Монтаж на директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Монтаж на директен

Мнение от Венелин Радушев »

SammY написа:Определено ще се опитам да си коригирам замятането :D Дано да е тук бедата , че и аз принципно не обичам по къси поводи от 25см :D Вирбела не вярвам да го махна ... Някак не ме кефи линията с клуп в клуп :) Или трябва да спра да ползвам ФК за повод , защото много отслабва при такива пречупваници и стой по не естествено . Ще пробвам вирбела да ми е първи дропер :)
Вирбелът не играе никаква роля при монтаж на директен телескоп, дори и на река. В този ред на мисли ти е абсолютно излишен, флуорокарбоновите поводи също. За мен тези влакна са приложими при съвсем други риболови, за съвсем други риби, в съвсем други слоеве на водата. Първо зрението не е сред силно развитите сетива на мирните риби, ловим ги на прилични дълбочини, често в замътени води. В този ред на мисли много по-вероятно е рибата да усети твърдият ФК при допир, отколкото да види монофила.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Венелин Радушев написа: Вирбелът не играе никаква роля при монтаж на директен телескоп, дори и на река. В този ред на мисли ти е абсолютно излишен, флуорокарбоновите поводи също. За мен тези влакна са приложими при съвсем други риболови, за съвсем други риби, в съвсем други слоеве на водата. Първо зрението не е сред силно развитите сетива на мирните риби, ловим ги на прилични дълбочини, често в замътени води. В този ред на мисли много по-вероятно е рибата да усети твърдият ФК при допир, отколкото да види монофила.
:supz: :supz: Още с появяването на ФК си направих експеримент с него-при ФК повече фалшиви кълванета отколкото при нормален ВИДИМ монофил.Използвам го само при риболов на метод хранилки в определени ситуации.А вирбел само при риболов на река с щека и тежки близалки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Направих линия без вирбел , но е малко грубичка (0,12/0.14мм) с кука Н 16 анимал и плувка 1гр ... Мисля да пробвам някой "културен" шаран с тази линия :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”