Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Търся си сомче
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Търся си сомче
сомче наи близо на камчия мисля,че можеш да уловиш
Покривай го - задължително.Моята в началото се плашеше много от мене и от резки движения не само скача ами направо ще счупи капака. аз направих следното сложих донапрен от долната страна на капака с изрезка само за осветителното тяло.ограничаваш свелината в голяма степен така (добре е за нея нали е хищник и не обича да я зяпат) и предотвратих нараняване ако скочи пак. Имай в предвид,че колкото и даваш - толкова ще изяде. по едно време моята приличаше на биренка... движението на рибките я побърква и дори да е яла преди малко пак ги яде. хубаво е в началото да режеш опашките на рибките за да и е по-лесничко и да не се блъска в стъклата,залеси си хубаво аквариума с водорасли даже да са изкуствени за да има от къде да дебне.franky написа:Точно затова я искам, макар и да звучи малко садистичноудоволствието обаче е 100% най вече когато я храниш осъзнаваш що за риба е![]()
Искам да и наблюдавам поведението, от какви неща се впечатлява, как напада, по кое време се храни и т.н. Пък като се угои, ще я пусна и така
Да те питам, щом си гледал щука, има ли навик да скача? Да знам дали да покрия аквариума, че в момента не е покрит.
ако искаш наистина зрелище и хвани някоя жабка или полско мишле (може и хамстерите на децата)
все ми се ще да не го ловя, то си е расло на диво.ако има от развъдник е най добре.мирославмладенов написа:сомче наи близо на камчия мисля,че можеш да уловиш
но уви може би ще се опитам с такъма....

- te4osoma
- разбира нещата
На Кариерата май има,а преди години и в яз.Бата

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
te4osoma написа:На Кариерата май има,а преди години и в яз.Бата![]()
с. бата го знам, не предполагах за сом.
кариерата - това на варненския път (околовръстното на Сл.Бряг) ли е, където един продава риба?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси за съветите, имам една косетнурка, може да ги пусна заедно, да видим кой когоPeycho написа:Покривай го - задължително.Моята в началото се плашеше много от мене и от резки движения не само скача ами направо ще счупи капака. аз направих следното сложих донапрен от долната страна на капака с изрезка само за осветителното тяло.ограничаваш свелината в голяма степен така (добре е за нея нали е хищник и не обича да я зяпат) и предотвратих нараняване ако скочи пак. Имай в предвид,че колкото и даваш - толкова ще изяде. по едно време моята приличаше на биренка... движението на рибките я побърква и дори да е яла преди малко пак ги яде. хубаво е в началото да режеш опашките на рибките за да и е по-лесничко и да не се блъска в стъклата,залеси си хубаво аквариума с водорасли даже да са изкуствени за да има от къде да дебне.franky написа:Точно затова я искам, макар и да звучи малко садистичноудоволствието обаче е 100% най вече когато я храниш осъзнаваш що за риба е![]()
Искам да и наблюдавам поведението, от какви неща се впечатлява, как напада, по кое време се храни и т.н. Пък като се угои, ще я пусна и така
Да те питам, щом си гледал щука, има ли навик да скача? Да знам дали да покрия аквариума, че в момента не е покрит.
ако искаш наистина зрелище и хвани някоя жабка или полско мишле (може и хамстерите на децата)

Детето има папагал, на който със сигруност няма да му се размине, но ще го пожаля

А като видях тази тема, се замислям, че ще трябва да пазя кучето

Едва ли ще се мъчи, като има хапване. Пък и като го угоиш, ще го пуснешвсе ми се ще да не го ловя, то си е расло на диво

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- te4osoma
- разбира нещата
Toчно на околовръсното е колега.
М.Тайсън
М.Тайсън
te4osoma написа:Toчно на околовръсното е колега.
Благодаря за инфото. Мисля тази неделя да си пробвам късмета.
Ако кажеш и на каква стръв да ги търся малките ще имам да черпя.
До сега само веднъж съм хващал сом и той беше маник.Чиста случайност разбира се - удари на грозд торни червей.Това беше преди време на яз.Искър.
За кариерата поразпитах и ми казаха,че е било частно по едно време и собственика е зарибявал направо с гигански екземпляри с цел да се ловят трофеи. имало е период в който не са пускали никой да припари до водата с такъм.Дали е вярно не знам,но щом сега може ще пробвам и за големи

- te4osoma
- разбира нещата
Преди време наистина не пускаха,сега е 5лв. ,ако изобщо някой дойде.Мини покрай бетоновия възел,после пресичаш моста на реката и си срещу една порта.Преди минавахме от там,щот от страната на пътя не става.Аз цяло лято не се наканих да ида
ама неделя мисля да съм далеко от морето
Успех 

М.Тайсън
М.Тайсън
te4osoma написа:Преди време наистина не пускаха,сега е 5лв. ,ако изобщо някой дойде.Мини покрай бетоновия възел,после пресичаш моста на реката и си срещу една порта.Преди минавахме от там,щот от страната на пътя не става.Аз цяло лято не се наканих да идаама неделя мисля да съм далеко от морето
![]()
Успех
Точен си, мерси много.За тази неделя се отлага...Пуста работа не свършва

Ако се обади нещо ще се похваля. Успех и на тебе.
- Vid
- кандидат преподавател
Малки сомчета до 0,2 -1 кг. само на грозд червеи. Преди 2-3 години не можехме да смогнем да ги откачаме от куките по Марица. Сезона беше пролет и ранно лято.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
благодаря и аз за това си мислех и за това взех такива куки. сега не ми се чака толкова времеVid написа:Малки сомчета до 0,2 -1 кг. само на грозд червеи. Преди 2-3 години не можехме да смогнем да ги откачаме от куките по Марица. Сезона беше пролет и ранно лято.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз вече си имам малка щучка
Успех в търсенето на сомче!
Пиши, като си намериш и добиеш впечатление

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
franky написа:Аз вече си имам малка щучка![]()
да ти е честита

в неделя ще му наловя малки рибки (малък подкуп) и обеща ,че ще има маник, но да видим
Никакъв шанс за мене
((( Аквариума ще си остане празен и това е.Не мога да намеря. ходих на кариерата, на всички гьолове, на един платен където ми предложиха едно 2кг
))))))))))))))
Моля някой модератор да я затвори темата или направо да я затрие. Благодаря на всички за коментарите - живи и здрави и на слука

Моля някой модератор да я затвори темата или направо да я затрие. Благодаря на всички за коментарите - живи и здрави и на слука