Някой ловил ли е с 16м щека?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- новобранец
Някой ловил ли е с 16м щека?
Някой ловил ли е с 16м щека? Ще бъде полезно някой да сподели реални впечатления.
ПС: Можем да си представим какво би било, какви са плюсовете и минусите, но по-полезно би било някой, който има реални впечатления да сподели от личен опит.

ПС: Можем да си представим какво би било, какви са плюсовете и минусите, но по-полезно би било някой, който има реални впечатления да сподели от личен опит.

Re: Някой ловил ли е с 16м щека?
bantumi написа:Твърде дълга е за нашите водоеми.
що?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- pacho109
- сериозен играч
По-скоро - твърде дебела е за нашите джобовеbantumi написа:Твърде дълга е за нашите водоеми.

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Плюсове --- винаги е добре да потърсиш по навътре рибите, и да си едни гърди по напред от другите
Минуси --- доста голямо тегло /държането на 16м. щека за целодневен риболов е много труден, изморителен и тегав/
голямо провисване /поне според мен/
п.с това са моите виждания
Минуси --- доста голямо тегло /държането на 16м. щека за целодневен риболов е много труден, изморителен и тегав/
голямо провисване /поне според мен/
п.с това са моите виждания
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

-
- разбира нещата
На живо такава щека не съм виждал .
Гледах наскоро един филм с Will Raison ,Ловеше с браунинг някъв 16 метров и да ви кажа беше по изпънат и от мойта 9 ка .Но я буташе на два ролера сложени един зад друг.
Гледах наскоро един филм с Will Raison ,Ловеше с браунинг някъв 16 метров и да ви кажа беше по изпънат и от мойта 9 ка .Но я буташе на два ролера сложени един зад друг.
"Щото" поне от това,което аз съм гледал,нашите водоеми се различават от английските.Там водоемите са по-плитки и с щека 11.5 или 13м няма да се достига оптимална дълбочина.Така си го обяснявам аз.topsoft написа:bantumi написа:Твърде дълга е за нашите водоеми.
що?
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За да се ползва на 16м трябва щеката да е хубава. Ползвам мойта чат пат на 14.5м и освен за шарани за друго не бих си го причинил. Хамалогията е голяма, бутане, дърпане, навън, навътре... Що се отнася до висене и тегло, ами нищо страшно не е, все пак щеката не се държи с ръка, а само се подпира. Вятъра обаче е сериозна пречка, направо не си представям, как ще се лови при страничен вятър.
На 16 ще трябва или да сложиш 2 ролера един зад друг или да разглобяваш на два пъти, което пък е още по-голяма хамалогия. Дълбочината отпред и височината отзад също са важни, не навсякъде брега позволява да бутнеш примерно 13м зад теб.
Живот и здраве следващата ми щека ще е на 16м, да видим тогава платените шарани, къде ще се скрият
На 16 ще трябва или да сложиш 2 ролера един зад друг или да разглобяваш на два пъти, което пък е още по-голяма хамалогия. Дълбочината отпред и височината отзад също са важни, не навсякъде брега позволява да бутнеш примерно 13м зад теб.
Живот и здраве следващата ми щека ще е на 16м, да видим тогава платените шарани, къде ще се скрият

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- pacho109
- сериозен играч
Колегата сигурно иска да каже ,че да хванеш оптимална дълбочина примерно 4м.,за нашите водоеми е нужна дистанция 12-13м и затова щека 13м е достатъчна.А в Англия сигурно 4м дълбочина е на дистанция 15-16м.Поне така си го обяснявам азtopsoft написа:Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
При еднаква дължина на щеката,например 11.5м, в български водоем ще достигаш 4 метра дълбочина,докато в англииски ще си на 2-2.5 метра,примерно!А вече с 16 метра ще достигаш желаната дълбочина за техните язовири,езера,блата и т.н.Според мен тази щека няма приложение в България,но всеки сам си прави сметката.topsoft написа:Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- разбира нещата
Чакайте сега , аз пъ с тоя Will Raison не ви оставям...bantumi написа:При еднаква дължина на щеката,например 11.5м, в български водоем ще достигаш 4 метра дълбочина,докато в англииски ще си на 2-2.5 метра,примерно!А вече с 16 метра ще достигаш желаната дълбочина за техните язовири,езера,блата и т.н.Според мен тази щека няма приложение в България,но всеки сам си прави сметката.topsoft написа:Това, че техните водоеми са плитки не виждам как я прави дълга за нашите ама, карай да върви...

Та същия във въпросното филмче разпъна щеката на 16м за да лови на отсрещния бряг на канала.
Според мен нема нищо общо това , че са им плитки водоемите , а ако въобще използват повече 16 м от 13.5 ,то е защото там всяка риба е убодена и са толкова капризни и наплашени , че е по добре да ги търсиш по далеч от теб...
Щека 16 м в БГ си е напълно приложима.Яд ме е само че я нямам...

-
- новобранец
А след време и повечеchirusa_bg написа:Живот и здраве следващата ми щека ще е на 16м, да видим тогава платените шарани, къде ще се скрият

[youtube]<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Bd3vac79YTM"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Bd3vac79YTM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="640" height="360"></embed></object>[/youtube]
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Price: £3250.00
без парчетата след 16м.
без парчетата след 16м.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.