Търся си сомче

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Търся си сомче

Мнение от мирославмладенов »

сомче наи близо на камчия мисля,че можеш да уловиш
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

franky написа:
удоволствието обаче е 100% най вече когато я храниш осъзнаваш що за риба е
Точно затова я искам, макар и да звучи малко садистично :oops:
Искам да и наблюдавам поведението, от какви неща се впечатлява, как напада, по кое време се храни и т.н. Пък като се угои, ще я пусна и така :lol:
Да те питам, щом си гледал щука, има ли навик да скача? Да знам дали да покрия аквариума, че в момента не е покрит.
Покривай го - задължително.Моята в началото се плашеше много от мене и от резки движения не само скача ами направо ще счупи капака. аз направих следното сложих донапрен от долната страна на капака с изрезка само за осветителното тяло.ограничаваш свелината в голяма степен така (добре е за нея нали е хищник и не обича да я зяпат) и предотвратих нараняване ако скочи пак. Имай в предвид,че колкото и даваш - толкова ще изяде. по едно време моята приличаше на биренка... движението на рибките я побърква и дори да е яла преди малко пак ги яде. хубаво е в началото да режеш опашките на рибките за да и е по-лесничко и да не се блъска в стъклата,залеси си хубаво аквариума с водорасли даже да са изкуствени за да има от къде да дебне.

ако искаш наистина зрелище и хвани някоя жабка или полско мишле (може и хамстерите на децата)
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

мирославмладенов написа:сомче наи близо на камчия мисля,че можеш да уловиш
все ми се ще да не го ловя, то си е расло на диво.ако има от развъдник е най добре.
но уви може би ще се опитам с такъма.... :(
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

На Кариерата май има,а преди години и в яз.Бата 8) 8)
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

te4osoma написа:На Кариерата май има,а преди години и в яз.Бата 8) 8)

с. бата го знам, не предполагах за сом.
кариерата - това на варненския път (околовръстното на Сл.Бряг) ли е, където един продава риба?
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Peycho написа:
franky написа:
удоволствието обаче е 100% най вече когато я храниш осъзнаваш що за риба е
Точно затова я искам, макар и да звучи малко садистично :oops:
Искам да и наблюдавам поведението, от какви неща се впечатлява, как напада, по кое време се храни и т.н. Пък като се угои, ще я пусна и така :lol:
Да те питам, щом си гледал щука, има ли навик да скача? Да знам дали да покрия аквариума, че в момента не е покрит.
Покривай го - задължително.Моята в началото се плашеше много от мене и от резки движения не само скача ами направо ще счупи капака. аз направих следното сложих донапрен от долната страна на капака с изрезка само за осветителното тяло.ограничаваш свелината в голяма степен така (добре е за нея нали е хищник и не обича да я зяпат) и предотвратих нараняване ако скочи пак. Имай в предвид,че колкото и даваш - толкова ще изяде. по едно време моята приличаше на биренка... движението на рибките я побърква и дори да е яла преди малко пак ги яде. хубаво е в началото да режеш опашките на рибките за да и е по-лесничко и да не се блъска в стъклата,залеси си хубаво аквариума с водорасли даже да са изкуствени за да има от къде да дебне.

ако искаш наистина зрелище и хвани някоя жабка или полско мишле (може и хамстерите на децата)
Мерси за съветите, имам една косетнурка, може да ги пусна заедно, да видим кой кого :lol:
Детето има папагал, на който със сигруност няма да му се размине, но ще го пожаля :mrgreen:
А като видях тази тема, се замислям, че ще трябва да пазя кучето :axe:
все ми се ще да не го ловя, то си е расло на диво
Едва ли ще се мъчи, като има хапване. Пък и като го угоиш, ще го пуснеш :drinkers:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Toчно на околовръсното е колега.

М.Тайсън
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

te4osoma написа:Toчно на околовръсното е колега.

Благодаря за инфото. Мисля тази неделя да си пробвам късмета.
Ако кажеш и на каква стръв да ги търся малките ще имам да черпя.
До сега само веднъж съм хващал сом и той беше маник.Чиста случайност разбира се - удари на грозд торни червей.Това беше преди време на яз.Искър.
За кариерата поразпитах и ми казаха,че е било частно по едно време и собственика е зарибявал направо с гигански екземпляри с цел да се ловят трофеи. имало е период в който не са пускали никой да припари до водата с такъм.Дали е вярно не знам,но щом сега може ще пробвам и за големи :lol: :lol: :lol: Дали се плаща и колко - знаеш ли ?
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Преди време наистина не пускаха,сега е 5лв. ,ако изобщо някой дойде.Мини покрай бетоновия възел,после пресичаш моста на реката и си срещу една порта.Преди минавахме от там,щот от страната на пътя не става.Аз цяло лято не се наканих да ида :lol: ама неделя мисля да съм далеко от морето :) :mrgreen: Успех :wink:

М.Тайсън
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

te4osoma написа:Преди време наистина не пускаха,сега е 5лв. ,ако изобщо някой дойде.Мини покрай бетоновия възел,после пресичаш моста на реката и си срещу една порта.Преди минавахме от там,щот от страната на пътя не става.Аз цяло лято не се наканих да ида :lol: ама неделя мисля да съм далеко от морето :) :mrgreen: Успех :wink:

Точен си, мерси много.За тази неделя се отлага...Пуста работа не свършва :cry: но за другата ще се заредя с такъм днес си взех куки с няколко контри Lithanium - мисля китайски,но не изглеждат зле с 2 контри на рамото за грозд червеи,реших,че на това има шанс... да видим.
Ако се обади нещо ще се похваля. Успех и на тебе.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Малки сомчета до 0,2 -1 кг. само на грозд червеи. Преди 2-3 години не можехме да смогнем да ги откачаме от куките по Марица. Сезона беше пролет и ранно лято.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

Vid написа:Малки сомчета до 0,2 -1 кг. само на грозд червеи. Преди 2-3 години не можехме да смогнем да ги откачаме от куките по Марица. Сезона беше пролет и ранно лято.
благодаря и аз за това си мислех и за това взех такива куки. сега не ми се чака толкова време :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз вече си имам малка щучка :mrgreen:

Успех в търсенето на сомче!
Пиши, като си намериш и добиеш впечатление :D
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

franky написа:Аз вече си имам малка щучка :mrgreen:

Успех в търсенето на сомче!
Пиши, като си намериш и добиеш впечатление :D

да ти е честита :drinkers: аз чакам един приятел да иде на някакви тецове, другата седмица.
в неделя ще му наловя малки рибки (малък подкуп) и обеща ,че ще има маник, но да видим
Аватар
Peycho
новобранец
новобранец

Мнение от Peycho »

Никакъв шанс за мене :(((( Аквариума ще си остане празен и това е.Не мога да намеря. ходих на кариерата, на всички гьолове, на един платен където ми предложиха едно 2кг :)))))))))))))))
Моля някой модератор да я затвори темата или направо да я затрие. Благодаря на всички за коментарите - живи и здрави и на слука ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”