с нормални АА батерии, които се намират във всеки селски хоремаг, та нема проблеми с тока при дълги излети....
а и 10х зуум си е 10х - голЕма благина - нищо, че няма стабилизация.
(аз имах Panasonic FZ-20 - 12x оптичен зуум и знам за к'во говоря - много ми липсва сега)
хи хи хи хи хи хииииииииии,
извинявайте, пак се сетих за 22х оптичен зуум и стабилизацията....
па като ше си говориме за фотография, земи прочети едно-друго
http://photo-forum.net/, да не се излагаш пред хората....
а в конкретния случай и лъжеш потенциалните купувачи
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чета ви и направо ми ставате "много мили" сладури ... че и отчето и той -
...не си прав попе за това че фуджиноните са най-добрите обективи за камерите телевизионни - аре сега...не на мене тия
Едно ши'кажа само - ако искам да правя документалистика - ще взема фуджито ... ако искам обаче изкуството (аман от него вече 22 години)
взимам канона - има съществена разлика в цветопредаването на двете марки - техни си особенности, които не ми се обясняват тука. И още нещо Мерцедесът пак си го объркал във фотоапаратите, попе ...
МАМИЯ се казва
пише се >>>Мamiya<<<
...аве ако си добър ... и имаш погледа за снимане и сърце с една клечка за зъби ще снимаш и пак ши'ги'убийш
п.с. ....и отчее.... не продавай апарата - след 20 години ще има нумизматична стойност - верно ти говоря, човече - пък и ти баш да са ебаваш за 400 кинта - ни'та познавам такъФ, аре сега
[/url]
...не си прав попе за това че фуджиноните са най-добрите обективи за камерите телевизионни - аре сега...не на мене тия

Едно ши'кажа само - ако искам да правя документалистика - ще взема фуджито ... ако искам обаче изкуството (аман от него вече 22 години)

...аве ако си добър ... и имаш погледа за снимане и сърце с една клечка за зъби ще снимаш и пак ши'ги'убийш

п.с. ....и отчее.... не продавай апарата - след 20 години ще има нумизматична стойност - верно ти говоря, човече - пък и ти баш да са ебаваш за 400 кинта - ни'та познавам такъФ, аре сега

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
да идат да си купят от магазина потенциалните копувачи....отстрани пише 22х и снимка ти пратих....а колко е оптичен и колко дигитален...всеки случай е по добрия вариант от тия малките пичи въшки ... и то доста по добър вариант !!!
абре ей Клисаре ти немаш ли си друга работа
ами трябват ми бе...

хахахах.....durumov написа: пък и ти баш да са ебаваш за 400 кинта - ни'та познавам такъФ, аре сега![]()

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
стига с тез дигиталии, бре
- и 35 мм.-вите апарати са дигитални отдавна вече - ама са с 50 милиона пиксела - нещо да кажеш
и транспорта на лентата им е дигитален, отче ... неотворений
и дори така нареченото Експозиционно Число се изчислява "дигитално" - демек само ти прави блендата и скоростта на Шутъра + синхрото на светкавицата ... а да не говоря за 3 или 4-ри ренджърния Фокус, Отче Фотографие
... приятелю...нема се бъзикаш с мен за ХапараТиТи тъй... Сори чи са намесих ... ама нъл мъ'знайш сал да ни ми попада оназ "пуча въшка" в ръцете когато ти си ми с Панасоничето - таз бъзикня дет'тъй та завладяла да ми са снимаш кат'примадона
Гле'са...виж'са ... ко щи кажа - земи си един 21, 7 мегапикселов мерцедес - за 7000 паунда и поработи ... ама чакай то ши требе аз да идвам да та уча как се държи цигулката и лъка правилно ... и ни ми са занимавай с тоз Зоом по низнам'колко си ... дан 'та изплющя с пишкира зад врата ... както правят старите даскали
онуй нещо е с такива параметри:
Image sensor 48mm x 36mm full-frame-transfer CCD
Total Pixels 21.7 mega pixels
Effective pixels 21.3 mega pixels
Lens conversion factor 1.16 x focal length
A/D conversion 14 bit conversion, 12 bit recording
ISO sensitivity ISO 50 - 400 (1/3 steps)
Recording format RAW / JPEG (Exif 2.2 compliant), simultaneous RAW & JPEG
Image quality JPEG: L(5328 x 4000 pixels)
* File size may differ depending on ISO sensitivity and subject.
Shooting intervals 1.2 fps. (burst rate: 10 shots)
Color space Adobe RGB / sRGB
Color temperature, Preset 1, Preset 2 each with fine adjustment
Memory card SD card, Compact flash card (Type I & II)
LCD monitor 1.8 inch low-temperature polysilicon thin-film transfer LCD w/back light (Field of view: 100%)
Zoom (4x, 9x, or 16x), Histogram & data, Highlight & shadow warning
Video Out NTSC / PAL
Computer connection IEEE1394 4 pin
Shutter speed: 1/4000sec. - 30sec., Flash sync. speed: 1/125sec. (selectable 1st or 2nd curtain sync.)
Flash sync. connection Hot shoe, Sync. terminal
Mirror Quick return
Mirror up Electronic with mirror up button
Preview Automatic return (aperture can be changed during preview)
Exposure Compensation
+/-3EV with increments of 1/3, 1/2, 1/1 steps (expandable up to +/-5EV by custom setting)
Power supply Lithium-ion rechargeable battery BA701 (7.2V-DC 1700mmAh), AC adapter set PA301 (option)
Battery check Indicator of remaining battery level on LCD
Dimension 161.5 mm (W) x 152 mm (H) x 90.8 mm (D), 6.4" (W) x 6" (H) x 3.6" (D)
Weight Camera only: 1300g (2.87lb), Battery: 100g (3.5oz)
Working condition Working temperature: 0 - 40 degrees C (32 - 104 degrees F), Working relative humidity : 75% or less
..........аре и да почерпиш

... приятелю...нема се бъзикаш с мен за ХапараТиТи тъй... Сори чи са намесих ... ама нъл мъ'знайш сал да ни ми попада оназ "пуча въшка" в ръцете когато ти си ми с Панасоничето - таз бъзикня дет'тъй та завладяла да ми са снимаш кат'примадона

Гле'са...виж'са ... ко щи кажа - земи си един 21, 7 мегапикселов мерцедес - за 7000 паунда и поработи ... ама чакай то ши требе аз да идвам да та уча как се държи цигулката и лъка правилно ... и ни ми са занимавай с тоз Зоом по низнам'колко си ... дан 'та изплющя с пишкира зад врата ... както правят старите даскали

онуй нещо е с такива параметри:
Image sensor 48mm x 36mm full-frame-transfer CCD
Total Pixels 21.7 mega pixels
Effective pixels 21.3 mega pixels
Lens conversion factor 1.16 x focal length
A/D conversion 14 bit conversion, 12 bit recording
ISO sensitivity ISO 50 - 400 (1/3 steps)
Recording format RAW / JPEG (Exif 2.2 compliant), simultaneous RAW & JPEG
Image quality JPEG: L(5328 x 4000 pixels)
* File size may differ depending on ISO sensitivity and subject.
Shooting intervals 1.2 fps. (burst rate: 10 shots)
Color space Adobe RGB / sRGB
Color temperature, Preset 1, Preset 2 each with fine adjustment
Memory card SD card, Compact flash card (Type I & II)
LCD monitor 1.8 inch low-temperature polysilicon thin-film transfer LCD w/back light (Field of view: 100%)
Zoom (4x, 9x, or 16x), Histogram & data, Highlight & shadow warning
Video Out NTSC / PAL
Computer connection IEEE1394 4 pin
Shutter speed: 1/4000sec. - 30sec., Flash sync. speed: 1/125sec. (selectable 1st or 2nd curtain sync.)
Flash sync. connection Hot shoe, Sync. terminal
Mirror Quick return
Mirror up Electronic with mirror up button
Preview Automatic return (aperture can be changed during preview)
Exposure Compensation
+/-3EV with increments of 1/3, 1/2, 1/1 steps (expandable up to +/-5EV by custom setting)
Power supply Lithium-ion rechargeable battery BA701 (7.2V-DC 1700mmAh), AC adapter set PA301 (option)
Battery check Indicator of remaining battery level on LCD
Dimension 161.5 mm (W) x 152 mm (H) x 90.8 mm (D), 6.4" (W) x 6" (H) x 3.6" (D)
Weight Camera only: 1300g (2.87lb), Battery: 100g (3.5oz)
Working condition Working temperature: 0 - 40 degrees C (32 - 104 degrees F), Working relative humidity : 75% or less
..........аре и да почерпиш

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...оооххх.... обичам тез японци - и пръчките им дъ бест ...и машинките им дъ бест ... снимачна техника ли не щеш
Мамия се купува така - да ти е кеф да влизаш в тоя сайт
Цъкваш на европа и да ви кажа отсега - най-евтино е от Истанбул - нищо че са отвън комшиите ... те сега дъмпинг на евроцените ни ще направят, дяволите!
...а кажете и вий нещо де ...споделете - нищо че не е фотографски форум!

Мамия се купува така - да ти е кеф да влизаш в тоя сайт

Цъкваш на европа и да ви кажа отсега - най-евтино е от Истанбул - нищо че са отвън комшиите ... те сега дъмпинг на евроцените ни ще направят, дяволите!
...а кажете и вий нещо де ...споделете - нищо че не е фотографски форум!
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Брейййй, тая тема ептен се урясала в царвичака.
Няма никакво значение за редовият член на форума какви са професионалните апарати и техники.
Има значение кой е най-добрият дигитален апарат тип "табакера" за парите си, в момента.
Това е Fuji Finepix F30.
Това е идеалният дигитален апарат за нормалният (не фотоманиякален) българин в момента. Качеството на образа при ниска светлина е зашеметяващо, сравнимо само с най-добрите професионални камери.
Батерийте трят невероятно дълго. С едно зареждане направих 1 седмица холидей - 312 снимки. Заредих го пак чак на последният ден.
В Англия може да се намери под 200 лири и си струва всяко пени.
Който иска да прави картички без да знае теория на фотографията - да си го купи.
Няма никакво значение за редовият член на форума какви са професионалните апарати и техники.
Има значение кой е най-добрият дигитален апарат тип "табакера" за парите си, в момента.
Това е Fuji Finepix F30.
Това е идеалният дигитален апарат за нормалният (не фотоманиякален) българин в момента. Качеството на образа при ниска светлина е зашеметяващо, сравнимо само с най-добрите професионални камери.
Батерийте трят невероятно дълго. С едно зареждане направих 1 седмица холидей - 312 снимки. Заредих го пак чак на последният ден.
В Англия може да се намери под 200 лири и си струва всяко пени.
Който иска да прави картички без да знае теория на фотографията - да си го купи.
Последно промяна от DOCTORA на Пон Фев 12, 2007 9:37 pm, променено общо 1 път.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
Брей тоя Дофтор говори за това : http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/
Дохторе я са изкажи и за Мама мия

Дохторе я са изкажи и за Мама мия

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
И аз да питам
Колеги, знам, че така се разводняват темите, но така и така е станало въпрос, да споделите евентуално какво мислите за Sony DSC W70.
Моята жена го е купила(само че, в момента е е чужбина
).
Що се отнася до моите познания в тази област, очаква се да имам някакви такива, завършил съм радио, телевизия, електроника и т.н. Така че, ще се радвам на мнения от по-ерудираните колеги

Моята жена го е купила(само че, в момента е е чужбина

Що се отнася до моите познания в тази област, очаква се да имам някакви такива, завършил съм радио, телевизия, електроника и т.н. Така че, ще се радвам на мнения от по-ерудираните колеги

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
дай сега,да питам-имам едно касио,ексилим,на което счупих дисплея и като звьнех в некьв сервиз ми казаха,по добре,направо нов апарат да си взема-може ли някой да ми помогне по вьпроса?не говоря за без пари,ама па и не за ТОЛКОВА
яд ме е,че си ми е мноо любим,колкото цигарена кутия и дисплея му е колкото целия апарат..та ако некой е патил и може да ми даде сьвет по вьпроса-ще сьм благодарен

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".