Риболовът през 2011 - проблеми и разсъждения

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболовът през 2011 - проблеми и разсъждения

Мнение от jagger1 »

INCUBUS написа:Все нещо не беше както трябва-или прекалена мътилка,или промени в нивото,или силен вятър,или някакво мръснишко мандахерцане на атмосферното налягане,канска жега или настъпването на внезапно застудяване,то не бяха и земетресения,и напаст от корморани.Имах,разбира се и не лоши риболови,но повечето бяха съпътствани с някакви такива отрицателни гъдели.Добре,че си обичам планината,та като не кълве,си намирам много бързо други занимания сред красотите наоколо,та даже и обикновен кардио-туризъм.
Май доста ще се съберем за кардиотуризма тази година :lol: . Може и клуб да си направим :lol: :drinkers:

п.п.: Ние сме май и от тези, които си признаваме и неуспешните излети. То си е направо за организиране на клуб :lol: :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

jagger1 написа: Май доста ще се съберем за кардиотуризма тази година :lol: . Може и клуб да си направим :lol: :drinkers:
ИзображениеПишете ме и мен - за член на клуба. :lol: Вече цял месец съм пълен , валат .Посетих доста водоеми, в които има хищници ,които се държат сякаш са станали вегетарианци....Нещо има ,но какво -Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Дойде и моя ред да се изкажа.От всичките описани случай до този момент"атмосферни условия,бракониери,нямане на риба".Тази година както и предишни години не си изневерявам на яз. Сопот.Не че правя реклама на язовира.Както jagger1 ,който обожава яз. Диканя,няма пост негов който да не съм прочел за неговите неволи през годината.За разлика от него през този сезон на тъй да го нареча "моя язовир" считам го за мой роден дом,имах само едно пълно капо без едно пипане за целия ден.Целия сезон не съм пропуснал седмица в която почивните ми дни да не са били прекарани там.
Може да направите сами изводи от това което е постигнато там през годината:
1.Бракониерите там са сведени до минимум(но има и изруди,които продължават да наглярат,като дори да стрелят по служители на ИАРА)
2.Зарибява се всяка година + в Тетевен и Троян събират символични суми от рибарите за допълнителен зарибителен материал
3.ИАРА минава почти всяка седмица на проверка + при повикване на служители от ИАРА се отзовават веднага
4.Все повече колеги осъзнават ,че няма по голямо удоволствие от това да хванеш риба и да подариш живот като е пуснеш обратно,(лично аз бях голям месар,но си промених тотално мисленето за риболов)
Най-големият недостатък и причина за неактивността на рибата през целия ден бяха на лице джетове,моторници,но почти всеки ден имаше пролука тишина за 2-3 часа ,в който риболова си е гол за гол.Малко излизам от темата ,но както на Диканя ,така и на Сопот - обърнаха го на бунище,тотално язовира заприлича на мини сметище за отпадъци.
Като цяло съм много доволен.Няколко трофейни риби,много каракуди,платики(благодаря на Софянци рибари ,който пренесоха платиката от язовир Искър на яз.Сопот. развива се чудесно и догодина вече очаквам трофейни екземпляри от 2 кг.),да не забравям хищната риба която е в изобилие,дочува се вече и за хванати щуки което също ме радва.
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Като цяло по темата мнението на ivan1983 е наи - точно и правилно. Това лято сам висял през ден на реката. Може да се каже че заваля точно 2 пати и след това имаше успех в риболова. В тоя размисал липсата на кислород,маловодието причинени от сухото лято са причините. Някои говорят за атмосферно налягане или вятар(да но това са моментни фактори).Успех имах аз и мои приятели след един барзеи по реката - логично. Водата се разбива,влиза кислород и храна. За хората от ЕОN и ЕVN няма да говоря. С мрежарите е сащото. С тях оправия има,но единствено ако ние ги гоним,защото даржавичката ни е безхаберна. Но кои би стоял нощем да ги гони. НЯМА ОПРАВИЯ.
за сметка на копувача!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Много интересни постове, свързани с темата има в "По р.Искър" от "Излетите"!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ехоо, здравейте момчета, момичета и млади приятели.
Как е, как е този сезон?
Нещо се умълчахте. При мен нещата са малко по-добре от миналия сезон (2011 г.), но забелязвам някаква трайна тенденция в поведението на определени видове рибоци, които упорито продължават да се държат все по дълбочините. Какво им става на тези пущини? Ще си играем на надхитряване ли? Ами, ако е така, аз поемам хвърлената ръкавица от рибоците. Няма риба в БГ, която да е по-стара от стажа ми :lol: (ама как го казах само, чак се изчервих :lol: ). Та да видим, кой кого, щом така са тръгнали тези рибоци. Аз вадя шпагата, а те да му мислят. Ще вложа целия си арсенал и умения. Ще видим накрая - кой, кого. :D
Иначе, извън майтапа, как е при вас?
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”