16-годишни могат да карат кола с придружител?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: 16-годишни могат да карат кола с придружител?

Мнение от fn1p »

Между другото искам да добавя нещо.
Аз карам кола от около 13 годишен, :lol: не карам по улиците, но карам по черните пътища, а от 15 годишен, от време на време се включвам в движението по пътищата, сега на 9-ти (след 7 дни) правя 17 години и мога да кажа, че карам доволно добре, това, че карам доволно добре ми го е казвал човек който има книжка от близо 3 години и има 60000 км зад гърба си :idea:
Така, че каквото и да ми говорите, който си му идва отвътре му спори :idea:
За това време съм се качвал на 7 различни коли, 4 дизела и 3 бензина+газ, една от 7-те е баба Жужа, тя се караше най-трудно :lol: угасна ми само 1 път, много и падат оборотите.

П.п - Аааа за малко да забравя, никой от нашия квартал и от моите приятели не ме е побеждавал на Картинг, доста от тях имат книжка за кола но не могат да карат като мен, дори и въпросното момче с 60000 км не може да ме бие на Картинг !
Та така, няма значение на колко си има значение колко си карал !!!
Изображение Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това, че някой може да държи правилно автомобила в пътя не го прави добър водач. За да си добър водач трябват много качества. Teзи качества няма как да ги има един млад човек, особено български младеж :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Така, че каквото и да ми говорите, който си му идва отвътре му спори

Прав си, но лошото на тази възраст е, че лесно можеш да се подведеш да бъдеш самонадеян, което ще ти попречи да прецениш правилно някоя ситуация и да се случи - "Един миг невнимание и после цял живот си мъртъв!"
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Прави сте, че на тази възраст си мислим, че всичко що лети се яде :lol:
Но винаги слушам шофьора до мен :idea:
Изображение Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Това е абсолютна глупост, ясно е , че колкото по-млад е човек, толкова по-непредпазлив е. Разбира се, че има предпазливи младежи и възрастни, които не са , но в повечето случаи е обратното.

Средностатистическият 16-годишен БГ младеж е ученик, няма средства да поддържа кола, има сили да ходи пеша, напива се, пуши трева, агресивен е, морето му е до колене и кола вообще не му трябва :lol: Ако някой не влиза в тази категория, да не се сърди, но не може заради изключенията да се пишат такива закони.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Абе все си мисля, че може и да се окаже добра идея.
Първо, колкото му е акъла на 16, толкова е и на 18. Все още не си видял нищо от живота!
Второ, ПРИДРУЖИТЕЛ! Това също е от голямо значение! Никой придружител, с поне 5-10г. стаж няма да те кара, да правиш глупости зад волана, а точно обратното. Особено пък ако е родител! Получава се един период от две години, в който водача ще бъде постоянно коригиран!
В другия случай, какво става? Взима книжката на 18г. с 24ч. шофиране и газ до ламарината със старото БМВ на баща си. Резултатите ги виждаме всеки ден.
Според мен е добра идея, само да се обърне повече внимание върху изискванията за придружителя и така...
П.П.
Ако някой "забрави" придружителя някъде по пътя, е същото да кара и без книжка!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Аз ще бъда малко по-краен в мнението си , за мен най-добре е книжка да се
дава след навършването на 21 г. а също така и пълнолетие тогава :idea:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Митев написа:Аз ще бъда малко по-краен в мнението си , за мен най-добре е книжка да се
Митев,че кво е това пълнолетие на 21г бе брат :roll: Аз на 12 му ,,чупех главата,, :lol: на 13 даскалицата по Руски си беше виновна,,без пайтап,, :oops: По същото време карах мотор,на 14 подкарах автобуса на татко,на 15,16,17,18,19,20,г направих мноооооого неща,присъщи за по възрастние.На 21г вече се чувствах пенсионер, :lol: :lol: :lol:

Сигурно не съм единсвеният. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

rumbata написа:Ми ,то и сега се взима книжка на 16 г. ,ама за мотопед ! За кола е много рано на тази възраст , и без това убииците и самоубииците са прекалено много по пътищата ! :wink: Айде да си запазим децата от това безумие !
Да съгласен съм за мотопед бива но не и коли .То придружителят ако е на 18 мани мани .

Нека да си запазим децата !!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

lovo-бай СТОЯН написа:
Митев написа:Аз ще бъда малко по-краен в мнението си , за мен най-добре е книжка да се
Митев,че кво е това пълнолетие на 21г бе брат :roll: Аз на 12 му ,,чупех главата,, :lol: на 13 даскалицата по Руски си беше виновна,,без пайтап,, :oops: По същото време карах мотор,на 14 подкарах автобуса на татко,на 15,16,17,18,19,20,г направих мноооооого неща,присъщи за по възрастние.На 21г вече се чувствах пенсионер, :lol: :lol: :lol:

Стойне , не че не съм ги вършил и аз брат :lol: :lol: :drinkers:
ма нали точно за това казах 21 :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Аз също съм против това да се дава книжка на 16 годишните. Аз все още нямам 16, но тези, които познавам, или поне по-голямата част, не заслужават книжка.
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

lovo-бай СТОЯН написа:

То голямо геройство.

Аз взех книжка на 21г. За 23 години "стаж" имам един фиш за превишена скорост с "Москвич" на магистрала за 6км. отгоре, 10лв. в далечната 1990г. И един фиш за "стоп" 20 лв. преди 2 години.
granichar.org
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

fn1p написа:Между другото искам да добавя нещо.
Аз карам кола от около 13 годишен, :lol: не карам по улиците, но карам по черните пътища, а от 15 годишен, от време на време се включвам в движението по пътищата, сега на 9-ти (след 7 дни) правя 17 години и мога да кажа, че карам доволно добре, това, че карам доволно добре ми го е казвал човек който има книжка от близо 3 години и има 60000 км зад гърба си :idea:
Така, че каквото и да ми говорите, който си му идва отвътре му спори :idea:
За това време съм се качвал на 7 различни коли, 4 дизела и 3 бензина+газ, една от 7-те е баба Жужа, тя се караше най-трудно :lol: угасна ми само 1 път, много и падат оборотите.

П.п - Аааа за малко да забравя, никой от нашия квартал и от моите приятели не ме е побеждавал на Картинг, доста от тях имат книжка за кола но не могат да карат като мен, дори и въпросното момче с 60000 км не може да ме бие на Картинг !
Та така, няма значение на колко си има значение колко си карал !!!

Toчно от такива ма е страх най-много.Нищо лично,може да си Добър наистина,но 99%от спомената възрастова група са най-можещи,най-знаещи и най- страдащи сетне.
Аз съм крайно против-като се има в предвид колко сме назад в манталитет,отговорности,ценности и т.н и т.н.
Много се разпалих -пак казвам нищо лично към колегата но на всичко си му идва времето.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Няма какво да се сърдят най-младите пичове, мен да ме върне някой на 16, давам и кола и книжка и обещавам повече никога да не си ги искам :lol:
Шегата настрана, при тази смъртност по пътищата, задръствания, замърсен въздух, трябва да се правят компромиси с МПС-тата. И е редно да ги правят най-младите, защото имат по-малка нужда от кола, а и животът тепърва им предстои. Шофирането няма да им избяга, а след време и ще им втръсне :drinkers:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

на пръв поглед като замисъл е добре -едно еда караш с инструктор друго е да да имаш старши до себеси(както в казармата се водеше такова доубочение).само че нещтата в българия неса такива каквито се виждати се пораждат мн. въпросителни.кои ще носи отговорност,придружителя достатъчно опитен ли ще е,при някоя критична ситуация все пак от дясно няма да има педали както при учебен автомобил ,ще има доста своеволия от младежи решили да се изфукат пред някого си-така че е по-добре да не насилваме нещата и да се изчака всеки сам да си носи отговорноста.да се наблегне на инструкторското убочение че и без това тези пари са си доста които се дават за курсовете,а насреша претупкване на нещата
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”