Някой ловил ли е с 16м щека?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

hypperion
новобранец
новобранец

Re: Някой ловил ли е с 16м щека?

Мнение от hypperion »

kaloyan Mladenov написа:А плюс парчетата требва да си купиш и бинокъл да си гледаш плувката :lol: :lol:
На 19 метра може, но с плувка 0.75 на 16 метра няма никакви проблеми - казвам го от личен опит!
Разликата между 13 и 14.5 е минимална, на 16 вече даунфорса идва в повечко и е добре да се ползва гредата, провиса също е по-голям. По отношение на вкарването и изкарването на щеката голямо значение има баланса, особено при вкарване. Къпирането е тегавина, но честно казано си мислех, че ще е много по трудно - с други думи, поносимо е 8) . Риболова беше и леко екстремен с вятъра, които излезна и с един ролер, но нямаше друг начин при липсата на мач, боло. Лично мое мнение е, че ако трябва да се лови на тази дължина трябва да се ползват топ моделите на различните марки - всичко останали си е жив мазохизъм. Аз пробвах с Garbolino G8 и бих пробвал пак само ако няма друга възможност!
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Както казва баща ми:
-На гьола всяка въдица е къса !!!
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
Аватар
glarysa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от glarysa »

аз ловя със сенсас палар мач 504 на 14.50 стои перфектно малко е тежичка но определено е добре
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Щека 16м е измислена за риболов на отсрещния бряг в канали защото плавателните канали в Англия са точно 16м широки. Също намират приложение в платени водоеми за достигне на тръстики примерно и няма нищо общо с дълбочината им.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”