Съвет за оборудване на кандидат спинингист

Модератори: Павел Иванов, sestrata

fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Съвет за оборудване на кандидат спинингист

Мнение от fedoracore »

макарата --- http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... i-Applause

плетеняка Climax New Technology 0,14
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Такаааа, равносметка...
Накрая приключих с пръчка Sert 2.40, макара Ryobi Ecusima 2000vi.
Вчера ги поразвъртях на Стефаново. Не мога да кажа, че ги сефтосах, защото капото беше пълно. За сега се успокоявам, че причината не е в мен, защото всички спинингисти се капотираха, а и на тапите излезнаха само 1-2 писалки.

Впечатления: Пръчката е страхотна, много добро замятане, всичко се усеща, а и дължината и позволява туичинг. С 2.70, към който първоначално се бях насочил, щях да видя голям зор. Супер доволен съм от покупката.
Пробвах със старата си макара Абу и със новото Ryobi. Честно казано, Абу-то ми харесва повече. Замята по-далече, върти по-добре, навива по-стегнато, макар и малко по-неравномерно. Не знам дали преди 7-8 години Abu Garcia са правели страшни макари или аз не мога да оценя Ryobi-то. Не че е лошо горкото, но директното сравнение не е в негова полза. Особено като го сравнявам със модел отпреди 10 години.

Благодаря на всички за съветите и се надявам да не съм засегнал феновете и собствениците на Ryobi.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Честито и успех с новия такъм. Добър избор.
И няма да се притесняваш, капотирането е често срещано явление при спининговия риболов, особено в отарашените ни водоеми. Успокоението, че и другите спинингисти са се капотирали доста помага... Аз вчера се капотирах, докато другите вадеха бели риби по 2-3 кг. подобно на рубриката "гол след гол" и нямам оправдание. Мисля, че трябва да взема няколко урока от по напредналите в класиката наречена Джиг.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Честито за придобивките и продължавай да упорстваш!Човек се учи със спининга дори и от капотата -е,тук споделям ценен личен опит:lol:Колкото до Риоби -виж сега,това Екусима,Инсайдър,Аплауз и др.такива,са малко от по-долния рафт.За това,не се учудвам,че Абу-то ти се е представило по-добре.И аз имам няколко Абу-та,ама другояче ще пишеш,когато се сдобиеш с Риоби,което е Заубер,Ексия,Зестер.По-добри са за спининг от всяко едно Абу.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Е , все пак АБУ предлагат и модела Неос , та не е добре да бъдем толкоз крайни в определенията :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,ако вий го сочите кат нещо добро,стествено ш,си дръпна малко думите по-назад - такова нямам,даже не съм го пипвал и не мога да го включа в сравнението си.
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Може и да си прав, но и Cardinal-а е от долния рафт. Ако сравняваме Риоби Заубер,Ексия,Зестер, Абуто трябва да е Soron или новата Orra. За мое съжаление, не съм ги пробвал и двете.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За Кардиналите-да,по-долния рафт.Моите са малки,но ми вършат чудесна и безпроблемна работа вече доста месеци за нещо като лайт-спининга.Ама Сорона въобще не е по-добър от Ексията и Заубера.Той и не върти леко като посочените Риобита,него съм го пробвал поне.Ще ви е смешно, сигурно, но попаднах на един абсолютен "китаец"с непроизносимо име,който с цена 35 лева,с посочени 8 лагера в него :lol: ,но върти много по-леко от Сороните,които пробвах.
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

INCUBUS написа:.Ще ви е смешно, сигурно, но попаднах на един абсолютен "китаец"с непроизносимо име,който с цена 35 лева,с посочени 8 лагера в него :lol: ,но върти много по-леко от Сороните,които пробвах.
Нищо учудващо.
Разликата обаче между такива макари е ,че първите продължават да въртят така и след доста дълга експлоатация а при другите не е така.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Еми колега аз те предупредих още в началото че Абуто е по-добро от макарите в неговия ценови клас и сам си се убедил в това... Аз въртя Кардинал 104 вече 3 години, и си навива прекрасно брейд и монофил, има си мазен ход, луфтове почти няма, и не бих го заменил за Риоби от този ценови клас.. виж Заубера е друга бира... :drinkers:
Един съвет за Абуто: разглоби го, и го смажи, ам го разглоби навсякъде дет има движеща част и макарата ще ти служи още дълго /това важи за всяка макара де.. :) /...
п.п. успех колега с новите придобивки и много класни рибоци !!!!! :drinkers:
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

ААААААААА, не съм съгласен :lol: никакво отваряне и смазки.
4 Абута на 7-8-9 години, не са даже поглеждани след като напуснат гьола. Ако ги отворя, не съм убеден, че няма да останат части за още 2 макари
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

suntsu написа:ААААААААА, не съм съгласен :lol: никакво отваряне и смазки.
4 Абута на 7-8-9 години, не са даже поглеждани след като напуснат гьола. Ако ги отворя, не съм убеден, че няма да останат части за още 2 макари
е таман ще си на далавера .. :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Нищо не отварям и не смазвам от всичкото около 40 макари,които имам в момента.Няма да заемам позиция по темата обаче,защото издържалите ми без смазване 2-3-4-5-7-8 години са макари за "на плувка" и "на дъно",а със спининг като новобранец действам малко повече от година и половина.За сега,от прощъпулника ми в спининга са без смазване вече над 20 месеца най-старите -една "Шекспир Катера" и една "Корморан Силвър".Всичките ми други Риобита,Абута,Тубертини и няколко откровени китайски /НКСМ/-това означава няква куча спининг макара, са на по-малко жувот :)
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

оСерта се оказа пръчка за еднократна употреба. Хванах първата си риба с нея - щука 2.600кг. Извади я без никакъв проблем. Малко по късно обаче, при замятане се счупи точно над снадката. Замятах с воблер R2S V-joint 75, сега проверих, тежи 10.5 гр., така че се намира в оптимума на пръчката. Все пак това и е втори риболов...
Дайте съвет какво да правя? Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка? Каква друга да търся за подобни пари?
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка
Аз не бих го направил.
Отделно - бих върнал счупената на търговеца и бих си искал парите обратно.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”