Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
16-годишни могат да карат кола с придружител?
Модератор: dantho.mihov
16-годишни могат да карат кола с придружител?
Колеги, сигурно сте гледали по новините преди 2/3 седмици като говориха, че навършат ли 16 години, вече ще могат да карат кола с придружител... вие какво мислите за това? И изобщо ще се приеме ли по закон това нещо?
-
INCUBUS
- кандидат преподавател

Re: 16-годишни могат да карат кола с придружител?
Няма такова нещо /за 16-годишни /,това с придружителя се отнася за водачи с малко стаж.
- chirusa_bg
- учете се от него

- Обратна връзка:
16 ми се вижда съвсем нормална възраст за взимане на книжка. Не виждам, какво налага да се чака до 18 години.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
така е... Американците са така, но за сметка на това пълнолетие навършват на около 20/21 не се сещам точно.
Аз от много по - малък знам да карам кола, ама без да се лъжем,че приеме ли се това, по улиците ще стане мазало....
Аз от много по - малък знам да карам кола, ама без да се лъжем,че приеме ли се това, по улиците ще стане мазало....
-
gu6kavel
- научил се да хвърля

Имам роднини в USA там могат да карат с придружител който има стаж като шофиор 5год. минимум. Книжка взимат на 18год. като имат също период в който карат с придружител около 5-6мец. , защото се водят за млади и начинаещи и не и се позволява да карат самостоятелно,а то така и трябва.Как ще вземеш книжка и ще почнаш да караш,непозната кола без да има опитен щофиор до теб.
Това,че имаш книжка не означава , че можеш да караш!!!
Това,че имаш книжка не означава , че можеш да караш!!!
-
Ivak
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Прекалено е рано на 16 години,
много мангал, много крайно необразован и първичен народ има.
Не ми се мисли какво ще стане ако подкарат дръгелите по пътищата.
много мангал, много крайно необразован и първичен народ има.
Не ми се мисли какво ще стане ако подкарат дръгелите по пътищата.
- трапера
- сериозен играч

Аз категорично НЕ одобрявам! Има индивиди,на които и след 18годишна възраст не трябва да им се дава книжка!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- ninastefanina
- сериозен играч

Много правилно.gu6kavel написа: Това,че имаш книжка не означава , че можеш да караш!!!
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
boby61
- научил се да хвърля

...пък и как даваха книжки досега...
И да ме няма, пак съм тук !
Предполагам, че все пак ще се изисква диплома за основно образование. От което следва, че "бай мангал" отпада. Като шофиращ по цял ден по улиците на София, имам някакво наблюдение върху движението и участниците в него. Ромите в общия случай са добри шофьори - спазват правилника, но не бих казал, че са толерантни на пътя.
Според мен е добре да се изкарва книжка на 16г. Задължително е разбира се, до навършване на пълнолетие да се шофира с пълнолетен / поне с 5г. стаж/, който да носи отговорност. За тези две години колкото и рядко да карат, младежите ще придобият някаква рутина на пътя. А сега какво, като вземат книжка на 18, качат на колата с гаджетата и без никакъв опит да се правят на безсмъртни, и стават голями бели....
П.П. В последно време ми прави впечатление, че част от таксиметровите шофьори не знаят правилника за движение. Дори и регулировчика
В същност голяма част и от останалите участници в движението не го познават....
Според мен е добре да се изкарва книжка на 16г. Задължително е разбира се, до навършване на пълнолетие да се шофира с пълнолетен / поне с 5г. стаж/, който да носи отговорност. За тези две години колкото и рядко да карат, младежите ще придобият някаква рутина на пътя. А сега какво, като вземат книжка на 18, качат на колата с гаджетата и без никакъв опит да се правят на безсмъртни, и стават голями бели....
П.П. В последно време ми прави впечатление, че част от таксиметровите шофьори не знаят правилника за движение. Дори и регулировчика
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Кога за последно си виждал такъв в учебна кола ?Ivak написа:Прекалено е рано на 16 години,
много мангал,.......
Наистина е прекалено рано.
И като стар български обичай,
все ще забрави да качи баща си до него в последния момент.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

КИРО написа:Кога за последно си виждал такъв в учебна кола ?Ivak написа:Прекалено е рано на 16 години,
много мангал,.......![]()
Наистина е прекалено рано.
И като стар български обичай,
все ще забрави да качи баща си до него в последния момент.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
Ivak
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
В учебна кола не съм виждал, но на изпити за книжка съм виждал доста.
Голям зор е докато напишят имената.
Ако имаше изискване да имат поне основно за да имат книжка може би щеше да е мааалко по-добре. Ама нали било дискриминация и не може

Голям зор е докато напишят имената.
Ако имаше изискване да имат поне основно за да имат книжка може би щеше да е мааалко по-добре. Ама нали било дискриминация и не може
- Румбата
- разбира нещата

Ми ,то и сега се взима книжка на 16 г. ,ама за мотопед ! За кола е много рано на тази възраст , и без това убииците и самоубииците са прекалено много по пътищата !
Айде да си запазим децата от това безумие !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!