Една интересна идея

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
gigantor
новобранец
новобранец

Re: Една интересна идея

Мнение от gigantor »

Я нещо се размърдало и по тази тема . Но първо да се извиня на всички колеги ,че не съм се представил (все още )подобаващо в темата поставена за целта . За Вехтия и за всички останали аз съм Георги или Жоро накратко ,а Гигантора дойде от едно японско детско което сина ми гледаше и каза " Тате ,тате виж този робот има корем като тебе " . Неможете да си представите смеха на жена ми . Та от там и гигантора ,даже съм си го залепил и на аватара ,ама много се отплеснах . Та за норвежкия прам ,май повече не отколкото да . Искам лодката да има стандартен нос за да има добра аеро и хидро динамичност в движение и на покрива и в водата и плоско дъно ( лесна изработка ) . Повече да е нещо като това пиртугалско динги http://koti.kapsi.fi/hvartial/dinghy1/simboii.htm.
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Динги,дори или плоскодънно кану все са тип лодки които можеш да построиш без чертежи.Ето ти една дори:

http://vesel.info/?p=1376

Прегледай страницата на човека/Весел Цанков/постарал се е да събере и даде линкове на различни видове лодки за самострой.Може пък да ти хареса нещо.
Аватар
Вехтия
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Вехтия »

)-000! Този го следя отдавна. :mrgreen:

За инфо;
ДИНГИ - малък спомагателен плавателен съд, обикновено част от оборудването на по-голям такъв /яхта, кораб/, служещ за маломерни превози и комуникация с брега и други съдове.
Добил и популярност като самостоятелен клас лодки с непретенциозна и универсална конструкция.
Съществува стандартизиран състезателен клас швертботи - ОК Динги.

Ако човек иска такова, според мен, най добре е да се съобрази пълният размер с възможност за превозване на покрива на кола. Иначе, за по- голямо, е много трудно да впишеш широката зана час в острата предна! Затова и ти предлагам "прам". Даце и с транец е яйцевиден по форма. Но ти си знаеш по-добре какво търсиш.
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”