Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръчайте макара за ul спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Препоръчайте макара за ul спининг
Аз всъщност имам Cardinal 400i FD, която е 90 лева. Макарата върти добре, аванса е приличен, няма луфтове. За 10-тина излета това лято нямам особени оплаквания, като се изключат брадите, които ми прави при работа с монофил (Торай 0.175 )f1team написа: ...Колегата Koleff има същата макара, но УЛ варианта и няма сериозни оплаквания от нея. Ако искаш му пиши.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
продуктите които са в магазина модели 2007f1team написа:Ники, от това абу което си посочил имах размер 303 за няколко дена. Всичко беше Ок и много й се радвах....докато не отидох на реката. Много силни вибрации при водене на Голди Вибромакс 3.4 см и на всякакви по големи и тежки воблери. Това е една от няколкото причини да се разочаровам от Пюрфишингските продукти.
Колегата Koleff има същата макара, но УЛ варианта и няма сериозни оплаквания от нея. Ако искаш му пиши.
примерно
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=533
като качество по-добри ли са от новите -2010г
Нямам опит с тях. Има колеги които са доволни от някои от по старите модели на Абу, но теглото не отговаряло. Пробвай с търсачката на форума. Би трябвало да намериш инфо за някои макари.niki23 написа:
продуктите които
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Ники, разгледай тази тема http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... 53#p814453
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
-
- вече хвърля и на тежко
Май вече не се намира Шекспир Деменшън.Имам размер 1000 и е направо страхотна вече 4год.Успех.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
Ники тук става въпрос за един мичъл от по-старите http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... t=cardinal
Авторът на темата го ползва от пролетта и сигурно е добил достатъчно впечатления от него. Можеш да го поразпиташ...или той да пише тук, ако види темата
Авторът на темата го ползва от пролетта и сигурно е добил достатъчно впечатления от него. Можеш да го поразпиташ...или той да пише тук, ако види темата

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен тия АБУ-та, стелт и стамина ,не са нищо особенно да не кажа ,че не са кой знае какво ,според мен при UL макаричките на АБУ всичко под сорон си е компромис
има доста по добри макари за посочената цена ,но пък ще трябва да направиш компромис с теглото и така 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
то пък за късмет ul версията като гледам я няма в наличност в сайта на idrax-fishing.comf1team написа:Ники тук става въпрос за един мичъл от по-старите http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... t=cardinal
иначе цената в момента е на промоция и е доста изгодна
има я в други сайтове но на цена 150лв, които не бих отделил за момента
Тя си е на такава цена във Видракс от много отдавна. Не вярвам да я променят. Пиши им един имейл или им звънни да ги питаш дали ще има скоро доставка.
-
- научил се да хвърля
Аз използвам този модел.niki23 написа:продуктите които са в магазина модели 2007
примерно
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=533
като качество по-добри ли са от новите -2010г
За новите не мога да кажа ,но това макаре е видяло изключително много и никога не ме е предало.
За хилядите километри единственното нещо, което се появи като недостатък е отказването от време на време на стоп лагера.
При рязък удар на по-едра риба понякога се сепвам и отървам дръжката .
Случвало се е точно в този момент лагера да откаже и брейда ми отива чак до ушите.
Като дизайн я оприличавам на стар опел кадет.Не знам защо ,може би по смешните и недоообмислени извивки на корпуса ,но като цяло е куче.
Перфектен драг, за толкова дълга експлоатация никакъв шум , евтинжос и най -вече сравнително лека въпреки металния корпус.
Не робувам на марки и тая ще ми служи още дълго,нищо че остаря като модел.
За ултра лайт е добър бюджетен избор.
А бе то като цяло избора ти не е много голям за този вид риболов.
Вземай някакво АБУ с подходящия размер и си ти човека.
Ако си запален спинингист и редовно си мокриш чорапите ,каквато и макара да вземеш ,трябва да знаеш че ''аксесоарите'' ,които ще оставяш по отрсрещните клони и подводните дънери ще са ти много по мили от нея.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
Вярно е товаtiso написа: Ако си запален спинингист и редовно си мокриш чорапите ,каквато и макара да вземеш ,трябва да знаеш че ''аксесоарите'' ,които ще оставяш по отрсрещните клони и подводните дънери ще са ти много по мили от нея.

-
- кандидат преподавател
С риск да стана досаден,пак ще тикна напред Abu Garcia Cardinal BC UL .Малютка отвсякъде,180 грама,балансира добре "Серт Ексийд"2,10м,с качествен спининг монофил издържа на злоупотреби цялото лято и есента до сега,даже и при тегленето на скъсани парашути,клони и парцали.Не създава никакви проблеми.И струва 50-52 лева.Купил съм си три,да има резерв на консумативите за ...е,айде да не е чак за ултра лайт,ама поне за лайт-спининга.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз да вметна, че по-добре компромис с теглото, отколкото с брадите... При евтините малки модели на Абу Гарсия, много ме съмнява, че всичко ще се разминава без бради и други проблеми. Малките и качествени неща винаги са скъпи. Мисля, че в този ценови диапазон е по-добре малко по-тежка макара, с малко по-голяма шпула и добра намотка. Неоспорим факт е, че с по-лека макаричка, удоволствието е по-голямо, но не може да се прави компромис с функционалността, заради 30-40гр по-малко.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- stancom
- ще става разбирач
Франки прав си по принцип, но точно за УЛ, при пръчка под 100гр, тези 30-40гр повече са вече твърде много за съжаление. Не че не я правя и аз тази дивотия
. Иначе Павката е прав, УЛ е един от най-скъпите начини на спининг. Ако се търси евтина лека макара, за да се избегнат брадите се ползва само монофил. Аз ползвам за УЛ Абу 501 и съм с противоречиви впечатления от него.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами Станко , вземи си един Лувиас и противоречията ще изчезнат 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов