Къде се намирам:
Обяви
Продава / Купува (нериболовни)
naRiba.com

Форум

Купувам бензинова резачка за дърва
-
- ще става разбирач
Re: Купувам бензинова резачка за дърва
По добре не се вкарвай в такива занимания,нова шина с верига на Хускварна е от порядъка на 50лв. зависи от размера и ще изкара доста време.Don4o_62 написа:То си стана цяла тема.Ами да питам нещо,като режа дърво и отива наляво,износена шина или нещо от веригата.От шината е мисля,та въпроса ми е може ли единия ръб по високия да се зачисти на фреза и да станат пак еднакви,то ще е някви 100-ни от милиметъра мисля,и на практика би трябвало да се получи,но знам ли.
Колекционирам лампови радиоприемници
Или е шината или е неправилно заточена веригата.Пробвай първо да ти заточат веригата на машина за точене.
А колкото до избора на резачка ,кажи за какво ще се ползува колега
за да помогнем в избора.
А колкото до избора на резачка ,кажи за какво ще се ползува колега
за да помогнем в избора.
Занеси шината и веригата в сервиз на Щил и ще ти кажат от какво е. Заточването е до три лева. http://www.stihl.bgDon4o_62 написа:То си стана цяла тема.Ами да питам нещо,като режа дърво и отива наляво,износена шина или нещо от веригата.От шината е мисля,та въпроса ми е може ли единия ръб по високия да се зачисти на фреза и да станат пак еднакви,то ще е някви 100-ни от милиметъра мисля,и на практика би трябвало да се получи,но знам ли.
- Don4o_62
- учете се от него
Викат 50 кинта
,аз го знам.Въпроса е как може да си помогнем сами ако можем.Но е шината, че като я обърнах и си реже нормално.Просто си мислех дали не можеше да се зачисти по високия ръб.А сега де....

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Може Дока-с обикновенна плоска пила! 
Ма пак ша ти криви!Износен е канала на шината и гребена на веригата играе!При хоризонтален ряз/събаряне/ няма грижи,но при вертикален/трупене/ затяга ... Шина братле!

Ма пак ша ти криви!Износен е канала на шината и гребена на веригата играе!При хоризонтален ряз/събаряне/ няма грижи,но при вертикален/трупене/ затяга ... Шина братле!

-
- новобранец
Наточи си веригата и няма да имаш ядове явно веригата е заточена от едната страна се пак има чапраз и за това за целта ти трябва обла пила после можеш да минеш и чистачите но най много 2 търкания с плоската пила за чистачите
Като почнеш с облата пила спазваи ъгъла според ограничителната черта на края на всеки зъб и ъгъла спрямо шината шрябва да е 90 градуса
Като почнеш с облата пила спазваи ъгъла според ограничителната черта на края на всеки зъб и ъгъла спрямо шината шрябва да е 90 градуса
- Don4o_62
- учете се от него
Бях взел нова верига,но рязах едни букови летви на снопове,но бяха толко сухи и твърди че искри излизаха
,и веригата се захаби,точих а по каталог с пила
,на кура му,нищо не направих сигурно
,и оттогава реже на една страна.Интересното е като обърнах шината се пооправи,та както вика Сапуна май плаче за нова шина.Но резачката е ползвам за мен си,и като няма кво да правя си режа дърва у нас
,та не е голям проблем накъде реже.И друго,тия чистачи на всяко заточване на веригата ли се минават и те,че това не ми е ясно.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Чистачи се бутат към края живота на веригата и се спазва половин милиметровото правило!Ако не си се занимавал,не се захващай изобщо!Занеси я в сервиза,дай 3лв и си готов!
Ако ти се чете,ето http://napravisam.net/?p=17911
Ако ти се чете,ето http://napravisam.net/?p=17911
Градски закарай я до стоматологията и Айдън ще ти я оправи или поне ще ти каже какъв е проблема,успех....
-
- новобранец
[quote="sapuna"]Чистачи се бутат към края живота на веригата и се спазва половин милиметровото правило!Ако не си се занимавал,не се захващай изобщо!Занеси я в сервиза,дай 3лв и си готов!
Ако ти се чете,ето http://napravisam.net/?p=17911[/quote
Из дебелите книги 0.65/0.75mm
А инвентар за заточване имам даже и електрическа машина за точене но проблема за мен не е в шината проблема е в десния ред зъби заточена е грешно и от там идва целия проблем
Ако ти се чете,ето http://napravisam.net/?p=17911[/quote
Из дебелите книги 0.65/0.75mm
А инвентар за заточване имам даже и електрическа машина за точене но проблема за мен не е в шината проблема е в десния ред зъби заточена е грешно и от там идва целия проблем
- Don4o_62
- учете се от него
Айдънката вика 30 кинтаsabi78 написа:Градски закарай я до стоматологията и Айдън ще ти я оправи или поне ще ти каже какъв е проблема,успех....

-
- новобранец
Don4o_62 написа:Айдънката вика 30 кинтаsabi78 написа:Градски закарай я до стоматологията и Айдън ще ти я оправи или поне ще ти каже какъв е проблема,успех....,без обяснения,нова шина вземай и тва е.Ами то било лесно,кихаш 30 или 50 и резачката ще форка
.Това на всеки е ясно,просто питам откъде може да е проблема,щото има и други като мен,гаранция но ги е срам да си го признаят
![]()
.Ще заточа веригата на машина и ще покаже от кво е проблема.
Я ми ги изпрати да ги погледна шината и веригата апък ще видим резултата
- Don4o_62
- учете се от него
Къде бе колега да ги пратя и на койnikolovnikolai написа:
Я ми ги изпрати да ги погледна шината и веригата апък ще видим резултата

[quote="todjy"]Ало-о-о, дърводобива и професионалистиТИ. Спрете се де. Човека иска си върши къщна работа, а не да обезлесява Родопите. Като за начало да я полее, та да не се разваля пък.....
А за сведение Партнер е по лиценз на Хускварна и доколкото знам е модел произведен за Канада или вещо такова, което според мен е без значение. Важното е , че машинката върши работа.[ Партнера е лиценз на Джон Серет колега ако не си чувал за тези машинки дате светна
А за сведение Партнер е по лиценз на Хускварна и доколкото знам е модел произведен за Канада или вещо такова, което според мен е без значение. Важното е , че машинката върши работа.[ Партнера е лиценз на Джон Серет колега ако не си чувал за тези машинки дате светна

m-kar.mobile.bg
Заточи веригата и ще разбереш ако пак е така може датие крива шината.Изпели и мало чистачитеDon4o_62 написа:То си стана цяла тема.Ами да питам нещо,като режа дърво и отива наляво,износена шина или нещо от веригата.От шината е мисля,та въпроса ми е може ли единия ръб по високия да се зачисти на фреза и да станат пак еднакви,то ще е някви 100-ни от милиметъра мисля,и на практика би трябвало да се получи,но знам ли.
m-kar.mobile.bg