Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръчайте макара за ul спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Препоръчайте макара за ul спининг
Препоръчайте макаричка за ultra лайт за около 60ина лева, ако има такива
Четох доста мнения в форума, но повечето модели не ги намирам в интернет магазините
Четох доста мнения в форума, но повечето модели не ги намирам в интернет магазините
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Препоръчайте макара за ul спининг
ryobi ecusima 1000 ама е малко тежичка за УЛ ,ако това не е проблем взимай смело

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За тия парета и твоята въдица си взимай - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1285 , Stealth UL FD или Stealth 1000FD и си свиркай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
и аз си я бях харесал но тези мнения малко ме разубедиха
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=36357
а относно ryobi ecusima 1000 при положение, че шпулата е за 0.205 mm - 145 m предполагам за по тънко влакно трябва подложка или това проблем ли е за този риболов ( медж дргото как се изчислява горе долу колко подложка да се навие)
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=36357
а относно ryobi ecusima 1000 при положение, че шпулата е за 0.205 mm - 145 m предполагам за по тънко влакно трябва подложка или това проблем ли е за този риболов ( медж дргото как се изчислява горе долу колко подложка да се навие)
-
- научил се да хвърля
А защо не пробваш Tica Cambria? 2500 е много добра, има баланс и мнго добро редене на влакното. А и много добре се представя при силово навиване.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
- Павел Иванов
Относно него - ще ти дойде възтежичка за гегатаniki23 написа:... а относно ryobi ecusima 1000 ...

Павел Иванов
Павел Иванов
Колеги, макара за ултралайт означава освен всичко останало и да е лека, за да балансират цялата система въдица-макара. Нито "Кабрия", нито "Екусима" отговарят на тези изисквания, без да коментираме, че дори надхвърлят "лайт" диапазона. Без значение колко са "добри", "балансирани" и "добре редят влакното". Подобни леки макари са тези на "абу", както каза Павката, но нямам представа дали новите им варианти са на нивото на старите от серията 500, които бяха съвсем прилични продукти на умерена цена.gogotod написа:А защо не пробваш Tica Cambria? 2500 е много добра, има баланс и мнго добро редене на влакното. А и много добре се представя при силово навиване.
Между другото "Мичел" има един лек модел "Avocet Gold", който съвсем настойчиво и приятелски ви съветвам да не си купвате. Дано и новите "Абу Стелт" не са същите, като се има предвид, че се правят под една "шапка".
Истината е, уви, че евтина и качествена макара за УЛ няма. Нещата тук започват поне от 200 лв, за да знае човек,че разполага с правилен продукт. Не като гъзария, а като функционалност.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Драги колеги,на мен ми беше пределно ясно,че не може да има перфектна УЛ макарка за 55 лева и че ако търся перфекционизъм,щях като според Мунчо да си ръсна 400-500 лева за съответния продукт.За сведение,че го мога,довеждам до ваше знание ,че след седмица ще дам 430 лева за задоволяването на женски каприз за един смарт-телефон,щот мноо добре изглеждал!?Ама смятам,че това,новобранците в спининга трябва първо да практикуваме с по-посредствени макарки,а и за мен макарите са също консуматив,не са твърде дълготрайно вложение.Конкретно по проблема - аз съм с претенция само за "лайт",едва ли го докарвам до УЛ със "Серт Ексийд",2,10 м.Но - цяло лято и есен,жестоко експлоатирам с тази пръчка една Abu Garcia Cardinal BC UL.Само с монофил,перфектен баланс с пръчката,лекота,не създава никакви проблеми с влакното,замятането и пр.,като продължава да е жива.Не знам обаче дали ще балансира пръчката на колегата,тя май беше 1,50 м....
Колега, благодарим за информацията относно вашите инвестиционни намерения в телекомуникационния сектор, но все следва да оцените положително факта, че имате яснота по резултата от въпросния харч
. При някои от нас по женска линия това не е така
С извинение за неуместното включване.

С извинение за неуместното включване.

-
- научил се да хвърля
Моя SERT Exeed 1.8 (0.9-5g) в момента е обурудван с едно Ryobi Excia и му идва малко тежичка. Като цяло обаче съм доволен от комбинацията 

-
- кандидат преподавател
Няма как да не ти дойде по-тежичка Ексията за твоята пръчка - "Риоби Ексия" размер 2000 при мен прави добър баланс на пръчката "Формакс Страйкър",2,70м,10-30 г....4erpokov,за това,че нямаш чувство за хумор,никой не е виновен...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
като се мести баланса назад към макарата при по тежки такива какви неудобства създава
п.п
видях една лекичка макаричка
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2583
но пак на Abu Garcia- но доста колеги не харесват марката в последните години (по мнения в форума). Та се чудя на какво да заложа на по -малкото тегло със съмнително качество (според доста колеги) или на малко по-тежката макара въпреки неизвестното неудобство, но пък по - добра според мненията които четох
п.п
видях една лекичка макаричка
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2583
но пак на Abu Garcia- но доста колеги не харесват марката в последните години (по мнения в форума). Та се чудя на какво да заложа на по -малкото тегло със съмнително качество (според доста колеги) или на малко по-тежката макара въпреки неизвестното неудобство, но пък по - добра според мненията които четох
Последно промяна от niki23 на Съб Окт 15, 2011 9:23 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Аз лично никакви неудобства нямам, единствено че целия такъм става с 60-70 гр. по-тежък. Иначе при всеки си е индивидуално и трябва да се пробваniki23 написа:като се мести баланса назад към макарата при по тежки такива какви неудобства създава

П.С. наистина Риобито идва тежичко.
- Павел Иванов
Кхъммммм .............. не случайно преди време пуснах ей тази темичка - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=31951 , ама кой да седне да чете нещо от първа страница като може за пореден път да занимава форума с глюпости
Ако търсиш качествена макара за УЛ на прилични пари си взимаш една DAIWA Luvias 2004 и си свиркаш , ако търсиш бюджетна такава се съобразяваш с целият такъм ако искаш да имаш читав и що-годе точен кастинг , по-дълъг и приятен ненатоварващ стави и пр. риболовен излет и пр. и пр. Та тъй
От предлаганите на нашият пазар модели на Риоби няма такъв за УЛ спининг 

Павел Иванов
Павел Иванов
Ники, от това абу което си посочил имах размер 303 за няколко дена. Всичко беше Ок и много й се радвах....докато не отидох на реката. Много силни вибрации при водене на Голди Вибромакс 3.4 см и на всякакви по големи и тежки воблери. Това е една от няколкото причини да се разочаровам от Пюрфишингските продукти.
Колегата Koleff има същата макара, но УЛ варианта и няма сериозни оплаквания от нея. Ако искаш му пиши.
Колегата Koleff има същата макара, но УЛ варианта и няма сериозни оплаквания от нея. Ако искаш му пиши.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!