Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Струва ли си Penn
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Струва ли си Penn
Какво ти пука къде правено ,то на днешно време всичко в Китай се прави 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тц , не всичко
Просто гледам на Tuberttini Vertigo верно са написали тва :

което след като го прочета и погледна въпросното VERTIGO лично мен ме избива на смех . Не друго ами освен полировката нищо италианско като дизайн не виждам което пък от своя страна ме навява към мисълта че на 100% има поне една изработена в Япония част ама не се сещам коя може да бъдеМакара, която е изцяло проектирана в Италия - като дизайн и механизъм. Изработена в Япония и на пазара имаме VERTIGO

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Просто са се изгубили в превода
на макарата по спомен пише :designed in italy engineered in japan

-
- кандидат преподавател
Никога не ме е интересувало в действителност кое къде е изботено в крайна сметка-живеем в много тъп,глобален свят и старите марки отдавна не означат онова,което са означавали през 70-те и 80-те години.За Тубертини Вертиго мога да кажа накратко - чудесна,ЗДРАВА,спиниг-макара,след тестването я държа в резерв за тежкия спининг.За да не застоява,макар и да превъзхожда с много макарите за такава цел,с нея ловя шарани на плувка
в един секретен язовир.

- orion30
- разбира нещата
Колега Инкубус,
би ли споделил, Вертигото съпоставено със Заубера по добре ли реди влакното или по зле?
би ли споделил, Вертигото съпоставено със Заубера по добре ли реди влакното или по зле?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както повечето Риобита , аз лично нямам нищо против тази макара , само ми е смешно как се презентираINCUBUS написа:...За Тубертини Вертиго мога да кажа накратко - чудесна,ЗДРАВА,спиниг-макара,...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Абе омотали са се малко умишлено.Ако си е 1към1 със заубера ,защо да се дават 40лв за лъскаво покритие.Засега Ексиа ми е по на сърце от Риобитата.Ма и вие все нови филми ми вкарвате,за което благодаря естествено 

Още едно хвърляне и тръгвам.....
- orion30
- разбира нещата
Хич не е 1 към 1 със Заубера, затова съм задал провокативен въпрос на Инкубус. Заубера е с червяк, а Вертигото не е. Външно се "опитват" да изглеждат еднакви, но карантиите им определено не са еднакви. 

-
- кандидат преподавател
Не знам за червяци и всякакви членестоноги - аз приятелю,съм изнежен консуматор,който не се интересува,ама грам от вътрешното устройство на макарите.Пука ми на шишарката,важното е какво усещане и какви впечатления получавам,по принцип не разглобявам и не смазвам макари.Мога да ти дам пълно сравнение ,щото имам два Заубера,две Ексии,и една пак Риоби,пак от по-скъпите,не като Екусимата и Инсайдъра,никой не я споменава - Зестер се казва.Еми,за моите новобрански изисквания в спининга,разбирай и хамалски и мурдарски /щото не чистя по друг начин,освен с топване във водата и то,ако съм я овалял в пясък /,Тубертини Вертиго е наравно с Риобитата по издръжливост и нареждане на влакното,без "бради"и др.простотии при спининг-тестовете,като май ги превъзхожда по мощност - съдя по шараните,щото както написах,временно я ползвам за шарански риболов на плувка,с влакно "Колмик Аксиал" 0,20.Струваше ми и повече от всяко мое Риоби - за 170 лева беше,ама от приятел-местен търговец,а аз се грижа и за хляба на местните търговци,не храня американци особено щото много не ги харесвам,ама това е друга,не спинингова тема.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,пробвах Тика,Сасаме,Митчел флуд,Мило...и др по евтини.Но като Риоби Заубер нищо друго за тия пари не усетих така фино и леко,просто удоволствие .Нямаше Ексия ,за да ги сравня ,но и това ще стане.О тояжките най ми допадна едно Чери на 2.10,страхотна.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А защо не пробваш и от тояжките sert exceed
не, че черито е лош вариант
имам ги и двете на 1.80 и за парите си са екстра ,но някакси серта ми допада повече ,може би е въпрос на вкус 

Последно промяна от czd на Чет Ное 17, 2011 9:08 am, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Днес по Пловдив ще проверя какво има,и обезателно това сертче.Имам няколко въдици и макари от тази марка и никога не е имало проблем,освен с една Вендета на 3м, с която се опитах да изтръгна една шипка с корените ...ама се сгъна в кръста.